Un citat pe zi
Raspunsuri - Pagina 16
Anina_n spune:
"Daca vrei sa te gasesti pe tine,
Nu cauta in oglinda.
Nu vei gasi decat o umbra,
Un strain..."
Silenius- "Oda adevarului"
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
alinamoro spune:
"Prieten se numeste omul care te ajută fără ca verbul să fie urmat de un complement circumstantial de timp sau de loc sau de mod."-Nicolae Steinhardt- Jurnalul Fericirii
alina
lucia_cs spune:
"Dragostea daruieste in permanenta
fara sa ceara nimic in schimb. De
aceea dragostea nu are nimic de
pierdut - si in consecinta nici un
motiv de teama."
Sunt minunate citatele voastre.
Va salut!
Lucia
Anina_n spune:
Lucia, bine ai venit ! Minunat citat !
"O iubire care nu este eterna, nu este nimic ! " - Camil Petrescu
lucia_cs spune:
"Exista trei pasi ai succesului:
mai intai asculta;
apoi reflecteaza;
apoi actioneaza!
Daca vei sari peste vreua dintre etape,
succesul tau va fi compromis."
Lucia sotia lui Csaba.
Tia spune:
Papusa de carpa - Gabriel Garcia Marquez -
"Daca Dumnezeu ar uita pentru o clipa ca sunt o papusa de carpa, si mi-ar darui o farama de viata, probabil nu as spune tot ce gandesc, dar cu siguranta as gandi tot ce spun. As aprecia lucrurile nu prin ceea ce valoreaza, ci prin ceea ce semnifica. As dormi putin si as visa mult, deoarece cu fiecare minut in care inchidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand altii se opresc, m-as trezi cand altii dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc, si cum as mai savura o inghetata cu ciocolata! Daca Dumnezeu mi-ar darui putina viata, mi-as pune haine simple, m-as intinde la soare pe burta, dezvelindu-mi nu numai corpul, ci si sufletul. Doamne, daca as avea o inima, mi-as scrie toata ura pe o bucata de gheata si as astepta sa iasa soarele. As picta pe stele un poem de-al lui Benedetti, cu un vis al lui Van Gogh; si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care as oferi-o lunii. As uda trandafirii cu lacrimile mele ca sa simt intepatura dureroasa a spinilor si sarutul vindecator al petalelor. Doamne, daca as avea un crampei de viata nu as lasa sa treaca o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge fiecare femeie si fiecare barbat ca el imi este cel mai drag si as trai indragostita de iubire. Le-as arata oamenilor cat de mult gresesc daca cred ca nu se mai indragostesc cand incep sa imbatraneasca, nestiind ca, de fapt, imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc. Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete singur sa zboare. Pe cei in varsta i-as invata ca moartea nu vine o data cu batranetea, ci o data cu uitarea. Am invatat atatea lucruri de la voi, oamenii. Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmea muntelui, nestiind ca adevarata fericire este sa urci panta. Am invatat ca, atunci cand un nou nascut strange in pumn pentru prima data degetul tatalui sau, il va tine strans pentru totdeauna. Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus numai atunci cand il ajuta sa se ridice. Am invatat atatea lucruri de la voi, dar de fapt nu-mi vor folosi mai deloc caci din nefericire, cand ma vor pune in valiza aceea, o sa mor."
lucia_cs spune:
"Ca sa se nasca un curcubeu sunt
necesare si razele soarelui dar si
ploaia. Numai impreuna bucuria si
intristarea pot face viata ta cu
adevarat frumoasa si plina de
culoare."
Lucia sotia lui Csaba.
lucia_cs spune:
"Fa-ti datoria in cel mai bun mod cu
putinta - si treptat vei cunoaste
perfectiunea."
Lucia sotia lui Csaba.
Anina_n spune:
Tia, minunat citat, multumim !
Lucia, scrie in continuare, imi plac mult citatele date de tine !
"Visele implinite ne imbatranesc." - L. Blaga
Samsara7 spune:
« Porunca noua va dau voua, zice Domnul, sa va iubiti unul pe altul ! Precum Eu v-am iubit pe voi, asa voi unul pe altul sa va iubiti. » (Ioan 13 ;34)
"Obisnuita formula « iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti » este inlocuita, pentru ca Domnul stie ca nu toti oamenii se iubesc pe ei insisi. Sunt unii suparati si bosumflati, care nici pe altii si nici pe ei nu se iubesc.
Domnul prevazator nu ia drept punct de referinta dragostea de sine –care poate lipsi- ci dovedita lui dragoste –dovedita cu sange, chin si moarte- fata de oameni, singura specie la care egoismul poate fi infrant de invidie si râcă."
« Jurnalul Fericirii » de N.Steinhardt