nu-laptelui!
De vreo doua saptamini fetita mea si-a tot micsorat portia de lapte
bauta.In ultimele 2 zile l-a refuzat categoric.In rest maninca binisor.
Problema mea e ca mi se pare cam devreme (1 an jumate) sa renuntam la laptic.Ce sa fac ?Sa-i schimb lapticul ?Pt. ca ea bea acum lapte de vaca adevarat.O fi doar o problema de saturatie sau e altceva ?
Am incercat sa-i schimb gustul cu tot felul de cereale instant , dar nu a avut nici un efect!
Ati avut probleme de genul acesta?
cici
Raspunsuri
diana904 spune:
Incearca sa pui un strop de Nesquick in lapte, cit sa-i schimbe putin gustul. Si ai mei au trecut prin faza asta...
2mami spune:
Buna Cici,
Si fetita mea a avut o perioada in care nu prea mai accepta laptele dar i-a trecut de la sine. Acum bea f. bine desi are 5 ani (peste 4 zile) si il bea fara zahar, fara nimic, uneori chiar in loc de apa. Nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi, mai au si ei perioade in care se satura de anumite alimente.
Numai bine,
Simona
desprecopii spune:
cici - daca ii dai iaurtele danonino - isi poate lua de acolo cantintatea de calciu de care nevoie.
incearca si painita cu branzica topita (de calitate)
te pup si pupicuri Gianinei frumoase!@
Pentru parinti... despre copii!
Samsara7 spune:
Eu imi amintesc ca am trecut prin asa ceva cam in aceeasi perioada. Este un fenomen de saturatie, si important este sa nu fortezi copilul o perioada! Inlocuieste laptele cu alte produse lactate: smantana, iaurt simplu sau cu fructe, orez cu lapte, budinci, branza topita,. Nu uita ca aportul de produse lactate poti sa il aduci si prin mancaruri care contin lapte, branza, smantana, unt (poti sa pui de pilda smantana si in piure, sau sa faci cartofi gratinati cu cascaval, sau alte inventii de genul acesta)...Dupa cateva zile incearca sa testezi (in joaca) copilul si daca te lovesti de acelasi refuz, mai ai rabdare inca o perioada.O sa treaca. A1i incercat sa schimbi laptele: vreau sa spun ca exista lapte integral, lapte degresat, sau mai stiu eu ce.... Eu de pilda nu mai suport de la o vreme laptele integral, mi se pare prea "tare", si la gust si la miros. Daca ai ocazia sa mergi la tara incearca si alte stratageme, nu uita ca pe copil trebuie sa il atragi cand ceva ii displace (doar daca n ue un alt motiv la mijloc decat un capriciu). Sa vada vacuta cand e mulsa, sa ii trezesti interesul vis à vis de subiectul acesta. Sper ca nu zic prostii, dar la mine a mers genul acesta de chestii, si chiar daca varsta de 1 an jumata pare frageda, copilasul intelege deja multe, e in perioada in care absoarbe totul, se implica in toate si isi formeaza si personalitateaincetul cu incetul.
Dar ai dreptate, laptele e important in perioada de crestere iar daca imi amintesc bine de la cursuri trebuie sa bea in jur de 500 ml de lapte pe zi (sau echivalent) din momentul in care a trecut la alimentatia diversificata si pana pe la 3 anisori, iar dupa aceasta varsta sa continui sa ii dai un produs lactat pe zi daca nu mai mult.
Mihaela
iileana spune:
quote:
Initial creeata de cici
Ati avut probleme de genul acesta?
Sigur ca da, chiar mai devreme - la un an + 2 luni. Din an in paste il mai pacalesc pe piticot cu citeva o picaturi de lapte cu Nesquick, sau pus in recipiente neobisnuite (paharel de tzuica, de exemplu), dar, in principiu, m-am resemnat. Am incercat temperaturi diferite, marci diferite, cu cereale, cu taraboi. Degeaba. Maninca in schimb iaurt, cascaval, brinza, si asta e. N-ai ce-i face.
Camelia spune:
Teodora a inceput sa refuze laptele cam de pe la 9 luni.In schimb, manca cereale cu lapte foarte bine.Apoi n-a mai vrut nici de-alea.Era in schimb innebunita dupa iaurturi.Pediatra mi-a zis sa nu-mi fac griji atata timp cat mananca alte lactate.Multi copii refuza laptele.Acum are 1 an si 9 luni si a inceput sa bea lapte din nou.Nu mult, dar ma bucur ca bea cat de cat .
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Marianar spune:
Si Vladut pe la 7 luni jumate, timp de o luna nu a mai vrut laptic simplu. Seara papa 200ml lapte cu cereale. Mai papa iaurt, branzica. Medicul a zis sa nu-l fortez, asa ca lasa-l in pace o perioada daca nu vrea, o sa ceara el.
cici spune:
VA MULTUMESC ,MULT.
Mie imi era foarte bine cu portia de lapte dimineata si seara
fiindca e dificila la mancare si stiiam sigur ca daca refuza ceva
nu adoarme flaminda pentru ca o sa pape lapticul.Acum o sa-mi fie un pic mai greu pentru ca trebuie sa-i pregatesc 2,3 feluri de papa ca sa fiu sigura ca nu ramane flaminda.
Dar poate tot raul cu binele lui,va trebui sa accepte si mancaruri noi.
cici