Mamici de martie-aprilie 2004 (6)
Raspunsuri - Pagina 5
Kiara spune:
mickyy, cu vreo saptamana inainte de echo m-a durut burta foarte tare, crampe, intepaturi si ca o presoiune in burta. Am ignorat evident. La echo, dr. a masurat colul si era foarte scurt. Mi-a zis sa-l sun pe ginecolog ca el va decide ce trebuie sa fac. Ginecologul m-an chemat la control, n-a fost happy, dar mi-a zis sa stau cateva zile in pat si sa revin la control, la echo sa masuram colul din nou. Evident ca numai parte de rapaus la pat n-am avut, asa ca la control mi-a zis vino maine sa facem cerclaj.
Toate astea au fost cauzate de stresul de la servici, efortul depus (fetita mea are 16 kg si cu toate ca medicul mi-a zis sa nu o mai ridic, am ignorat ca mie nu mi se parea un mare efort).
In plus de asta am citit intr-o carte ca una din cauzele inconsecventei colului (sper ca am retinut bine) este si intervemtia chirurgicala la nivelul colului. Eu am avut displazie de col si am avut facuta o excizie acum vreun an si ceva. Evident ca medicul nu mi-a atras atentia asupra riscurilor, iar eu ignoranta cum sunt n-am studiat problema pre atent.
Asta este, acum trag ponoasele, iar partea trista este ca in continuare ma doare burta, cu toate ca mi-a dat tratament cu No spa.
Sper din tot sufletul ca sa pot duce sarcina pana la sfarsit.
Parerea mea este sa nu faci ca mine si la primul semn de durere sa suni medicul. Normal este ca in trim. II sa nu ai nici un fel de dureri.
Sarcina usoara!
inaioana spune:
Eu beau cafelutza in fiecare dimineata de la o vreme. La inceput nu prea imi era pofta ca aveam altele pe cap : greatza continua! Iar inainte de sarcina beam cate o cana-doua pe zi pentru ca aveam tensiunea foarte mica. Acum imi ajunge cafeluza mica de dimineata si cred ca nimic din ceea ce faci cu masura nu are de ce sa dauneze...
In privinta miscarilor lui bb, spuneti-mi si mie cand l-ati simtit pentru prima data. Eu am 17 saptamani si 2 zile, prin urmare bb are 15 sapt si doua zile. E cam devreme sa-mi pun problema?
Mickyyy spune:
Kiara, merci de raspuns.
Eu am avut un week-end extenunat. Am plecat vineri seara imediat dupa job (adica am plecat pe la 8 din Bucuresti si am ajuns pe la 11 jumatate) la Braila, la "socrii", care urmau sa se mute in week-end. Tot week-endul am fost numai pe drumuri, chiar daca eu eram doar "soferul", tot am facut efort, mai ales ca parintii lui stateau la 9, si de multe ori a trebuit sa urc sau sa cobor 9 etaje pentru ca liftul era blocat. Plus trezit la 7 dimineata, culcat la 12 jumatate seara, stat in picioare si in frig doua zile la rand.....fara sa mai pun ca am ajuns tot la 12 noaptea inapoi in Bucuresti.
Efortul si-a spus cuvantul, iar luni n-am reusit sa stau la birou mai mult de cateva ore, mi-a fost rau si a trebuit sa plec acasa.
Acum mi-e destul de bine, dar mi-e oarecum teama sa nu-l fi afectat pe bb efortul din week-end.
inaioana, eu l-am simtit prima data la 17 saptamani si 4 zile, deci nu-i foarte devreme sa iti pui problema
Mickyyy 20 saptamani
Oani spune:
inaioana eu l-am simtit prima oara pe bb la 17 sapt., o singura data, apoi nimic pana la 19 sapt. Deci s-ar putea ca intr-o seara sa simti ceva miscari in burtica.
Bafta!, Oani
georgescu oana spune:
Ce este acela cerclaj? Te intreb pentru ca si eu prezint simptomele descrise de tine:dureri de burta junghiuri la efort,presiune.Nu stiu daca asta are vreo importanta dar inainte de sarcina aveam uterul un pic sub dimensiunile normale si nu am avut nici o interventie anterioara asupra colului sau uterului.
oana
inaioana spune:
Oani, am simtit eu ceva "fluturi" aseara prin burtica dar nu pot sa-mi dau seama daca e bb sau ...imi imaginez. Stateam putin aplecata si am simtit, apoi mi-am schimbat pozitia si nimic, am revenit si parca-parca... si asta a fost tot. Parca nu-mi vine sa zic ca a fost sigur bb. Uf, ce complicat!
Si, pentru toate mamicile : multumesc mult pentru urarile de bun-venit! Imi place mult aici la voi si va doresc si eu sarcini usoare si bebelushi sanatosi!
Ioana in 17 saptamani
amelie spune:
Buna dimineata tuturor si va urez o zi excelenta...
Poate stiti vreuna dintre voi la cite saptamini exact se poate intra in prenatal pt ca eu stiu ca sint cu totul (si cu postnatalul) 126 de zile si ca se poate intra in prenatal la 7luni si 10 zile dar cite saptamini sint exact nu prea stiu...
Sincer eu as cam vrea sa stau acasa sa ma odihnesc si sa ma pregatesc pt intilnirea cu bb...e o ocazie pe care nu cred ca o vom avea prea curind plus ca stind in prenatal si postanatal iei cam aceeasi bani pe care ii iei venind la servici...
Va spuneam ca nu am mai simtit-o pe bb Andreea...aseara la cursuri (urmez si un master la ASE in contabilitate internationala) bbita a inceput sa se agite.Probabil ca nu-i placea contabilitatea americana si imi facea semne .
Abia astept sa ma duc miine la control sa vad care mai e situatia...
Sper ca sinteti toate bine si va pup dulce pe toate
Amelia si bb Andreea
bindiu spune:
Denis, bine ai revenit! Felicitari si casa de piatra. Dr. Badiu este foarte simpatic (acest aspect nu este cel mai important) dar este si un bun profesionist. Poti sa il intrebi orice, el iti va raspunde fara sa te faca sa crezi ca ai intrebat o tampenie.Singura mea nemultumire este ca de cate ori merg la consult - la Diagnosis - trebuie sa astept cel putin 1 ora pana sa intru. Deci nu prea se respecta ora programata.Dar asta nu cred ca e vina lui ci mai degraba a d-relor care fac programarile.
Si nasa mea a nascut tot cu el si a fost foarte multumita de el.
De asemenea pot sa-ti mai spun ca poti sa il suni pe mobil de cate ori ai probleme si la orice ora. Este unul dintre cei care raspund la telefon.
Te pup, iar daca mergi si tu la Diagnosis, scrie-mi ...poate ne intalnim .
machetuza spune:
Salutari la burtici!
Amelia, vad ca suntem gand la gand! Ieri am fost la dr de familie si am discutat cu ea despre concediu.
Mi-a spus ca nu pot intra in concediu prenatal decat cu 63 de zile inainte de data nasterii -lului. Cum data presupusa a nasterii, la mine e 1 martie, mi-a zis ca voi in intra in prenatal in 1 ianuarie 2004. Insa mi-a spus ca daca vreau sa stau acasa sa ma odihnesc, poate sa-mi dea 2 saptamani de concediu medical – platit cu 75% din salariu – si apoi il va prelungi cu inca 2 saptamani, la recomandarea ginecologului – in total 1 luna. Legal , poti sa-ti iei pana la 90 de zile de concediu medical anual – asta, asa ca o paranteza.
Eu am discutat deja si cu ginecologul despre faptul ca as avea nevoie de odihna – inca de la ultimul control, in 25 oct - si chiar el mi-a propus concediul medical. Deci am sa raman acasa din 1 decembrie anul acesta;
Asa cum ai spus si tu venirea pe lume a -lului este o ocazie unica si trebuie sa ne pregatim pt asta, dar sa ne si bucuram de trairile pe care le ofera sarcina. Eu asta am de gand sa fac!
Deja imi fac griji ca nu voi putea sa vorbesc atat de des cu voi! Scriu de la servici... Voi incerca sa “reperez” un Internet-Cafe aproape de casa, sau poate-l conving pe mi marido sa ne instalam Internet acasa, dar asta e mai greu ca avem deja rate mari pe casa care tocmai am luat-o si orice cheltuiala in plus e analizata la sange.
Pupici si numai bine!
Simona
Mickyyy spune:
Neatza si bine v-am regasit.
Si pe mine ma cam bate gandul pentru un concediu, dar parca n-as vrea sa abuzez, lucrez la o firma mica, si lipsa unui om pe o perioada mai lunga se simte. Stiu ca legal pot sa fac asta, dar tinand cont ca pana acum n-am avut nici un fel de probleme sa ma invoiesc sau sa-mi iau liber atunci cand nu ma simteam bine (si asta fara cereri, concedii medicale sau zile neplatite), si mai am parte si de un tratament super ok aici..... nu prea-mi vine sa-i las balta, chiar daca uneori chiar simt nu pot face fata la un program de 8 ore (de fapt 9, ca mai avem cica si o ora pauza de masa).
Oana, cerclajul se face atunci cand ai colul foarte scurt si exista riscul pierderii sarcinii (e un fel de operatie de coasere a colului, care se face la inceputul sarcinii, iar in ultimele saptamani i se da drumul). Mai multe amanunte iti poate da kiara, ea e singura de aici care a facut cerclaj. Si partea cea mai nasoala e ca se recomanda repaos la pat pana la sfarsitul sarcinii.
Mickyyy 20 saptamani