Mananca destul?

Mananca destul? | Autor: Pet

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are o luna si de cateva zile suge circa 20 minute in total. La al doilea san sta maxim 5 min si dupa aceea il refuza. Specific ca facem destule pauze pt respirat (mananca aproape uitand sa respire), schimbat pampersul etc...
Oare mananca deajuns?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

20 minute la un supt? Eu spun ca e foarte bine, cat timp manaca si nu doarme. Ca sa iti dai seama daca maanca bine, faci o comparatie intre greutatea la nastere si cea de acum sa vezi cat a luat in greutate sau daca ai un cantar de BB-i acasa ii poti face proba suptului:o cantaresti inainte de a suge si apoi dupa ca sa-ti dai seama cam cat a supt.
Sanatate multa si sa-ti creasca printesa mare si sa va aduca numai bucurii in casa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Foarte bine ca mananca mult. Nu fi speriata,fiecare copil stie cat ii trebuie,daca mananca mult cu atat mai bine.Asa era si Andy cnd era micut,ba chiar manca foarte foarte des si mult.

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Eu ma preocup ca o alaptez prea putin timp in comparatie cu cat statea inainte la san... Pentru ca inainte alaptatul dura in general 1 ora- 1 ora si jumatate dupa care adormea dusa (probabil fiind mai micuta obosea mai repede). Acum dupa jumatate de ora (ca mai atipeste, ca mai schimbam pampersul etc..) am terminat. Ramane treaza, refuza sanul si vrea sa adoarma numai plimbando in brate...
Eu am ramas un pic fixata cu alaptatul pt ca la inceput scazuse in grautate si pediatra mi-a si dat un lapte artificial "in completare". Dar n-am vrut sa i-l dau si cu un pic de "munca" in doua saptamani luase in greutate destul de bine numai cu laptele meu. Cantar acasa nu am dar nici nu vreau s-o cantaresc chiar in fiecare zi. Incerc sa o cantaresc doar o data pe saptamana, macar in primul trimestru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Drga Pet,

Stai linishtita, mananca destul! Important nu este timpul cat sta la san, ci faptul ca trage fara sa respire in timpul ala. Acum a mai crescut, are mai multa putere si deci cantitatea de lapte pe care o ia ii este suficienta. Shi la noi a fost exact la fel, doar ca unele mese durau........10 minute! Apoi facea un tambalau daca o mai chinuiam sa pape!!!! Asha ca mama mea, disperata de cat eram eu de ingrijorata, ne-a luat cantar. Shtii cat lua in 10 minute? chiar si 180 ml lapte!
Oricum, vei vedea si in carti, ca scrie ca primele 10-15 minute sunt pentru hranitul propriu zis, in acest timp copilul isi ia mai mult de 80 % din cantitatea totala de lapte, restul timpului este mai mult pentru asigurarea afectivitatii. Copiii care mananca lapte din biberon au mese foarte scurte, chiar daca golesc sticluta.
Orienteaza-te dupa cum creste si dupa cum iti simti tu sanul gol dupa alaptare. Multa bafta si sa cresteti mari!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

....ehhh, deja ma simt mai linistita. Poate nu ma asteptam sa-si schimbe ritmul asa repede (sau poate abia acum a intrat in ritmul normal). Multumesc pentru raspunsuri si doresc copilasi sanatosi (si zambareti) la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caty spune:

dragele mele,

parca e pt mine acest subiect. BB Dinu are 3 saptamani si suge cam 25 de minute la o masa. Dr, mi-a spus sa-i dau numai un san pt ca laptele are o compozitie diferita de la inceput pana la golirea sanului. Si eu ma intrebam daca suge destul in cele 25 de min pt ca dupa aproape 2 ore ii este iar foame. Ma gandesc totusi ca la 3 saptamani ar tb sa suga ceva mai mult timp ca sa-si ia laptele necesar.

va pupam si mai asteptam opinii.
caty si bb Dinu (15 oct 2003)

caty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si Vladut cam tot asa papa 20-25 min. Medicul mi-a zis ca isi papa portia in 5-10 min. apoi se joaca

Mergi la inceput