Mamici de mai-iunie 2004 (4)
Raspunsuri
Irinel spune:
Draga Ana,
Sa te ajute Dumnezeu sa depasesti cat mai usor acest moment. E bine ca ai deja un baiatel, el te va ajuta poate sa treci mai usor...
Iti doresc din tot sufletul ca peste 2 luni sa ramai graviduta din nou si sa nu mai ai nici un fel de problema. Ai grija de tine!
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 9 (DPN 9 iunie)
Irinusha spune:
Draga Ana,
imi pare nespus de rau! Incearca sa te linistesti, sa ai grija de tine ca in doua luni sa fi o mamica puternica! Ma gandesc la tine si iti tin pumnii sa fie totul bine. Bucura-te de baietelul tau si in curand o sa ai alt "sufletzel" langa tine!!! Multa putere!!!
Te pup dulce!
Irinusha spune:
Mai fetelor, nu stiu cum e la voi, dar eu intru de fiecare data cand aud asa ceva, sau cand aud de bb-i bolnavi in panica. Sunt in saptamana 13, dar cand aud ca se poate intampla asa tarziu ma apuca frica din nou. Asa de mult imi doresc acest copil ca mi-e teama de orice.
Ai mei parinti imi spun mereu sa stau linistita ca daca nu-i asta o sa fie altul, ca acum stiu ca pot ramane gravida. Dar eu pe acesta il vreau ... ah, e ciudat rau de tot.
De abia astept sa ajung din nou la control sa vad ca-i acolo si ca-i bine. La mine inca nu se vede nimic ... eu barem asa zic cu toate ca sotiorul meu spune ca a mai crescut, dar la "dimensinea" ei nu prea se poate spune asta prea bine.
Azi noapte l-am visat ... era fetita (asa cum imi doresc eu ... cred ca a vrut subconstientul meu sa se puna pe bune cu mine ), era micutica, avea putin par negru si era tare frumusica. Eram cea mai fericita si mandra mamica. Normal eu stiu ca bebelusii fetite nu sunt semn bun in vis si de obicei s-a cam adeverit chestia asta la mine, dar de data asta "era al meu", stiam asta ... alte dati am mai visat bebelusi, dar niciodata nu au fost ai mei. Voi ce ziceti, am luat-o razna de tot? Vi s-a intamplat si voua?
Laura, daca spui ca nu plateste casa de asigurari normala e clar ...noi suntem la AOK, iti dai seama ca mai bine s-ar spanzura Sachbearbeiter-ul nostru decat sa-mi dea aceasta analiza. Eu intreb totusi doctorita ... daca nu-i prea scump poate il fac. Mai vedem! Ai mentionat ceva de un forum german ... poti sa-mi dai si mie adresa, te rog?
Va pupic pe toate, sper ca nu v-am speriat cu gandurile mele negre si va doresc un week-end minunat si fara greturi!
O zi minunata si copii sanatosi! :)
Irinel spune:
Draga Irinusha,
Nici mie nu-mi e prea usor cand citesc astfel de mesaje, insa incerc sa ma relaxez si sa gandesc pozitiv, caci si asta e extrem de important pentru bebe. Eu zic ca tu ai cam scapat de partea critica, daca te uiti la Odiseea sarcinii in 40 de saptamani, parca prin saptamana 12 sau 13 spune ca ai cam scapat de grija asta. Bineinteles ca mai sunt unele pericole si de aici incolo da ai cam scapat de punctul critic.
Daca tu iti faci atatea probleme, ca macar l-ai vazut pe bebe, eu iti dai seama ca nu am habar de nimic ca nu am avut ecografie inca si nici n-o sa am urmatoarele 2 luni...
Fruntea sus, necazuri se intampla, dar noi vom fi puternice si vomajunge cu bine la sfarsitul celor 40 de saptamani de sarcina si vom avea bebei sanatosi si noi vom fi sanatoase si...
Pupici,
Lauraa spune:
Mitzelor ( e alint),
am fost azi la dr. pentru testul ala. Din pacate am cam intarziat si mi-a fost asa de rsine incat nu am deschis gura sa intreb ceva... Ce a fost: m-au cantarit, mi-a luat sange si apoi a fost un echo apofundat. Am intlesc ca echo asta se face ca sa poata fi masurat copilul peste tot, in primul rand ceafa, distanta intre cap si umeri,ceva de genul asta. Rezultatul pe sapt. viitoare. L-am vazut sin nou pe bb, nu-l mai vazusem de marti. I-am vazut si nasucul, si piciorusele si labele picioarelor si palma cu 5 degete,tot. Dr. a zis: "Doamna draga pot sa va spun ca are maini,picioare,cap si corp." Probabil voia sa faca glume.... In orice caz pisoiasul meu e foarte jucaus, dr. a zis ca sata e semn bun, inseamna ca e sanatos si voios.Am ateva pozici dar nu am scanner, o sa-i dau sotului sa le scaneze la servici si o sa pun la paginuta sa-i vedeti si boi nasucul, manca-l-ar mama de pisoi!
Laura
Irinusha spune:
Laura, sa-ti traiasca "pisoiasul", sa fie in continuare sanatos si voi pe langa el. Vrem poze, vrem poze!!! Hai, te rog, scaneaza si tu pozele sa-i vedem si noi nasucul!
Irinel, ai dreptate! Mai mai apuca din cand in cand asa faze, imi trec de obicei .... asa a fost si data trecuta inaintea controlului, dar dupa ce l-am vazut mi-a trecut imediat si eram tare fericita. De data asta sper sa vina si sotul la control - asta daca reuseste sa primeasca liber - ca sa-l vada live si sa nu se mai chinuie sa descifreze pozele.
Zau daca stiu cum stati voi fetelor, cele fara ecografie. Cred ca as lua-o razna ... mai ales in timpul asta cand nu prea ai simptome de gravida. Cred ca atunci cand simti copilul e mai usor ptr. ca simti ca-i acolo si ca este activ. Va doresc in continuare multa putere si incredere ca totul este bine. Doar si mamicile noastre au reusit si fara ecografii ... cred ca noi, celelalte, suntem prea rasfatate de soarta! :)
Laura, nu te mai lasa intimidata de doctor. Trebuie sa gandesti mereu ca dupa urmele noastre castiga ei bani si ca poti pleca in fiecare clipa la altul. Mai ales tu ca pacienta cu asigurare privata trebuie sa-ti cunosti drepturile. Eu sunt de fel tupeista ... chiar si ca pacienta de clasa a doua (din pacate in Germania nu sunt toti egali, mai ales la doctor cand ai asigurare normala si nu din cea privata). Asa ca bate cu pumnul in masa si nu te mai intimida daca e sa mai intarzi si tu putin!
Cu toate durerile astea de cap si asa ametita nici nu am bagat de seama ca trecand in saptamana 13 am trecut si in luna a 3 a. Asta inseamna ca "sufletzelul" meu nu mai e embrion si a trecut la stadiul de fetus (asa se zice pe romaneste?). Ce sa mai, am copilas maricel! ... si eu am innebunit total ...
Va pupic si va doresc o duminica minunata!!!
Eryka spune:
Fetelor
Sunt atat de trista si atat de speriata ,mi-e teama ,teama sa nu pierd sarcina ,am inceput sa ma gandesc ca poate kiar ieri mi sa intamplat.Dar hai sa va povestesc cam ce sa intamplat.Ieri am fost tare trista ,trista, trista.Pe seara dupa ce mi-a trecut aceasta tristetze, stand asa linistita am simtzit cum imi curge un likid din mine,asa ca am dat fuga la toaleta si am sters si cu hartie ,pe kilot si pe hartie era un likid cam galbui .M-am speriat ptr. ca pana acum nu mi-a curs asa de mult likid .Crezand ca poate o fi curs likidul din uter sau cum s-o mai spune, am sunat la spital sa-mi intreb doctorul daca e normal sau nu.El mi-a zis ca e normal sa mi se intample asa acum la 3 luni si ca sa nu-mi fac griji.Insa fetelor nu stiu dar mi-e teama ,mai am o sapt. pana ma voi duce la doctor ptr. un nou control si simt ca o iau razna pana atunci.Voi ce crede-tzi?? sa-mi fac griji??Mi-e foarte teama ,sincer.Pur si simlu simt ca nu mai am liniste.Oare ce era cu likidul ala??Dureri de abdomen nu am avut ,pur si simlu doar acel likid.Astept sfaturi va rog,datzi-mi o sperantza.Oare daca pierzi sarcina e musai sa ai sangerari si dureri abdominale ceva??Sau se poate intampla oricum??Astept raspuns urgent,va multzumesc.Eryka & sufletzelul din burtica---> (11 saptamani)
Irinel spune:
Draga Eryka,
Nu te speria! Undeva pe site e un articol cu simptomele sarcinii si acolo arata ca gravidutele au o secretie galbuie care devine tot mai abundenta dar nu e nici o problema. Si, doar daca devine suparatoare sau urat mirositoare sa ii spui doctorului. Tu spune-i totusi la urmatorul consult, dar nu cred ca e absolut nici o problema.
Pupici,
Irinusha spune:
Eryka, stai linistita. Irinel are dreptate. Si eu am, de cand sunt gravida, o scurgere abundenta. Dar atat timp cat nu-i urat mirositoare si cat nu ai mancarimi, nu-i rau ... ba chiar e normal. Nici daca ai avea simptomele de mai sus nu ar fi sfarsitul pamantului, ca am inteles ca in timp ce esti gravida, mediul vaginal e mai sensibil ptr. infectii ... care trebuiesc doar tratate.
Si eu stiam ca simptomele pierderii sarcinii sunt ca durerile si sangerarile la ciclu, sau nastere. Vad ca Natalia si Ana nu au avut simptome, dar haideti sa nu mai intram asa repede in panica. Eu una mai m-am linistit putin ... ce iti doresc si tie Eryka! Capul sus, o sa vezi saptamana viitoare ca-i totul in ordine cu "cel mic! al tau! Promiti ca esti cuminte? Cu starile astea de panica si stres nu-i faci deloc bine celui mic. Calmeaza-te ptr. el!
Te pupic si-ti doresc o zi mai linistita!!!
Pupici si la celelalte mamici cu burtici!
Lauraa spune:
Eryca,stai linistita ca nu e nimic. Ai crezut ca e lichidul amniotic? NU e. E o scurgere normala.Si eu am la fel, de aceea folosesc absorbante zilnice din alea subtiri pt. slip tanga. Cateodata vine mai mult cateodata mai putin,dar vine. Linisteste-te ca nu-ti face bine agitatia asta fara rost.
Laura