un degetel in plus
Am un baietel de aproape trei saptamani, sanatos si frumos (zic eu), dar care s-a nascut cu o problema care nu stiu inca daca este mare sau mica. Are sase degetele la un picior, de fapt, mai degraba degetelul mic este format din doua degetele mai mici. Inca nu stiu cum se procedeaza in asemenea cazuri, adica daca se face operatie, la ce varsta si ce sechele pot ramane. As fi recunoscatoare pentru orice sugestie sau informatie. Va multumesc.
Ulrich Rodica
Raspunsuri
MirelaV spune:
tocmai astazi am auzit un caz de copil cu 2 degetele la un picior lipite intre ele..si imi spunea mama copilului ca operatie se face, dar ca atat cat a fost mica..i-a fost mila de ea..acum..are 10 ani..o lasa sa decida singurica
eu cred ca nu e ceva complicat..cere sfatul unui medic..
oricum..mai lasa-l sa creasca
succes
MirelaV
imi spune:
Eu cred ca nu trebie sa-ti faci foarte multe probleme, eu am un verisor care s-a nascut cu 6 degete la ambele maini, si a fost operat la o varsta foarte frageda...... deci, eu cred ca ar trebui sa consulti cat poti de repede un medic de specialitate.
Mult succes,
laura111 spune:
Sotul meu are o verisoara care are 33 de ani si are exact aceeasi chestie la picior ca si puiutul tau. Pe ea n-au operat-o parintii dar vreau sa-ti zic ca tipa s-a maritat f. bine, are 2 facultati si n-are absolut nici un complex din cauza degetului in plus. Important e ca parintii au tratat-o ca pe un copil perfect normal, au incaltat-o inclusiv cu sandalute decupate in fata cand era mica si niciodata nu i-au spus c-ar avea un defect, o boala, etc. Important e sa-i insufli copilului tau incredere in el pe tot parcursul vietii, indiferent de cum arata el, cat e de destept sau ce satisfactii iti aduce tie ca parinte.
Laura - mama lui Vlad
mamamariana spune:
Felicitari pentru micutz si sa fiti sanatosi cu totii.
Eu nu vad o problema mare in asta... si dupa cum vezi, e posibil. Eu am avut un profesor in facultate care avea 6 degete la o mana, mai exact, degetul mare era sub forma de Y, format din doua degetele mai mici. Ii placea enorm sa faca poante cu degetul lui - zicea ca problema are solutie unica si ne arata degetul lui dublu. Asta nu l-a impiedicat sa ajunga profesor universitar... ii doresc frumosului tau sa il egaleze cel putin.
Eu zic sa il lasi sa creasca mai mare si chiar sa ajunga la varsta la care sa decida el daca merita sa faca operatia sau nu. Fiind si baiat (nu va purta sandale decupate ca fetele si nici tocuri) si tinand cont ca e la picior si nu la mana, parerea mea ar fi sa nu il torturezi acum cat e asa micut. Mai lasa-l...
Tocmai am vazut o emisiune la tv cu un baietel de vreo 10 care avea urechile mai mari si mai "clapauge" si care a decis singur la aceasta varsta ca e cazul sa se opereze. Mama lui a spus ca ei nu ii pasa atat de mult, singura ei grija era ca baiatul sa fie sanatos si sa ii creeze conditii sa invete cat mai bine. SI era destept foc baiatul...
Sanatate multa si crestere usoara,
Mamamariana
cici spune:
fratele meu desi ,un barbat aratos,are urechile
cam mici.mereu se gaseste cineva sa-i spuna "ce urechi mici ai!"
cu un zimbet nonsalant replica lui e :"daca aud bine cu astea ce-mi trebuie mai mari?"
subscriu fetelor care te sfatuiesc sa nu-ti chinui puiul prin nu stiu ce operatii si sa-l tratezi ca pe un copil perfect normal si chiar sa-i sugerezi ca asta ar fi un semn de intelepciune si noroc
cici
teresa spune:
Va mutumesc pentru raspunsuri care sunt f. incurajatoare. Nu am deloc de gand sa-i induc copilului meu un complex de inferioritate, din contra, chiar eu l-am considerat special si chiar m-a amuzat putin cand sotul meu a spus (eu credeam ca in gluma) ca are sase degetele. Dar dincolo de asta, ma gandesc sa nu-i afecteze mersul sau sa aiba probleme cu incaltamintea mai tarziu. Poate va vrea sa practice vreun sport de performanta si degetelul il va impiedica. Poate va trebui sa rezolvam problema inainte de a incepe sa mearga. Voi ce parere aveti? Nici eu nu vreau sa-l chinui prin spitale, mai ales in spitalele noastre, dar imi doresc ce e mai bine pentru copilul meu. Apropo, il cheama Matei, care inseamna in ebraica darul lui Dumnezeu. Si asta si este pentru mine.