Dar "Amelie"...
Raspunsuri - Pagina 2
Puck spune:
quote:
...daca reusim sa-l facem pe om sa zambeasca am facut o fapta buna. Cam asa vad eu si credinta in Dumnezeu. Fara rugaciuni, posturi, ore petrecute in biserica ... ci pur si simplu cu o fapta buna.
Ceva de genul Amelie in film, cand l-a condus pe batranul orb si i-a povestit ce-i in jur. Atunci am ras cu lacrimi in ochi.
Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)
Oho, si inca cum! Intre noi fie vorba , stau uneori si ma intreb ce e de preferat (cum sa le judeci? uneori nu poti decit sa te miri!) dintre doua persoane de felul acesta: una care se pretinde a fi ateu si se poarta in toate imprejurarile CA SI CUM ar fi un crestin desavirsit, sau cel putin CUM AR TREBUI SA FIE unul, si alta persoana, care se da de ceasul mortii sa faca cruci lungi si pioase, ca imediat ce iese din biserica sa se bucure ca Basescu a mai decimat o vietate cu blanitza (fapt care mi se pare la fel de grav ca toate cele zise grave)...
O, da, un zimbet adevarat nu se poate declansa, intr-un celalalt, decit daca il provoci cu un strop de dragoste, de prospetime.
Ce e interesant de experimentat, cind esti in pase proaste, e ca atit raul, cit si binele sint... molipsitoare!
Test (metaforic): daca tzipa cineva la tine si tu vei urla mai tare, aveti sanse sa va ucideti - fie si "numai" in gind, dar din perspectiva crestina e la fel de grav (stai, ca azi am un fix cu asta!); daca incepi insa sa-i soptesti, va cobori vocea, fie si silit, ca sa auda ce-i zici. Iar tu poti sa-i comunici ceva pasnic, total inofensiv, iar el va plonja direct in alta stare de spirit.
Ciudat, dar adevarat, nu-i asa?
Irinusha spune:
Asa-i Puck!
Sotiorul meu are darul de a putea "manipula" oameni ... cam asta e, si sa nu credeti ca manipularea este doar negativa. Bine, poti sa faci si rau cu ea, numai ca eu mi-am ales unul, care daca o face, o face numai ca sa fie bine. E balanta, omul care impaca pe toti.
Il invidiez si il admir in acelasi timp ptr. aceasta parte de caracter. Ca sa intelegeti, lucreaza in comert (ceasornicar) si are de aface aproape numai cu nebuni ... nebuni de genul ca daca are nervi, arunca cu foarfece in vanzatoare, iar tu ca vanzatoare trebuie sa stai cuminte sa zambesti, in caz ca nu te-a ochit, sa-i mai dai o data foarfeca ptr. o alta incercare. Scuzati-ma, dar daca eram in locul ei, o adunam de pe jos si arucam cu ea dupa nebun ... eu cam asa sunt, imi ies repede din fire ... mai eles cand am de-aface cu prosti.
El nu, ii zambeste, ii spune cate ceva, ca pleaca omul zambind si rusinandu-se ptr. ce a putut face.
Si chestia cu urlatul a incercat-o ... a vorbit asa de incet si politicos, ca "urlatorului" nu i-a ramas nimic de facut dacat sa plece cu capul plecat.
Dar ptr. asta trebuie sa fi facut ... si incep din nou, sa ai putin de "Amelie" in tine ...
Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)
ad_risnov spune:
Foarte frumos, dar cred ca trebuie sa-l mai vad de vreo doua, trei ori ca sa-l inteleg pe deplin.
Adriana
Puck spune:
Revin cu zimbetul pe buze: am fost Amelie chiar acum cinci minute! Am coborit numai cit sa iau o piine pentru "mon lapin" (barbatu-meu, adica) si... vad ca prin ftaza portii trec chiar pe stradutza noastra doua tipe, vorbind in romaneste. Una ii zice celeilalte: "Mai bine mergem la restaurantul romanesc, stai, ca am undeva notata adresa, ca mai auzim vorbindu-se romaneste" (si da sa caute in geanta). Si eu, care abia ma abtineam sa nu izbucnesc in ris, dar ezitind totodata sa le abordez abrupt, ca sa nu fie prea ditamai indiscretia, nu mai rezist, si hop in romaneste: "Da' nu-i nevoie sa mergeti pina acolo, puteti vorbi cu mine, daca tot v-am auzit..." Am ris toate trei, am schimbat citeva vorbe (vreo zece minute, ca femeile, deh) si ne-am despartit bine dispuse. Haios!
In alte cazuri, recunosc ca nu am avut de gind sa abordez romani intilniti la Paris...
Laura _Oprescu spune:
fetelor, fetelor, am vazut Amelie ...superb,dar am vazut inca un fim cu ea(pana acum trei la nr.) imi scapa numele ..ideea o stiu..si daca nimic nu este intamplator, si totul se petrece cu un anumit scop...e superb imi scapa titlulul..
am dat in sindromul Audrey Tatou, dupa ce am vazut Amelie si am luat filme cu ea...asta al carui nume imi scapa acum este superb!
poate stie cineva de ce film vorbesc?
...si am mai am auzit de unul in cautarea mea dupa filme cu aceasta actrita, filmul se numeste Dirty Little Secrets..nu l-am vazut ,dar se pare ca e suberb.......pupici
lena spune:
Foarte frumos si asa de european, cu multa poezie...cand vedeam imaginile ma vedeam atunci cand am colindat prin Paris, pe la Sacre-coeur, etc....superb!
Lena
emoison spune:
Fetelor frantuzoaice, france 3 ne va face un frumos cadou de Craciun joi seara, difuzind "Amèlie Poulain" la ora 20.55...Desfatare placuta !
Sarbatori fericite si La Multi Ani !
Cu bine,
Elena
Rayuela spune:
MINUNAT FILM!!!.Si eu sint fan Amelie,l-am vazut de cel putin 4 ori..ii innebunesc pe toti din jurul meu sa-l vada!Un film de la care pleci cu un imens zimbet pe buze,cu dorinta de a fi un om mai bun,pur si simplu.
Mi-a placut atit de mult,incit,daca o sa am fetita (in aprilie astept bebe)o sa o cheme Amelie,si sper sa aiba ceva din fetita aceea nastrusnica,cu suflet mare si o fantezie extraordinara!
Rayuela