ce ne facem cu vorbitul?

ce ne facem cu vorbitul? | Autor: gillda

Link direct la acest mesaj

buna fetelor.sint mamica unui baietel de 1 an si 10 luni care-i foarte puturos. nu vrea sa vorbeasca mai deloc, numai mama si da da spune, altceva deocamdata, nu. de mincat, sa ne fie rusine dar ne e cam lene sa mincam cu lingurita, nu avem rabdare. tot la biberon am ramas ca sa o chinui pe mama. de suzeta am scapat. dormim singuri in camera. mai este cineva asa ca mine?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Initial creeata de gillda

buna fetelor.sint mamica unui baietel de 1 an si 10 luni care-i foarte puturos. nu vrea sa vorbeasca mai deloc, numai mama si da da spune, altceva deocamdata, nu. de mincat, sa ne fie rusine dar ne e cam lene sa mincam cu lingurita, nu avem rabdare. tot la biberon am ramas ca sa o chinui pe mama. de suzeta am scapat. dormim singuri in camera. mai este cineva asa ca mine?

Ai rabdare, o sa inceapa sa vorbeasca brusc, ai sa vezi. Cam dupa doi ani. Si eu imi faceam griji si a inceput sa vorbeasca brusc de vreo doua saptamani. Si inainte mai zicea cateva cuvinte, dar acum le spune cam pe toate cele uzuale si face propozitii din doua cuvinte. Nu spune mai nimic corect, dar le incearca pe toate si repeta orice spui. Repet, trecerea a fost brusca asa. Al meu are 1 an si 8 luni. Nu mananca cu lingurita desi in toate cartile scrie ca trebuia sa manance demult. Nu are cum, pentru ca noi nu l-am lasat si nu l-am incurajat, ca sa nu faca mizerie si sa fim noi siguri ca manananca. Oricum, n-am vazut adult sa bea din biberon, asa ca nu iti face griji nici cu asta, va invata:-) Al meu mananca doar cu mana, de aceea prefera orice e cu "boabe" (asa si cere toata ziua boabe, de zici ca e vreun puisor), ca sa le poata el lua, ca pure nu poate decat cu lingurita. Al meu nu face inca la olitza, nici vorba de asta, toate incercarile s-au soldat cu mizerie si kk prin casa, in orice caz, nu in olitza.
Mai stiu de copilul unor prieteni care la 1 an si 8 luni cand l-am vazut eu, zicea doar mama si tata, dar am vazut imediat ca e inteligent, dupa privire si dupa ce facea, acum are 2 ani si 8 luni si vorbeste.
Sanatate si rabdare!

ruxij

Mergi la inceput