amoxicilina / acid clavulanico MERCK

amoxicilina / acid clavulanico MERCK | Autor: karina_t

Link direct la acest mesaj

Fetelor, tot la voi apelez pt. a ma linisti in privinta administrarii medicamentului de mai sus in conditiile in care as putea fi insarcinata. As putea fi doar de citeva zile, nu mai mult si medicul mi-a recomandat acest antibiotic spunindu-mi ca ar fi singurul care nu ar afecta eventuala sarcina.
Stiu ca parerea unui medic ar trebui sa-mi ajunga dar stiti cum, e aproape o fobie: fac bine ce fac, nu o sa-l afecteze pe bebe?
De asta as vrea sa stiu daca cineva a mai luat asa ceva sau a auzit ceva detalii despre acest antibiotic!
Va pupacesc pe toate si va multumesc!
Karina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Karina, stai linistita, am luat amoxicilina (in luna mica) si eritromicina (asta in luna mai mare). Oricum cand esti gravida, boala iti trece mai greu cu toate antibioticele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina_t spune:

Multumesc mult Laura!
Deja ma simt mai bine (Doamne o iau razna )

Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Cu placere! Sa vezi ce-o mai iei razna de acum inainte cu toate gandurile si intrebarile. Am luat si paracetamol, am avut febra si de cateva saptamani am facut si o bronsita- pt asta am luat eritromicina. La prima sarcina pe la 8 luni am facut un streptococ in gat si am luat Cefzil sau asa ceva.

Sanatate si nu te mai speria!

Laura (38 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

AMOKSIKLAV sau AUGMENTIN sunt denumirile comeciale ale amestecului descris de tine. Deoarece sunt cu actiune pe un larg spectru bacterian se indica ca tratament modern si deosebit de eficace in variate infectii, in special pentru bacterii rezistente la antibioticele uzuale. Trece in secretia lactata si poate determina candidoze, diaree si sensibilizare alergica la sugari. In schimb, nu este contraindicat la gravide, desi AMOKSIKLAVUL traverseaza placenta si este bine sa se evite ORICE tratament cu antibiotice in special IN PRIMUL TRIMESTRU.

Daca medicul a indicat, este bine sa iei tratamentul.

Iar daca este vorba de un bb., ... SA FIE INTR-UN CEAS BUN !

DARAEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sa fii sanatoasa! Bucura-te de BB daca se dovedeste ca esti insarcinata, ca antibioticul cu pricina este sigur pe sarcina. Asta stiu din surse sigure: de la medicul meu.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina_t spune:

Multumiri din suflet! Stam cu emotie sa vedem daca apare!
Ce m-as face fara voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Karina stai linistita, eu i-am dat fetitei mele la doar 5 saptamani amoxicilina ca facuse o faringita acuta si acum a facut din nou si tot amoxi ii dau. Asa ca, nu cred sa fie problema daca tu o iei.

Lumi si Denisa
http://community.webshots.com/user/lumiy
http://community.webshots.com/user/denisadinescu
http://community.webshots.com/user/bbdemai2003

Mergi la inceput