Ajutor :4-5 scaune pe zi!Ce sa fac?
Dragi prietene , Raluca mea are 4 sau 5 scaune de vreo doua saptamani.I-am administrat furazolidon, dar vad ca nu prea se rezolva.Ce sa fac?Poate ati trecut si voi prin asa ceva ,si as dori ajutorul vostru.
Sanatate la bebici si mamici !
Raspunsuri
gio spune:
Nu ai spus cat are copilul. Daca are pana intr-un an, e normal sa aiba mai multe scaune pe zi. E alimentat artificial sau papa de la san? Furazolidon nu se da decat daca e cazul (o infectie bacteriana). Fa o coprocultura ca sa vezi daca este vorba de un agent patogen. Scaunele cum sunt? Moi, semiconsisente, lichide? Au mucus? Sunt verzi?
Poate sa nu fie nimic. Intreba un dr.
MUlta sanatate.
renisor spune:
Puiutul meu are 5 luni si face si ea 5 scaune pe zi.atita timp cit nu e diaree nu e nici o problema.atentie daca e diaree direct la doctor.daca e scaun normal stai linistita.
alexa spune:
In primul rind consulta medicul pediatru. Cind Alex era de 7-8 luni avea cite 8 - 10 scaune pe zi, eram tare ingrijorata. Medicul de familie imi spunea sa il las in pace atita timp cit nu scade in greutate. Eu eram tare nelinistita. Am consultat mai multi medici, a facut mai multe tratamente,dar degeaba, pina am gasit un medic care ne-a recomandat DEBRIDAT - sirop pentru reglarea tranzitului si de atunci nu am mai avut probleme.
Nu mai sta pe ginduri, mergi la medic ca nu este in regula.
Multa sanatate.
aquariusrpro spune:
Alexa are dreptate. Fuga la pediatru. In mod normal ar trebui sa-i recomande o coprocultura ( poate si proba de digestie - la mine astea au fost recomandarile )si sa decida pentru un tratament.
Sanatate!
Roxana&Ruxandra
Adria_ spune:
Si Ana Maria (1 an si 2 luni) avea cate 3-4 scaune pe zi atata timp cat i-am dat fier, desi nu avea nevoie (mi-l recomandase asistenta). Dupa ce am intrerupt administrarea fierului totul a revenit la normal, adica unul maxim doua scaune pe zi.
In concluzie, mergi la un medic pediatru, da-i ce-ti spune el si nu asculta de asistente.
Adriana
mihnuta spune:
AM SI EU ASTFEL DE PROBLEME CU BAIETELUL MEU DE 11 LUNI. PRIMA OARA I-AM FACUT ANALIZE SI TOTUL ERA IN REGULA. MI S-A ZIS SA STAU LINISTITA CA TOTUL SE DATOREAZA DENTITIEI SI SPRE LINISTEA MEA MI S-A RECOMANDAT DEBRIDAT. CUM NAZDRAVANUL MEU NU-L SUPORTA AM TRECUT PE DILUTIE HOMEOPATICA NR.23. SANATATE MULTA
Dana_ spune:
Pana la 6 luni si Andy avea multe scaune pe zi.Acum e invers problema,nu prea face si am observat de ce....ii dadeam in fiecare zi banana si era constipat.Daca bb nu e prea mic atunci incearca cu banana(sa aiba peste 6 luni,desi banana nu e recomandata pana la 1 an)
Dana&bb Andy