circumcizie!

circumcizie! | Autor: mitu

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza daca a facut cineva la baietelul lui/ei. la ce varsta? stiti cand se poate face cel mai devreme (de ex se poate face in maternitate?). multumesc pt orice informatie legata de subiect.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Depinde foarte mult de motivele pentru care este facuta circumcizia. Daca acestea sunt de ordin religios: in religia iudaica se ritalul practica in primele luni si este oficiat de obicei la templu; in timp ce, in religia musulmana, baietii sunt circumcisi la varsta pre-pubera.
Daca exista o indicatie medicala in acest sens, numai medicul iti poate spune care este momentul optim (preferabil pana la varsta de un an).

Q (Gabriela si Dinu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

In Canada se face in maternitate, la cerere.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MabeL spune:

Nu conteaza din ce motiv(religios sau pur si simplu pentru igiena) vrei sa-i faci baietelului circumcizie, eu te sfatuiesc sa alegi un medic chirurg care a mai facut aceasta operatie de foarte multe ori ori ca este chirurg pediatru ori este urolog ce conteaza cel mai mult este sa aiba experienta in asa ceva. Eu i-am facut baietelului meu aceasta operatie la varsta de 2.5 ani cu anestezie generala, daca te intereseaza mai multe amanunte pot sa-ti dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitu spune:

multumesc frumos pt raspunsuri. ma interesa in Rom care este practica. sotul meu a fost operat la 2.5 ani si am vrea ca pe baiatul nostru (care se va naste in ianuarie) sa-l operam cat mai devreme posibil. nu din motive religioase. sa zicem din motive de igiena si estetice daca pot sa ma exprim asa. stiu ca in Canada si SUA se face la cerere inca din maternitate si ma intrebam daca se poate si in Rom asa cum la fetite se pot gauri urechile pt cercei inca din maternitate.

Mergi la inceput