cind trebuie stopata pilula?
O intrebare cara a fost poate deja pusa pe site: cu cit timp inainte de conceptie trebuie oprita contraceptia (pilula)? ce riscuri exista, daca exista, daca nu se asteapta deloc?
va multumesc tuturor
Raspunsuri
ruxi spune:
In mod ideal, teoria spune ca trebuie facuta o pauza de circa 3 luni intre momentul intreruperii pilulei si o posibila sarcina. Parca a mai fost o discutie pe forum despre asta, si acolo erau cateva fete care ramasesera imediat dupa intreruperea pilulei si totul era ok pentru bebe. Dar cel mai bine ar fi sa existe o perioada in care organismul sa se curete, sa elimine toti hormonii de pe urma pilulelor. Asa ar fi mai sigur; folositi o alta metode de contraceptie, si dupa 3 luni...cale libera.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Lauraa spune:
Eu am ramas in prima luna dupa ce am stopat pilulele. Doctorul a spus ca nu exista nici cel mai mic pericol pt. bebe.
Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)
she_wolf spune:
Pe mine m-a batut mama la cap sa nu mai iau pilule cu cel putin trei luni inainte. Eu m-am hotarat sa fie vreo 4-5-6 luni ca sa fiu sigura ca este totul ok, dar s-a nimerit pana la urma sa fie trei!
Oricum, cunosc si eu fete care au ramas insarcinate imediat sau dupa o luna si a fost totul ok. Nu cred ca sunt riscuri chiar mari, dar, probabil ca este ceva adevarat si in asta, asadar, daca poti lasa o pauza de trei luni. Folositi alte metoda in perioada asta.
Claudia
Dana_ spune:
Depinde de cat timp iei pastile. Daca folosesti de multa vreme atunci fa o pauza de cel putin 3 luni ca sa eviti riscurile.
Eu am luat pastile si am intrerupt dupa 2 sapt pt ca-mi era rau de la ele.....dar automat am si ramas
Pupici
Dana&bb Andy
oanna spune:
Eu am renuntat la pilule in ianuarie ai am ramas insarcinata in septembrie. In primele luni m-au durut groznic sanii (de parca asi fi fost insarcinata) dar imi venea la fix. Asa am vrut eu sa mai asteptam pana sa facem un copil si am folosit alte metode. In schimb am ramas in prima luna in care nu ne-am mai protejat deloc! Nu credeam ca se va intampla asa repede!
Veve spune:
Originally posted by ccrala
ah, tocmai m-am "prins" cum func(tioneaza, am vazut ca mi-ati raspuns deja la mesajul precedent
trei luni, mi se pare enorm, lung! cum sa asteptam noi atita?
e drept ca de cind am luat hotarirea nu ne gondim decit la asta
mai scrieti-mi
Irina & Vevemica & margica din burtica