ce parere aveti: copilasii trebuiesc "atinsi"?
Raspunsuri - Pagina 2
Cristina spune:
Subscriu la ce zice Elena. Daca Sanziana vrea sa manance 1 pachet de Orbit o data si daca nu-i dau lipeste lama pe ca a primit-o pe masa din sufragerie ( cu toate ca stie f. bine ca nu este voie), sau daca nu vreau sa-i dau o tona de ciocolata inainte de masa si intru in bucatarie pentru "time out" si ea buseste cu picioarele in usa la nesfarsit, samd, ce remediu exista? Eu cred ca n-ai inteles. Te asigur ca palmuta respectiva la fundulet nici n-o simte, dar o supara gestul respectiv. Offfffff, acum o sa credeti ca am cel mai needucat copil din lume!
quote:
Originally posted by anda
ba am inteles perfect. dar eu tot sunt impotriva...
sa-ti spun si de ce. bb face prostioarele pe care le face pentru ca nu stie, din curiozitate sau pur si simplu pentru ca are personalitate si asa vrea el. deci oricum ai incerca sa-l "dresezi" chiar si cu o palmuta nu faci decit sa-i induci un sentiment de frica si vinovatie. ceea ce nu e bine, chiar daca pina la urma o sa faca cum vrea parintele...
sunt atitea alte metode, ce-i drept unele cer muulta rabdare din partea parintilor.
eu am o nepotica, care a darimat casa pina pe la 4 ani (fire colerica) si apoi a reusit sa priceapa incet incet cam cum sta treaba cu disciplina. insa fara palmute. e si o chestie de maturizare.
eu cind aud de "atins" bbici ma albastersc. so, asta-i doar parerea mea....fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru bb.
anda & bb edi
Ioana_C spune:
:) asa fac toti mai devreme sau mai tarziu... eu in astfel de cazuri ma duc la el, ii spun ca nu va mai primi nimic dulce toata ziua, dupa care il las sa bata sau sa tipe pana se plictiseste,
si ma tin de promisiune: nu-i mai dau nimic dulce toata ziua. In felul asta stie ca cu tipaturi si batut din picioare nu obtine nimic, ba din contra. Asa de eficienta a fost metoda, ca in ultimul timp e de ajuns sa-i spun: " Asa nu obtii nimic" si se si potoleste ca prin farmec 
n/a spune:
Anda stii ce te rog eu? ... vino cu acest raspuns peste 1An jumate sau doi ... cind bebele tau va fi un "mic monstrulet" care se joaca de-a "Terminator" cu nervii tai ... si nu tine de educatie faptul ca iti coloreaza peretii cu carioca, isi pune castronul de supa in cap, se trinteste pe jos si da din picioare daca nu-i dai a doua bucata de prajitura cu ciocolata, urla ca din gura de sarpe cind il iei de minuta pe strada sau in magazine si as mai avea inca 100 de exemple dar ma grabesc acum ... si da, explicatiile sunt necesare, ii vorbesti frumos, ii explici ca n-are voie, mai ridici tonul, dar crede-ma,- si sunt sigura ca toate mamicile cu copii peste 1An jumate imi dau dreptate aici - , vine un moment cind nu mai rezisti, cind te lasa nervii, esti obosita si frustrata, si atunci o palmuta la fundulet pe care practic n-o prea simte, dar intelege gestul, face intr-adevar minuni ... sau n-ai decit sa te incui in baie si sa spargi oglinda ... si privitor la sentimentul de vinovatie, cred ca este necesar sa inteleaga ce inseamna, altfel va creste un nesimtit si un las ... nici eu nu sunt pentru "bataie", dar subiectul Elenei se refera la cu totul altceva ...![]()
silvvi spune:
este un subiect cu adevarat interesant. +
Sunt pentru, si va spun de ce?
Eu nu cred ca copilul este o personalitate formata, care poate intelege tot ce ii spui. Uneori trebuie aplicate legile naturii pentru a-l proteja. Eu l-am batut la fundulet (foarte finut si cu dragoste......) pe bb meu Vladut de 11 luni!!
Dar acum pot fi linistita - nu se apropie de soba nici aprinsa nici stinsa. Daca mingea ajunge langa soba - nu se duce dupa ea ci plange ca sa-i dau eu. Asta a fost singura mea problema la care am aplicat aceasta solutie pana acum.
Oricum nu consider ca trebuie batut daca sparge ceva, strica, arunca mancare, urla in carucior ca vrea sa mearga, pentru ca el asa invata si creste!!
Succes si sanatate
Silvvi si bb Vlad (11,5)
Bettina spune:
Sofie, ADEVAR GRAIESTI!
Multi pupici de la mine

......parca ai descris-o pe Antonia...... cred ca daca enumerai cele 100 de exemple, toate erau valabile. Este un copil super-terorizant si ca atare mai primeste cate o palmuta..........fiind vinovata sau mai bine zis fffffffffffffff vinovata, nu protesteaza, insa am si eu putina liniste, adica vreo 5-10 min

dupa care o ia del capo![]()
sau mai bine

Numai bine, Madi & Antonia Nicole
anda spune:
ok... ok... palmuta rupta din rai...ce-mi sariti in cap??
totusi zic ca daca "vine un moment cind nu mai rezisti, cind te lasa nervii, esti obosita si frustrata"...iei o pauza
sunt pentru ceea ce spune si ioana_c...exista alte metode...nu mai detaliez pentru ca exista destula documentatie de specialitate care merita citita...
un mic exemplu:
"First-time parents often wonder when to begin "disciplining" their very young child. Child development experts usually agree with experienced effective parents that scolding, slapping, isolating, or otherwise punishing babies and toddlers are not appropriate ways to let children know what they can or cannot do.
The key to good discipline is establishing a relationship that
encourages babies to see their parents as important allies in the difficult task of growing up. When this relationship involves mutual respect, love, and pleasure, the foundation for effective discipline is in place. The goal of this kind of discipline is less directed toward obedience and compliance, and more focused on helping children develop feelings of confidence and trust in their parents, and in themselves."
anda & bb edi
Andrada spune:
Eu cred ca "obedience" si "compliance" sint la fel de importante precum "confidence" (self-esteem cum o tot zic americanii aici) si increderea in parinti. Si asta la orice virsta nu numai a bebicilor nostri.
n/a spune:
De acord cu Andrada!!!
Cit despre teoria prezentata mai sus, eu una ma lovesc de "rezultatele" ei, zi de zi ... si nu-mi plac ... in rest imi mentin parerea precedenta ...
ps
inca odata, nu discutam despre metode disciplinare la bebelusi, nici nu se pune problema de asa ceva si cine a inventat termenul e un idiot care n-a crescut in viata lui un copil, ci la copiii putin mai marisori, care inteleg cind fac ceva bun sau rau ... si nu discutam despre bataie, bataia aceea pe care o mai "mincam" noi in copilarie de la parinti sau profesori , ci despre ce faci tu, parintele, atunci cind copilul tau nu intelege sub nici o forma ca nu esti de acord cu atitudinea sau activitatea lui si ca deocamdata tu esti cel care are dreptate si iei decizii pentru el ... si aici intervine disciplina ... ca daca nu ti-l disciplinezi si educi tu la momentul potrivit, o vor face altii mai devreme sau mai tirziu, mai bine sau mai rau ...
n/a spune:
quote:
Originally posted by anda
totusi zic ca daca "vine un moment cind nu mai rezisti, cind te lasa nervii, esti obosita si frustrata"...iei o pauza
anda & bb edi
tot eu ... daca-ti poti permite acea pauza ... numai ca sunt foaarrrte multe mamici care nu-si permit sa "ia o pauza" ... si atunci ce faci? ... te incui in baie si spargi oglinda ... sau

... da' asta nu face bine la sanatate, si daca vrei sa apuci suta de ani, atunci ii mai tragi o palmuta la fundulet, ca n-o fi jale ...
Elena spune:
Anda,
Sa stii ca nu ti-ar fi sarit nimeni in cap (cel putin eu una nu as fi facut-o) daca ai fi folosit un ton civilizat si nu ai fi fost jignitoare in ceea ce ai scris. Atunci cand ai scris ca aceasta metoda este "cea mai josnica...si de condamnat" masura, si ca "ar trebui sa existe legi drastice pentru pedepsirea unor astfel de "parinti"-ca si cum noi cele care le mai dam o palma la popou copiilor notri suntem niste mame denaturate, josnice, care merita sa infunde puscaria, atunci puteai sa-ti imaginezi ca o sa-ti sara multa lume in cap....
Sumisa si Ioana desi au scris ca nu sunt de acord cu aceasta metoda, au fost civilizate si pentru Ioana am tot respectul ca a gasit metoda cea mai potrivita de educare a copilului ei.
Eu imi cantaresc bine cuvintele inainte de a scrie ceva tocmai ca sa nu jignesc pe nimeni; sigur ca nu poti sa multumesti pe toata lumea, mai sunt si pe aici discutii aprinse, polemici si asta e firesc si chiar interesant, dar numai in masura in care nu se ajung la jigniri si atacuri personale....
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.