Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)

Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5) | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Continuarea....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Mihai are aproape 4 luni si mananca dimineata suc de mere cu morcovi sau piure de banana cu portocala si in completare lapte, la pranz supita de zarzavat si in completare lapte.

eu am incercat sa prepar sucul de fructe cu acea razatoare de care am facut cu greu rost, dar va spun ca sfant este robotul: la suc folosesc storcatorul de fructe, iar la piure blenderul si totul imi este gata in cateva secunde , plus ca iese excelent, numai imaginatie sa ai sa combini tot felul de fructe sau legume.

supita o prepar astfel: fierb radacinoasele, scot apoi totul in afara de morcov si putin cartof si le pun in blender....imi iese apoi ca un nectar.la 200 ml adaug o lingurita de ulei de masline si mai dau un clocot...si gata supita.

Doinna, aici eu nu prea am vazut similac, cel putin la mine si nici medicii nu prea recomanda, nu ca nu ar fi bun dar depinde si de ce se gaseste pe piata, la noi a invadat nanul de la nestle si milumil de la milupa...numai asa ceva gasesti. eu ii dau humana si nu se prea gaseste peste tot.

va pupic,

kara si mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

CLAUDYA: Eu sucul de morcovi il fac asa (pina ne cumparam ceva utilaj) rad morcovul curatat si bine spalat, pe o razatoare de metal, ca de aia de sticla nu am si credeti-ma ca e greu cu ea (am avut cind am fost mica, poate o mai are mama). Apoi iau morcovelul ras si il pun intr-o compresa sterile si storc direct in lingurita lui bebe.
Eu folosesc compresele sterile si la sters minutele si ochii cu ser fiziologig, si la sters gurita de saliva si dupa ce papa laptic .
Cind incepi sa-i dai suc de morcovi nu-ti trebuie sa razi un morcov intreg ca sa obti cantitatea de suc dorita.
Eu am fiert citeva min. razatoarea de metal. Oricum sa razalesti morcov cu razatoarea de sticla e crima si pedeapsa, la mar mai merge ca e mai moale.

ELENA_LATD: Ce spaima am tras si eu cind ai povestit ce a patit Mihaita. Noroc ca landoul meu e ca o covata si nu are cum sa alunece din el, dar am inceput sa ma gindesc ca nu peste mult timp o sa sara afar din el, daca nu sint atenta. Bine ca nu a patit nimic bebe.

DOINNA: Nu e rau nici laptele similac. Noi folosim Humana ca stim ca e cel mai bun, cel putin speram … ca daca ne luam dupa pręt ar trebuia sa fie foarte bun. Acuma trebuie sa vezi si cum suporta bebeul lapticul. Al tau face kk verde de fiecare data sau nu am inteles eu bine? Nu mi se pare normal sa fie verde tot timpul.
Nu te stresa ca nu-I place pe burta. Nici lui Cristi nu I-a placut, dar l-am ma tinut pe genunchii mei pe burtica si si-a mai dezvoltat muschii spatelui asa ca acum il pun si in pat pe burtica. Iar ca sa-l incurajez il laud si ii fac galerie cind isi ridica capsorul de pe cearceaf, iar el e tare zimbaret.

CALINA73: La voi e moda sa incepeti cu cereale, dar eu sint de parere ca cerealele ingrasa. Oricum vezi si tu la supermarket la raionul de mincare pentru bebei ca sint borcanele si cutiute cu mincare speciale pt. bebe incepind cu virsta de 4 luni.
KARA: Multumim pt reteta de supa. Tu cind ai inceput sa-i dai sucul de morcovi i l-ai dat intre mese sau chiar inainte de masa de lapte?
Humana se gaseste la Mall la Gima, dar nu stiu cit de departe stai , poate nu e comod sa faci un drum pina acolo. Eventual trimitel pe tati sa cumpere o cantitate mai mare. Humana 2 la 900 gr costa 449.900 lei.

Am un bebe tare cumintel. Doarme toata noaptea. Ieri s-a culcat la 21,30 si s-a trezit azi la 6 dimineata. Eu ma trezisem de la 5 ca imi era rau si greata, dar nu am putut voma .
Dupa ca a papat l-am pus in carut pe plan inclinat si a stat cuminte si se uita la mine cum ii calc camasa lui tati.

A inceput de citeva zile sa se intoarca pe o parte si pe alta si se intinde in pat dupa jucarii, le apuca si hop cu ele la gura si le suge cu drag. Inca nu se intoarce de pe spate pe burta si nici invers.

Voi ii puneti sa stea semiasezati? Cum ii tineti in timpul zilei?

Mi-e asa de drag si cind imi zimbeste ma topeste. Sper ca si bebe 2 sa fie cuminte si dragut(a).

Va saruta in cor Romana si Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

CARMENUTZA multumim de info pt magazin de bebei... Poate mai ajung si eu in Unirea sa ma uit. Apropo de viata sexuala: cezariana are clar un avantaj Problema principala la mine e lipsa de chef, care e majora... sper disperarea bietului sotz. Asa ca 1-2 ori pe saptamana. Si sper sa imi treaca lipsa de chef cat mai curand...

DOINNA si fata mea plage ingrozitor cand o pun pe burta asa ca nu o las decat foarte putin. Iar de intors nu se intoarce (la 4 luni). Decat pe o parte cum spune si Romana. Stiu ca lumea spune ca ar trebui, dar mie mi-au mai zis prietene cu copii ca abia pe la 6 luni se intorc.

ROMANA eu in timpul zilei o tin tot culcata pe cat posibil, pe un scutecel langa mine pe canapea. Sau mai rar 1-2 ore in scaunel, ca ne vedem mai bine. Am inceput sa facem exercitii de ridicat in fundulet, tragem de manute pana se ridica bebe, in general din pozitie de 45 de grade pe pieptul meu, dar merge si de culcata.

Am ajuns azi in parc, ura. Copilul si cainele s-au simtit bine dar eu nu mi-am luat manusi si a fost cumplit . Data viitoare o sa stiu.

Noi ne chinuim ingrozitor la fiecare masa, are niste gaze cumplite. Am ajuns sa imi fie groaza de momentul cand trebuie sa manance. Iar tin regim, iar ii dau zeama de orez, nu stiu ce sa mai fac. Nu mananca decat in brate si leganata...

Sapt viitoare facem vaccinul de 4 luni.

Va pupam,

Dana & Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna fetelor,

Se pare ca Alex s-a hotarit sa iasa din greva foamei. E drept ca am contribuit si noi si i-am schimbat laptele. Asta e al 6-lea.

Am postat si eu o intrebare la "bebelusii de mai" referitoare la cereale, ei sint mai avansati cu diversificarea. Mamicile mi-au raspuns ca au inceput cu orez, apoi orz si apoi ovaz. Se pare ca in USA si Canada se gasesc. In Franta nu. Adica sint amestecate cu diverse fructe, legume si eu ezit sa-i dau. Pina la 5 luni trebuie sa fie fara gluten. In privinta greutatii, macar de s-ar ingrasa un pic; de 2 saptamini e tot la 6.570 kg.

Am vorbit ieri cu a mea cumnata care a vorbit cu a ei pediatra (ie-te-te ca fac versuri!)-ideea e ca pediatra a sfatuit-o sa inceapa diversificarea la 6 luni, acuma bb al ei are 5 luni.

Alex inca tot nu se intoarce de pe burta pe spate-adica ieri s-a intors, da' a fost o exceptie. Noi il tinem pe o patura pe jos...asa cel putin -are de unde sa cada (Elena_ltd, ai bagat spaima in mine cu ce i s-a intimplat lui Mihaita).

Romana, multa sanatate si sa ai cit mai putine greturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Doina, eu i dadeam Taisiei Similac si eram f multumita de el (acum ii dau Nan fara lactoza ca trebuie). Peste 2 sapt ne intoarcem la el si de-abia astept, mai ales ca bb lua f bine in greutate cu el (~300 gr /sapt). Stiu ca Humana si Similac sunt cele mai bune marci de lapte pt ca sunt vechi si au traditie (asa mi-au zis mai multi medici pediatrii). Problema e ca se gaseste mai greu.
Cerealele se dau din luna a patra unele - orez, orez cu banane...si am auzit de la o mamica de marca Hero - se pare ca ar fi destul de bune.
BB a mea doarme ~ 10 ore pe noapte si asta pt ca o trezesc eu, ca ea ar mai dormi. Si ziua doarme destul de mult, asa ca stau si ma gandesc de unde atata somn pe capul ei. Daca o ridic putin de jos de manute, se impinge si ea si ajunge cumva in fundulet. Insa o tin putin asa, sa nu se intample cine stie ce. De pe burta pe spate s-a intors de pe la 5 sapt, dar acum urla daca o pun pe burta si nu mai vrea sa se intoarca deloc. In rest , ma bucur ca e frumos afara. Iar ne-am plimbat azi toata zi si am fost prin toatee magazinele din zona.
Mai vorbim,
Gio si bb Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

buna mamici si bebei,

noi am facut 4 luni pe 24. am fost si la vaccin, totul a decurs normal, andi a plans f putin, nu a facut febra, cand am ajuns acasa i-am bagat un supozitor preventiv (novocalmin).
in alta ordine de idei, am inceput sa intindem manutele dupa jucarele si sa bagam in gura orice (in afar de degetul cel mare-cel mai bun prietenut)si sa radem in hohote cand ne gadila mami. si andi sta din ce in ce mai bine in fundut (cu ajutorul nostru, evident).
noi inca nu papam decat lapte de la mami. vreau sa incep diversificarea pe la sase luni, eventual o sa mai iau eu acum niste vitamine. chiar asa: voi luati?
bebe andi doarme parca din ce in ce mai bine. ultima masa e pe la 23, si doarme pana pe la 8-9 cand ii dau sa pape dupa care sta cumintel in patut sau doarme iar pana pe la 12-13. si mai doarme in timpul zilei.
si si-a mai scos o masa. ii dau 4 mese acum.
am o intrebare la voi: sunteti careva asigurate la opsnaj? in cazul asta cum luati laptele praf?
ROMANA: sarcina usoara, felicitari ptr bb nr 2!

va pupam pe toti,
bobi si bb andi

Mergi la inceput

Romana, eu ii dau sucul de morcov cu mar imediat inainte de lapte...asadar, cand nu mai vrea suculet, sau daca a terminat cei 50 de ml, ii introduc imediat biberonul cu lapte in gurita.
Eu am insa cate o tetina pt fiecare fel de mancare, cu diverse gaurele, in afara de supita pe care o mananca cu lingurita aceea fff mica de cafea.

Din aceasta seara , la masa de seara o sa-i introduc in biberonul cu lapte, o masura de cereale instant....sa fie mai consistent, pt ca Mihai se trezeste in fiecare nopte la 3 sa manance...nu rezista mai mult de 6 ore noaptea nemancat.

Eu iau Humana cu 530000, 900g....dar nu sunt din Bucuresti, eu sunt din Craiova, asa ca nu ma pot duce la acel magazin, numai daca o sa vin in Bucuresti.

Va pupic,

Kara si Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

BOBI: Eu sint asigurata la OPSNAJ dar de cind sint in Bucuresti doar o singura data am luat medicamente gratuite , cind am avut probleme cu inima. In rest noi cumparam totul ca e prea multa alergatura ca sa obti reteta si apoi iti zice ca nu au medicamentele sau ca nu trebuie sa depasesti salariu mediu ca sa ti le dea macar compensate.
Laptele praf il cumparam deoarece noi am optat pentru Humana si nu stiu daca am inteles bine, dar cel care se da gratuit este Vitalact, cel cu probleme, poate ai vazut la stiri acum o luna si ceva. Felicitari pentru realizarile baietelului si multumesc pentru urare.

Acum salivam la fel de mult si eu si Cristi, dar el inca nu da semen ca i-ar iesi dintisorii.

Mamici care dati suc de morcovi cum scoateti pete de morcovel de pe hainute?

Romana si Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

in primul rand,heeeelloooooo!!!!!!!!

long time no see!

ROMANA,ai maaaareee curaj.pe de-o paret te invidiez.parca mi-e dor sa simt viata in interiorul meu!

fetelor,ALEXANDRA mea face 4 luni peste 10 zile.are 6,700kg.se ridica in fundulet daca ii dau doua degete. mai toata ziua sta ori in leagan,ori in scaunelul ala de masina.si,evident,in patutul ei sau in cel mare al nostru.
vorbeste pe limba ei de-mi vine sa o mananc.apuca jucarii,le duce la gurita si le zdrangane de le sar capacele.nu-i place sa stea incaltata.intr-o zi si-a dat jos si botoseii si sosetele,iar unul dintre botosi era aruncat la 2m departare de ea!:)

mananca doar la piept.inca!nu stiu cat va mai dura.eu tot am impresia ca termina prea repede,mi-e teama sa nu cumva sa nu mai am lapte suficient.dar ea nu plange intre mese...

de ieri mi se pare usor racita.are nasul infundat!ii pun ser in nas si atat mi-a spus dr sa fac!

sambata trecuta am fost cu ea la o petrecere.una din camerea fost rezervata copilului,dar ea nu a vrut toata noaptea sa doarma.astfel,noi am stat mai mult cu ea,dar a fost super ok!pe la 2 am plecat acasa.

duminica am dus-o in selgros,in marsupiu,cu fata spre lume.era coplesita de atatea culori si atata miscare.pana la urma a adormit!

e cuminte,e scumpa!

nu i-am diversificat inca alimentatia,dar de-abia astept sa o fac!dupa ce face 4 luni incepem cu marul...

cam atat!
a,despre mine,ce sa zic?am fost in sfarsit la control si sunt bine.dupa ce am primul ciclu imi pun sterilet!

va pupam dulce,
alexandra mare & alexandra mica.

Mergi la inceput

eu nu am facut nimic special in legatura cu petele de morcov...incec pe cat se poate sa menajez hainutele atunci cand papa cu o barbetuta, si le las putin patate, ...eu spal numai cu ariel , dar vad ca nu ies petele...

amik, pana acum nu ti-a venit menstruatia?! eu sunt a treia oara...

Kara si Mihai.

Mergi la inceput