alimentatie diversificata

alimentatie diversificata | Autor: ligiacobalt

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are aprope 4 luni ( pe 10 nov) si pediatra inca nu ne-a spus despre mancarea diversificata. Pana acum i-am dat doar lapte formula (milumil) si de vrea 2 sapt am inceput cu suc pe piersica amestecat cu morcov. De la luna a 4a am inteles ca se trece si pe alt fel de mancare. Pana acum am citit ceva meniuri . Voi ce i-ati dat de la 4 luni( am inteles ca sunt piureurile de fructe si am mai vazut gris cu lapte tot de la milulmil) Apropo ..voi mai dati copilului lapte noaptea cand se scoala? Eu am inceput sa ii dau ceai (tei+chimen+anason) tot dupa ce mi-au spus pediatra dupa 2 luni ca nu mai trebuia sa ii dau lapte noaptea.
Multumesc pentru raspuns

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Salut,
noi am inceput la 4 luni cu supica de morcov, patrunjel, cartof, gogosar, etc, i-am dat numai supa goala, din biberon, 90 ml. A doua zi i-am dat si cateva feliute de morcov, si tot asa i-am ingrosat-o si am trecut la lingurita, ii dadeam la o singura masa, cate putin si in completare lapte. Pana am ajuns la pireu de cartof cu putin morcov, (pentru ca morcovul fiert aduna scaunul si era destul de constipata), putina apa de pe legumele fierte si 2 masuri de lapte praf ca sa fie mai gustos.
Acum (5 luni) mancam 200 ml pireu format din 3 cartofi medii, cateva felii de morcov, 60 ml supica si 2 masuri lapte praf. II mai dau apoi san, cam 5 muinute sau cat vrea ea, dar nu prea mai intra.
Eu ma intorc la munca de azi, de asta am diversificat a doua masa ca sa i-o poata da mama mea.
In rest 4 mese de lapte, si mai bea suc de mar, morcov si 1/2 portocala (tot contra constipatiei) cam 90-100/zi in doua ture, intre mese.

Succes, Denisa & Diana (5 luni)

Denisa

Mergi la inceput