Mamici de Noi-Dec2003 (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Salutare burticutze,
puturoasa de mine uite ca in sfarsit s-a mobilizat sa mai scrie cate ceva, ca vad ca voi ati fost tare harnicute ati trecut deja la sectiunea 11. Eu sunt aproximativ bine, ma incearca o raceala de ceva vreme dar inca nu s-a
declansat serios, doar imi curge nasul si ma ustura putin pe gat. Sper sa nu ma podideasca tocmai acum la sfarsit.
In rest ca si unele din voi, nici eu nu am chef sa fac mai nimic in afara de haleala; curatenie, praf de sters in nici un caz; noroc cu sotziorul meu care ma ajuta in weekend la majoritatea treburilor ca altfel...doamne ca dificile am mai devenit; pe unde mai pui ca mai ma apuca si stari din alea de smiorcaiala, uneori fara motiv...
Draga Ven, si eu am probleme asemanatoare cu ale tale , dar la mine se intampla urmat chestie: trec de la o extrema la alta, ba e prea subtire ba ma duc peste 3-4 zile, m-am obisnuit, nici nu mai iau nici o pastila nimic; asa, m-am suparat pe organismul asta care nu mai ma asulta in ultima vreme. Am luat si eu cam 13 kg pana acum in sapt 36 dar vreau sa va spun ca as manca non-stop. Dar din nefericire mai ma si abtin ca doctrou mereu ma bate la cap ca nu am voie decat 400-500 g pe sapt acum la sfarsit.
Gata cu vaicareala, va pup si mai vorbim
va doresc sanatate la toate
Umflatzel 36 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Curaj fetelor, ca mai e putin. Pe 10 vine si mama la mine, eu sunt hotarata sa rabd fara sa ma plang macar pana atunci.
Vroiam sa va intreb daca vreuna din voi are pe sub buric, in partea de jos a burtii "brobonele". Pe mine ma mananca burta foarte tare si, dupa ce m-am scarpinat mi-au aparut brobonelele astea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Inca o zi si incepe concediul de maternitate! Abia astept sa ne relaxam si noi un pic, sa avem timp sa citim tot ce se scrie pe forum... Am citit ca v-au aparut pete rosii...mi-e mi-a aparut un patrat alb (cam de 4 x 4 cm) sub buric. Oare ce o fi? Restul pielii are culoare obisnuita... Sa imi spuneti daca mai are cineva o asemenea pata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Multumesc fetele pentru raspunsuri...apai ce sa fac si eu daca altceva nu am in cap ,nu fac nimic toata ziua decit sa ma gindesc cum este cind va veni bebelica,daca am sau nu am laptic la titici ..etc...

Vilma de teorie sunt gata oricind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Salutare fetelor,

Chiar asa, mai avem un pic. Stiu ca sunt cele mai grele saptamani. Eu sunt la a doua sarcina si mi se pare chiar mai greu decat la prima.In fine.Cineva intreba de transpirat abundent, parca Mariana 75; as mentiona si eu ca am aceeasi problema. Nici macar nu deschid caldura dar am cam 24 sau 25 de grade in casa si transpir non-stop. Cel mai rau e noaptea. Nu e nimic de facut in conditiile in care temperatura nu scade. Eu nu prea am cum sa fac racoare caci nu pot deschide geamurile decat foarte putin. Cladirea e foarte etansa pentru sistemul de aer conditionat si de incalzit. In general nimeni nu foloseste sistemul "geamuri deschise". In plus, eu le-am blocat pe ale mele pe toate cam la 15 cm deschidere fiindca am o fetita de 4 ani care ar putea sa umble la ele si nu ar fi bine deloc.
Retentia de apa nu ma supara inca teribil dar stiu ca va fi tare neplacuta in curand. Eu am urmatoara formula pentru asta, e un fel de dieta: dimineata beau laptele cald, peste zi manac mai mult fructe si legume crude, un pic de supa de carne sau ou fiert (ideea este sa elimini sarea din alimentatie si sa consumi alimente foarte bogate in apa) seara dupa 8 nu mai mananc nimic. La mine dieta e de folos.
Am reusit sa iau ieri cam toate lucrurile pentru bebe. Imi ramane sa ma mobilizez pentru alte treburi. Ma misc greu de tot. Am luat cam 11 12 kg in geutate.
Mitzi, ramane sa ne vedem miercuri la Erin Mills Town Centre daca totul e o.k. si pentru tine. Vorbim oricum. In seara asta merg sa vizitez spitalul, desi nu am nici un chef, si maine la eco. Te sun maine seara sa stabilim o ora si un loc exact pentru miercuri.

sanatate si curaj viitoare mamici,
Z
35s. si 1z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Mitzi

Curaj fetelor, ca mai e putin. Pe 10 vine si mama la mine, eu sunt hotarata sa rabd fara sa ma plang macar pana atunci.
Vroiam sa va intreb daca vreuna din voi are pe sub buric, in partea de jos a burtii "brobonele". Pe mine ma mananca burta foarte tare si, dupa ce m-am scarpinat mi-au aparut brobonelele astea..

Si la mine cam tot pe-atunci vine mama!!! Ce bine va fi, de-abia astept! Nu stiu daca am de ce sa ma plang, m-am ingrasat mai putin decat la prima, fac multa miscare (de voie, de nevoie) si incerc sa nu ma gandesc la ce va fi. Singurul lucru la care nu pot sa nu ma gandesc este ca-mi va fi ingrozitor de dor de Andra cat voi sta in spital. In rest, pot face fata la orice. Din fericire nu mi se umfla maini, picioare, nu merg la baie decat atunci cand e nevoie, ca si inainte de sarcina s.a.m.d. Gata, ma opresc ca ma iau mamicile mai putin norocoase la bataie:)) Apropo, nici brobonele nu am, am doar vergeturi (la greu!!) si ma mananca pielea... incearca sa nu te mai scarpini, sau freaca pielea peste haine... adica sa nu o atingi cu unghiile ca poate se raneste usor, la cat e de intinsa.
Sarcina usoara, burtici!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza99 spune:

Dragele mele mamici de noiembrie-decembrie!

In primul rand buna seara la toata lumea si toate cele bune pt. voi si pt. bebeii pe care ii asteptati sau deja i-ati nascut!
Desi urmaresc pagina "despre copii" de vreo 2 luni si citesc acest subiect aproape zilnic (de la inceputul concediului prenatal) de-abia acum mi-am luat "inima in dinti" si m-am inregistrat.
Am intrat deja pe ultima suta de metri (in saptamana 40) si bb poate aparea dintr-un moment intr-altul. Marturisesc, imi este cam frica mai ales ca o sa (incerc) nasc normal (in Germania nu se face cu una cu doua cezariana, desi mi-ar fi suras ideea sa scap de "durerile facerii").
Noi (sotul meu si cu mine)credem ca e mai bine ca el sa asiste la nastere (aici cam asa se procedeaza in majoritatea cazurilor). Totusi am anumite indoieli daca nu cumva o sa i se faca rau (mai ales mama ma bate la cap ca "poate lesina baiatul")sau in general daca e bine sa stea langa mine la nastere. Pe de alta parte pt. ca nu am aici pe nimeni apropiat (ai mei vor veni mai tarziu) nu am nici un chef sa ma chinui de una singura ore in sir si sa nu fie nimeni langa mine pe care sa- pot, la randul meu, face responsabil de toate durerile. Voi ce parere aveti? Dar sotii (partenerii) vostri?

Multi pupici,
Cristina

Cristina Müller

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cristina, bine ai venit! Sunt medici care fac ceea ce le spui, adica daca vrei neaparat iti fac cezariana, insa multi e adevarat ca nu fac decat in cazuri extreme.
Cat despre participarea sotului, noi suntem "pentru", si daca la cezariana ii va da voie va sta tot langa mine (se pune un cearceaf si nu vede nici el nimic din ce fac medicii). Conteaza f mult sa ai cu cine mai schimba o vorba, orele trec greu atunci cand nu te simti bine. La prima cezariana a stat in fata usii de operatie si cand stiam cate a facut ca sa ajunga acolo ma simteam tare bine ca e totusi atat de aproape (eram in Ro!). Cam atat...
Sarcina usoara!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Bine ai venit Cristina(buburuza99)!!!
Nasterea usoara!!!!
Si eu vreau ca sotul meu sa fie cu mine la nastere, dar si el vrea. Sa vedem cum o fi!!!!
Pe mine m-a luat o raceala, adica am luat-o de sotul meu, desi el pe mine ma dadea la o parte ieri, dar eu nu si nu. Si uite-ma cu nasul infundat si racit la greu. Dar si toata starea mea e nasoala!!!!!!
Pete rosii pe care le-am dobndit cred ca sunt vergeturi, eu nici in ziua de azi nu stiu cam cum arata vergeturile. Arata ca niste vase sparte de sange sub piele. Ce o fi???
In rest am facut o baita calda(cam fierbinte)si acum ma bag in pat, pote am sa dorm mai bine, desi cu nasul asta .....
Pana acum o saptamana ma confruntam tot timpul cu , nimic nu ma ajuta, dar vad in ultima saptamana totul s-a schimbat, chiar am scaun foarte moale(scuzati ptr destainuiri), ca atunci cand ai diaree. Si chiar am citit in carte ca e ceva normal, ca inainte de nastere sa ai astfel de simtome.
Despre burta, aproape ca trebuie sa o car dupa mine, atat de tare sta jos.
Cam atat!!!!!!!!
Pupici!!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulip spune:

Bine ai venit Cristina(buburuza99)

Eu sunt exact in aceeasi situatie cu tine. Conform practicii locale tot natural voi incepe sa nasc, cu o moasa. Doctorul vine numai in caz de necesitate. La inceput am fost foarte speriata sa aud ca doar o moasa va avea grija de mine (si acum sunt din cand in cand). Sper insa ca imi vor face o epidurala. Si tot sotul va fi cel care va fi alaturi de mine, ceea ce mi se pare foarte natural, si lui la fel. Asa ne vom putea aminti amandoi de aceasta experienta o data ce anii se vor curge... Nu iti fa probleme, totul va fi bine :)

Mergi la inceput