Mamici de Noi-Dec2003 (11)
Raspunsuri - Pagina 5
vikinga spune:
Aha deci mai avem o burticuta in Germania:) Bine ai venit Cristina si nastere usoara! Stii ce tre sa ai sau o sa fie surpriza?! Sotul meu va sta langa mine pe timpul contractiilor in mod sigur, ar fi stupid sa stea in fata usii la 2 m de mine cand eu ma plang acolo, iar cand sunt in plin fapt i-am zis daca nu rezista sa iasa afara, nu o sa ma supar pe el. Bine ca el se da viteaz ca nu-i problema dar eu am rezervele mele:)La mult ani Vilma si felicitari pt fetita Gergy
Laura Takacs spune:
Am sosit si eu pe monitor. Bun venit noilor gravidute si La multi ani pt Vilma.
Julia, maine merg la dr si aflu cat de aproape sunt de marele eveniment. parca si de data asta as vrea sa ma induca, sa se termine odata. Ma simt tare ciudat de cateva zile, pe langa ca sunt greoaie, ma ia cu dureri si contractii mai tari, abia pot umbla si ma trage burta in jos.
Al meu bebe s-a intors in sapt 31, desi se spune ca la a doua sarcina se intoarce mai tarziu in jur de sapt 34-35. Apoi cat priveste cordonul ombilical in jurul gatului, tot dr mi-a spus ca majoritatea copiilor il au infasurat, dar ei la nastere il desfasoara rapid. Epidurala voi face si eu, desi tocmai am auzit o poveste nu prea incurajatoare, dar ma gandesc ca o fii dat saraca de un anestezist nepriceput. Bebe al ei e acasa, ea inca in spital, cu efecte secundare dupa epidurala- dureri de cap, febra si alte chestii. Sa speram ca noi dam de doctori mai priceputi.
vikinga spune:
Si eu o sa fac epiduarala, pai daca s-a tot inventat n-ar fi pacat sa nu nu o folosesc?! Asa riscuri sunt in orice...Ahh ca uitam sa va zic ca bine cred ca va mai este fetelor care va vin mamele si nu...soacrele...Da in vreo jumatate de ora apare "tza madre"....vai vai si of of de sufletul meuMa plang si eu la voi ca la altcineva chiar nu am cui..Sincer, nu ca exagerez dar spanioloaica asta de soacra-mea e belea mare, asta e, am un sot super minunat dar ca orice om nu e perfect are si el saracu' un mare defect: "TZA MADRE"!!!!Saptamana asta ar trebui sa nasc dar mi-e teama ca bb cand o simti pe aproape pe "abuela" se face mic si cumintel si nu mai vrea neam afara. Tre sa ma apuc serios de bai fiebinti, urcat scari si !!!Azi am facut curatenie, am aranjat casa, na, avem oaspeti.., ma duc acum sa ma fac frumoasa poate s-o mai indulci cand o vedea ce nora are si nu a realizat pana acum
Laura Takacs spune:
Vikinga, mama, te plang, ca eu as fii renuntat la ajutorul soacrei. A mea e in tara si n-am vazut-o de doi ani, bine-i de mine, oricum a venit mama, draga de ea, ea mi-a avut grija si de primul, asa ca sunt in maini bune. Dupa ce pleaca mama, o sa iau o babysitter, daca nici sotul meu n-o vrea pe maman a lui, apoi eu? Asa de curiozitate, in ce limba va intelegeti?
buburuza99 spune:
Buna fetelor si multumesc pt. urarile de bun venit. Eu astept o fetita dar nu este 100% sigur, am inteles ca in cazul fetelor e mai greu pt. doctori sa se pronunte.
alinakav
Sunt aproape sigur ca "petele rosii" sunt vergeturi. Desi eu nu am am citit multe despre asa ceva si am vazut si la tv cum arata. Dar nu te ingrijora, dupa sarcina dispar aproape cu desavarsire.
In privinta sotului, cred ca voi proceda si eu ca alte fete. Daca i se face rau il dau afara, dar in rest trebuie sa fie alaturi de mine.
Si eu vreau sa fac un PDA daca doare prea tare. M-am interesat si cel putin la asta nu fac prea multe mofturi (desi in unele cazuri te sfatuiesc sa mai astepti, sa nu-l faci prea devreme, ca sa nu-i treaca efectul pana la sfarsit).
Care dintre voi a mai facut cursuri prenatale (Geburtsvorbereitungkurs). V-au ajutat cu ceva exercitiile de respirare sau in genera ce ati invatat acolo? Noi am facut un curs care s-a terminat acum vreo 3 saptamani si deja am impresia ca am uitat toate sfaturile bune.
Hai ca m-am cam intins la scris..
La multi ani Vilma! Georgy75 sa va traiasca fetita!
Cristina
Elenalove27 spune:
georgy75 sa iti traiasca fetita sa se faca mare sanatoasa si frumoasa.
Felicitari sotiei tale si multa sanatate !
Vilma - La multi ani si tot ce iti doresti !
SimonaR spune:
Buna fetelor !
Ma bucur ca v-am descoperit. Eu am o burtica de 32 sapt si 4 zile, ar trebui sa nasc intre 25-28 decembrie, deci la noi Mos Craciun vine cu sacul plin :) Dar cred ca voi naste cu cezariana ceva mai devreme, pina in 15 dec. Virsta, bat-o vina...
V-am citit toate mesajele si m-am mai linistit si eu in ceea ce priveste "bucuriile" ultimelor saptamini de sarcina.
Eu parca totusi nu ma pot plinge inca asa de tare. Desi am pus vreo 14 kg pe mine, inca mai sint in stare sa vin pe jos la servici (cam vreo 1/2 de ora de mers) si voi mai veni 2 saptamini. As innebuni sa stau acasa inca de pe acum, de altfel nu stiu ce voi face 3 saptamini acasa pina la nastere. Dar cred ca imi voi ocupa timpul cu trusoul BB-ului. Apropo, e un baietel, sanatos si voinic.
Eu (deocamdata) nu m-am umflat, desi beau multa apa, mi-e sete in continuu. Ma supara in schimb si pe mine faptul ca ma scol de vreo 2 ori pe noapte la toaleta, nu de alta dar imi sare somnul, si si-asa nu prea pot sa dorm. Daca stau pe o parte ma dor umerii si simt nevoia sa-i intind, dar nici pe spate nu pot sa stau prea mult ca ma dor salele.
Dar nu-mi fac probleme, o sa treaca !!! Fiti si voi fetelor mai optimiste, ca doar n-o sa dureze o vesnicie.
Imi pare rau de cele care au facut pete pe piele, albe sau rosii, eu inca nu am din astea, dar niciodata nu e tirziu. Cu constipatia in schimb incep sa am si eu probleme, cred ca e din cauza fierului pe care il iau. Oare sa-l mai iau ?
Pentru cele care au dureri de spate : stiti cum am scapat eu de ele ? Ca incepusera sa ma ieie pe la 24 sapt. De atunci, in fiecare dimineata fac gimnastica, in pat. Sa nu va inchipuiti ca e ceva complicat sau obositor, dar e destul ca sa-mi dezmortesc coloana.
Deci, din pozitia intinsa pe spate:
1. indoi genunchii si ii balansez pe pe o parte pe alta pina ating salteaua. Cam de vreo suta de ori.
2. Cu picioarele intinse, ridic alterantiv cite un picior pina la verticala, apoi il las incet jos. Tot de o suta de ori.
3. Cu genunchii indoiti si usor departati, ridic bazinul de 100 de ori.
Dar, atentie, nu incepeti de la inceput cu cite 100 de bucati, incepeti de la 20 si cresteti progresiv. Sper sa va fie de folos si sa nu va lasati doborite de perioada asta mai grea. Curaj !
Va pup si sa auzim de bine
Simona
dpintilie spune:
Salut fetelor!
Bine ai venit Simona.Sarcina usoara in continuare!Si eu cred ca tot la cezariana ajung, bb nu s-a intors in pozitie de start. Eu sunt in saptamana 34. Ai intrebat de fier, daca sa mai iei. Cineva spunea(nu-mi aduc aminte cine, iertare...) ca cele care nasc prin cezariana trebuie sa ia in ultima luna fier, asa ca sfatul meu ar fi sa nu renunti. Constipatia o rezolvi tu cumva...E primul tau copil?
Azi noapte am pazit peretii...Nu stiu ce sa mai fac, nu mai pot dormi de nici nu stiu cata vreme.Probabil asta e ca sa ne calim organismul pentru ce urmeaza.
In rest, plictiseala, lipsa de chef de lucru. M-am hotarat, daca totul e in regula, merg la servici pana in 28 noiembrie. Ar fi si cazul sa ma opresc, tinand cont ca e posibil sa nasc prin 15 decembrie.
,Dana si bebe tare jucaus(la ora asta)
Carmena spune:
Buna burticutzelor!
Bun venit noilor burticutze, Cristina si Buburutza! Cristina, tu ai DPN aproape de al meu. Ca sa vezi, ce faceam noi prin aprilie!
Noi va citim in fiecare zi, dar ne-am puturosit la scris, nu stiu de ce.
Facem bine, mai mult prieteni cu patutul, sa nu cumva sa ne faca bb vreo nefacuta si sa apara inainte! Si poate patim ca tine Julia, si nu mai vrea sa vina...
Oricum, eu as vrea cezariana, si am auzit ca se programeaza mai repede decat DPN. Si eu sunt nerabdatoare sa-mi vad pujutul. Cred ca si la mine sta transversal(ca se misca cand stau dreapta sau stanga), asta dupa ce acum o saptamana cu siguranta i-am simtit caputul jos de tot.
Eu la control merg la sfarsitul lunii, si atunci stabilesc si cand ma internez pentru nastere.
Imi pare rau ca unele dintre voi aveti probleme. Curaj, mai este putin. Si mie mi se umfla mainile dimineata, dar de cand stau acasa, nu mai am probleme cu picioarele!
Doamne ajuta sa avem bb sanatosi si frumosi si noi sa fim sanatoase!
Oare ce fac Julia si Alinkav? Ne fac rost de o vizita pe la Municipal?
Va pupicim.
Carmena si bb 32 sapt si 3 zile.