sterilet=avort in faza incipienta?
Raspunsuri - Pagina 2
Dava spune:
Dintr-un spermatozoid (fara sa intalneasca ovulul si sa-l fecundeze) nu se naste o fiinta, pe cand un ovul fecundat trebuie doar sa creasca... sufletul este deja acolo, deci este o fiinta pe care steriletul o omoara.
Cand am intentionat sa-mi pun sterilet o prietena (medic), dupa ce mi-a explicat cum functioneaza steriletul, m-a intrebat daca sunt dispusa sa fac cate o crima pe luna.
cataghe spune:
Crism,
TOATE pilulele contraceptive luate regulat nu elimina nici un ou fecundat! Pilulele blocheaza ovarul, adica impiedica ovulatia, adica ovulul nu se mai elibereaza din ovar, deci spematozoidul nu are CE sa fecundeze!
This is the first day of the rest of my life!
crism spune:
Crism,
TOATE pilulele contraceptive luate regulat nu elimina nici un ou fecundat! Pilulele blocheaza ovarul, adica impiedica ovulatia, adica ovulul nu se mai elibereaza din ovar, deci spematozoidul nu are CE sa fecundeze!
cataghe,
am gasit un articol despre "birth control pills". Il postez in engleza din lipsa de timp. Am cautat o pilula anticonceptionala care nu folosea a treia functie( de a subtia peretele uterului ca oul fecundat sa nu se depuna) Din aceste motive, nu am folosit, si nu folosesc pilulele. Am facut research asa ca nu am gasit nimic pana acuma.
Birth control pills fool the body into acting as if it's pregnant. Birth control pills, also called oral contraceptives (OCs), come in two forms: the combined OC, a combination of two synthetic hormones, estrogen and progestin; and, the minipill, which consists solely of progestin. Combined OCs are more commonly used, though both kinds are available through health care providers. The combination pill prevents ovulation by suppressing the natural hormones in the body that would stimulate the ovary to release an egg. By taking this estrogen throughout the month, you insure that no egg will be developed or released for that cycle. Progestin thickens the cervical mucus, hindering the movement of sperm. Progestin also prevents the uterus's lining from developing normally; so, if an egg were fertilized, implantation is unlikely.
The minipills, which contain no estrogen, inhibit the egg's ability to travel through the fallopian tubes, alter the cervical mucus to block sperm, partially suppress the sperm's ability to unite with an egg, and partially inhibit implantation in the uterine wall. For maximum effectiveness, you need to take the pills as prescribed.
http://www.goaskalice.columbia.edu/0663.html
Companiilor farmaceutice care fabrica si vand pilulele li se cere prin lege sa posteze functiile elementelor continute in pilule.
Daca te duci la orice website, gasesti la "How It Works" informatii depre contraceptivele orale.
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 8 luni.
cataghe spune:
Crism, eu inteleg ce zici tu, dar in cazul COC (contraceptive orale combinate, deci cele cu estrogeni-progesteron) efectul contraceptiv este asigurat de blocarea ovarului, nimeni nu "conteaza" pe celalalt efect de modificare a glerei (mucusului) cervical! Ala este un efect pe care intr-adevar progestativul il are, dar daca pilula functioneaza nu se ajunge la eliberarea ovulului (zis "egg" in textul postat de tine)! Daca pilula functioneaza corect, la ecograf se vede ca ovarul nu are foliculi dezvoltati in vederea ovulatiei! Celalalt efect e important mai mult pentru ca scade riscul ca odata cu sperma in uter sa ascensioneze microbi care pot da infectii.
Acuma, e clar ca mijloc contraceptiv 100% sigur nu exista, in fara de abstinenta, deci accidente se pot intimpla cu orice folosesti, dar la pilula combinata procentul este cel mai mic tocmai din motivul de care vorbeam.
crism spune:
Sunt de acord cu tine, nu este sigur 100% ca un ou fecundat va fie eliminat, DAR personal nu as vrea sa imi asum riscul. Constiinta mea ar fii linistita daca nu as folosi contraceptivele care au ORICE elemente chimice si care ar putea afecta o viitoare sarcina.
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 8 luni.
cataghe spune:
Este dreptul oricarei femei sa dispuna de trupul ei asa cum considera de cuviinta, in consecinta sa-si aleaga mijlocul de contraceptie care crede ca i se potriveste cel mai bine. Este de asemenea dreptul ei sa fie informata asupra modului de actiune al acestora, ca sa poata alege in cunostinta de cauza. Sper ca nu ai interpretat ca as incerca sa te conving, a fost o discutie pur teoretica!!!
Numai bine tie si micutilor tai!
Catalina.
madelaine spune:
Fetelor , voi chiar m-ati pus pe ginduri cu subiectul asta. Eu dupa al treilea copil am decis ca trebuie sa imi iau o masura mai sigura de contraceptie, asa ca mi-am intrebat medicul, in care am incredere deplina ce ma sfatuieste sa folosesc. Asa ca mi-a recomandat steriletul, iar eu am acceptat. Nu am probleme, dureri sint normale, iar singerare este putin mai mare timp de doua zile. In rest merg des la control, si ma simt bine, zic eu. Acum citind ce ati scris voi cu privire la avort ma faceti sa ma simt vinovata. As lua pilule dar ma tem ca uit si nu vreau sa calc pe bec in nici un caz. Ce sa fac atunci? Ca nici cu calendarul nu am incredere, nu imi permit. Eu ramin la sterilet, cel putin o perioada.
Madelaine si cei trei muschetari
Kehleyr spune:
Chiar ca si pe mine m-ati pus pe ganduri... Si eu ma gandeam la sterilet dupa ce incetez alaptarea, nu de alta dar am luat contraceptive orale multi ani si ma gandesc ca nu e chiar bine. Acum cu siguranta voi studia cu mare atentie si alte optiuni...
Nu am stiut niciodata ca steriletul actioneaza in acest mod, credeam ca este ca prezervativul. Un subiect interesant si multumesc tuturor pentru opiniile exprimate...
Dana & bb Stefania