Endoscopie
Marti ne internam in spital. Bogdan este programat pentru o endoscopie mmarti dimineata. Stiu doar ca trebuie sa fie nemancat copilul.Intrebarea mea este ce presupune endoscopia, ce ii face propriu - zis, cat dureaza, daca doare atunci sau dupa ? Va multumesc. s
Raspunsuri
tutus spune:
Buna!
Din proprie experienta spun ca nu e o chestie prea placuta endoscopia. Ce ti se face? Un tub subtire cu un "ochi" in capat ti-l baga prin gura pana in stomac ca sa vada ce-i pe-acolo. Ce nu-i placut, e ceea ce simti cand iti baga acel tub. Dupa ce ti l-a scos, eventual ai cateva minute o stare de greata, dar apoi totul revine la normal. Toata taresenia asta dureaza cateva minute (2-3-max5).
Nu stiu daca o sa te lase cu baietelul in incapere cand ii face endoscopia, dar eu te sfatuiesc sa nu stai acolo de fata, ca ti se rupe inima (tot din proprie experienta vorbesc).
Toate cele bune si sanatate baietelului!
July spune:
Draga Sense,
Endoscopia este o metoda de explorare care consta in examinarea pe ecran a imaginilor pe care le da un fascicul dupa ce a traversat corpul expus.Permite explorarea dinamica a unor organe,dandu-ne informatii pretioase morfologice si functionale.
Adica i se introduce un tubulet cu o lumina in capat,mai mult ca sigur dupa ce i se administreaza un sedativ. Medicul va putea astfel vizualiza organul presupus bolnav.Se pot preleva si probe.Nu dureaza mult,depinde in mare masura de cat de cooperant este copilul.
Dar ptr. ce ii faci endoscopie?
Daca mai ai ceva nelamuriri,scrie-mi!Te ajut cu draga inima!
July si bb.Teodora
ciufulici spune:
Draga Sense, "endoscopia este o metoda de examinare pe viu a unui organ cavitar sau tubular cu ajutorul endoscopului". Aceasta ar fi o definitie.
De fapt endoscopul este un tub cu fibre optice si cu un beculet la capat. Acest tub cu fibre si cu beculet va fi introdus in organism depinde de organul care urmeaza sa fie examinat spre exemplu; esofac, stomac, etc.
Tehnica ar fi urmatoarea; se va pregati pacinetul psihic-(explicandui-se despre ce este vorba) depinde acum si de varsta pe care o are Bogdan - apoi pregatirea fizica va consta in anestezierea usoara a cavitati bucale mai exact a faringelui daca endoscopul va fi introdus spre a examina o parte din tubul digestiv. Apoi medicul va examina mucoasa organului interesat observand pe un ecran asa ca la tv. Cam asta ar fi in mare povestea. Nu este examen cu raze x nu este traumatizant.
Va doresc sanatate maxima
Ciufulici