LEGISLATIV

LEGISLATIV | Autor: LIZICA

Link direct la acest mesaj

HELLO!
MA NUMESC LIZICA SI AM SI O INTREBARE PENTRU VOI!
AM COTIZAT 7 LUNI LA CAS( PINA IN AUGUST 2003 )DUPA CARE AM INTRERUPT ACTIVITATEA PINA IN PREZENT, DACA VOI COTIZA INCEPIND CU 1 NOIEMBRIE DIN NOU POT BENEFICIA DA CONCEDIU DE INGRIJIRE COPIL, TININD CONT CA IN PREZENT SUNT INSARCINATA IN 6 SAPTAMINI? ARE INTRERUPEREA DARUL DE A ANULA CELE 7 LUNI DE COTIZARE ANTERIOARE SAU SE VOR CUMULA CU URMATOARELE?
VA MULTUMESC!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Esential este ca tu sa ai un stagiu de cotizare de 10 luni din ultimele 12 luni. Intrebare: in luna august ai cotizat sau nu?
Daca raspunsul este afirmativ, indeplinesti conditia cu stagiul de cotizare de 10 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIZICA spune:

Multumesc Liviu pentru raspuns!
Nu am cotizat in august.Dar vreau sa-ti mai prezint urmatoarea situiatie, cind am fost insarcinata cu primul copil, am stat in concediu medical 5 luni inainte sa nasc cu amenintare de avort, deci nu am cotizzat in perioada aceea la CAS, iar indemnizatia mi-au calculat-o ca media celor 6 luni anterioare concediului medical.
Tu crezi ca exista vreo solutie in cazul meu si care e?Pentru ca timp sa mai cotizez 10 luni nu mai este, iar sarcina aceasta e tare pretioasa si prea asteptata ca sa renunt la ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

De atunci s-a schimbat legea. Numai in ultimul an au fost 2 modificari importante referitoare la prestatiile de asigurari sociale privind indemnizatiile de maternitate si cresterea copilului.
Eu cred ca ar trebui sa mergi in audienta la Casa de pensii teritoriala sau sa incerci o consultatie online la adresa www.pensiiprahova.ro la rubrica de intrebari si raspunsuri. (e important sa ai o adresa de email la care sa iti raspunda).

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput