marsupiul, o problema?
Mamici, am si eu o intrebare, pentru cele care folosesc sau au folosit marsupiul de bebei.Bebelusa mea are 2 luni iar marsupiul pe care-l am nu e unul de marca, nu are intaritura aceea la spate pe care am vazut ca le au unele (o placa tare) iar zilele trecute cand am fost la serviciu, colegele mi-au facut "morala" ca e prea micuta sa o port in el, ca nu-i sta coloana dreapta. Dar mie mi se pare ca sta bine, asa cum sta lipita de mine spatele ii pare drept, dar eu am inceput sa ma stresez ca ii fac rau. Marsupiul are o chestie inaltata la spate unde i se sprijina capul.
Asadar, e bine sau nu sa o mai port pe bbin marsupiul pe care il am?
Mihaela, Diana si
Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
Raspunsuri
MirelaV spune:
s-a mai discutat..unele fete spun ca au folosit devreme acest port bebe..altele ca au asteptat ca bebe sa stea singur in fundulet
eu stiu k bebe trebuie sa stea singurel in fundulet si sa isi tina capsorul singur ptr a putea folosi marsupiul..dar vad din ce in ce mai multe persoane cu bebei atat de mici in port bebe..
asta e parerea mea..
MirelaV
mihaela_s spune:
Imi cer scuze daca am abordat un subiect discutat, dar pe cautare nu am gasit decat anunturi de vanzari. Poate ma ajutati voi.
Va multumesc!
Mihaela, Diana si
Silvia
MirelaV spune:
ahhh...nu d'asta am zis ca s-a mai discutat..ci spuneam ca a mai fost discutia..si iti rezumam ce am citit acolo..
n-am vrut sa para altceva
MirelaV
mihaela_s spune:
ok Mirela, mersi mult.
si tie.
Mihaela, Diana si
Silvia
Marina spune:
pe mine m=a oprit o D-na odata in gima si m-a intrebat dc am intrebat dr si ce parere am de marsupiu (eram cu Maria agatata de gat). D-na avea un bb mic dar mai avea si o fetitza de vreo 10 ani cu ceva prob la coloana si ea banuiaca din cauza marsupiului. Din ziua aia nu am mai pus=o pe Maria.
Insa...sunt atatea companii mari si serioase care fabrica marsupii...nu or fi nebuni cu totii? Banuiesc ca s-au facut ceva studii si nu au aparut rezultate negative.
roisin spune:
Mihaela, si eu mi-am pus intrebarea asta inca de cand bebita mea avea o luna. Am deschis un subiect si iata ca l-am gasit pe la pagina 23. Din fericire, are foarte multe raspunsuri, unele chiar mai vechi decat intrebarea mea. Sper sa te ajute. ![]()
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14519
Eu nu prea am mai pus-o pe pitica in marsupiu in ultima vreme, dar am sa incep s-o plimb, chiar si prin casa... N-as vrea sa se dezvete de el, mi se pare foarte util, mai ales cand vrei sa mergi la cumparaturi.
PS Ca o completare, in cartea sotilor Capraru marsupiul apare ca "mijloc de transport"
al nou-nascutilor, iar unul din argumentele gasite pe net (pe un site mai mult decat serios) este: "femeile din Africa asa isi poarta pruncii de la nastere si uite ce atleti ies din ei!".
http://community.webshots.com/user/r0isin
OtiliaLia spune:
Sincera sa fiu sunt impotriva. Locuiesc in Japonia, si aici este folosit pe scara larga, dar pe de alta parte tot japonezul se plange de dureri de spate iar o boala foarte comuna este coxartroza (poate nu din cauza marsupiului). Ceea ce mi se pare cel mai grav este mersul total deformat si al baietilor si al fetelor (dar la fete e foarte vizibil cand nu poarta pantaloni). Sa nu mai vorbesc ca de la o anumita varsta sunt aproape toti cocosati (pe la 45-50 de ani) ajungand ca dupa 70 sa mearga aplecati la 45 de grade. Nu stiu ce sa zic... este doar observatia mea.
ruxi spune:
Ca sa fii cu inima impacata foloseste marsupiile de ultima generatie, cele care au si a treia optiune, cea care il tine pe bebe culcat, la orizontala. Noi am avut unul de la Chicco, de care am fost super multumiti, si am tinut-o pe Clara, pana la 4 luni in acea pozitie. Apoi am pus-o si in poztie verticala, dar nu prea des, am folosit intensiv carutul, de la un moment dat, ma cam rupea de spate daca o purtam cu marsupiul. Inca ceva, este esentiala intaritura aceea de la spate, pentru coloana micutilor.![]()

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
mamica dulce spune:
parerea mea e sa nu tii copilul in pozitie verticala atat de mic,oricat de bine ti se pare ca ar sta.
Exista marsupii cu pozitie orizontala sau poti folosi un sal mare asa cum am vazut pe aici.
e pacat si fara sens sa risti sanatatea copilului,oricat de comode ar fi aceste marsupii,clasicul carucior pana pe la ..macar 5-6 luni face mai bine.
multa sanatate!!
am avut si eu pentru Marc marsupiu pe la 4-5 luni si,desi Marc era un zmeu de 9 kile si abia il tineam atarnat de gat tot mi se parea ca e prea mic,oasele sunt plapande si eu consider ca am dat banii degeaba pe el(vreo 50 de euro,de firma) pentru ca l.am folosit fix de 3 ori.
Aici am vazut muuuuulti copilasi ce aratau foarte...proaspeti!!
inghesuiti amaratii in marsupii si mi se pare anormal.
dar doctorul ce zice??
Nicoleta spune:
Salut.
Noi l-am pus pe Stefan in marsupiu de la 4 luni. Isi tinea foarte bine capul si asta ne-a incurajat. Este adevarat, noi am avut un marsupiu de la Chicco, fara a treia optiune insa. Si avea intaritura aceea la spate.
Daca am fi ateptat pana cand bebe ar fi stat singur in fundulet... Asta s-a intamplat la 7 luni si deja depasise limita de 9 kg. Noi credem ca am facut bine si odata chiar un ortoped pediatru mi-a spus ca fac bine ca il duc pe Stefan asa, ca nu va avea niciodata dislocatie de sold. Este adevarat, atunci era ceva mai marisor.
Voi faceti cum credeti si, daca aveti dubii, intrebati un medic ortoped.
Sanatate,
Nicoleta.