Ordonanta pv protectia maternitatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Girasol spune:

Multumesc frumos Liviu's. Asta este întradevár o veste buná :) Totusi, într-o topica anterioara am inteles ca medicul de familie nu-mi poate da mai mult de 63 de zile. Restul de zile cine mi le da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by Girasol

Multumesc frumos Liviu's. Asta este întradevár o veste buná :) Totusi, într-o topica anterioara am inteles ca medicul de familie nu-mi poate da mai mult de 63 de zile. Restul de zile cine mi le da?

Citeste atent, vei vedea ca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by anaraluca

Buna, am si eu o nelamurire, te rog, poate imi raspunzi.

Eu o sa nasc in mai 2004 si am citit in ordonanta ca salariul va fi de 75% din media salariilor ultimelor 10 luni. Pe site, aici, unde ai postat stirea, scrie ca va fi de 85% din salariul mediu brut pe economie. Este cumva vorba despre diferenta dintre concediul de maternitate acela de 126 de zile si cel de crestere a copilului de 2 ani ?

Multumesc pentru raspuns,

Ana

O viitoare mamica fericita!

Maternitatea poate genera concedii distincte: concediul de maternitate (126 de zile, impartit in concediu prenatal si concediu de lauzie), concediul de risc maternal, precum si concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani. In baza acestor concedii se acorda indemnizatii, care sunt diferite atat in ce priveste cuantumul, cat si in ce priveste baza de calcul sau perioada de acordare.

Mergi la inceput