Dragele mele...
ajutati-ma si pe mine sa ajut si eu mai departe, prietena mea a fost azi la dr. cu fetita ei de 2 ani..pt un control, pt strabism...si dr, ia descoperit ca are miopie la un ochi (-3), asa s-a nascut...
dati-mi si mie un sfat pt ea...site-uri unde pot afla mai multe despre asa ceva...
va pup..

Maria&Vladut
Nu pot decat sa-i recomand Clinica Oftapro din Bucuresti, acolo e si fetita mea cea mica sub observatie (a si fost operata de strabism). Nu i-a dat ochelari? Mai mult despre miopie la bebei, nu-ti pot spune, din pacate...
Multa sanatate si pupici,
Laura si bebitele: Bianca (4 1/2 ani) si Ramona (1 an + 5 luni)
Eu am avut miopie cand am fost mica, si s-a descoperit abea la scoala, cand m-am plans ca nu vad la tabla. Am avut doua mici probleme din aceasta cauza, faptul ca pana pe la 10 ani eu nu deosebeam ratza de gasca, si posibil ca din aceeasi cauza sa nu posed memoria figurilor (imi trebuie mult timp dupa ce cunosc pe cineva sa retin figura, iar daca fac cunostinta cu mai multe persoane deodata (cu aceeasi ocazie) le confund luni de zile. Ca sa nu am astfel de probleme de obicei caut semne partticulare dupa care sa deosebesc figurile (ex alunite, cicatrici, culoarea ochilor, sau obiecte personale - cercei pt femei), dar am o extrem de sensibila memorie auditiva, de multe ori recunosc persoanele dupa voce, asa ca nu ma mai chinui sa retin figura. Port ochelari si acum.
Recomandarea mea sa poarte ochelari, chiar daca are doar cativa anisori... si e posibil ca in timp miopia sa regreseze.