Intolerantza Lactoza

Intolerantza Lactoza | Autor: Raluca

Link direct la acest mesaj

Da, aceasta e ultima noastra "achizitie". In urma unei enterocolite usoare Ilinca s-a procopsit cu asa ceva. Dr. zice ca intr-o luna/doua vom putea reveni la laptele normal fara nici o medicamentatie.Sper sa fie adevarat caci pe langa faptul ca nu agreeaza laptele fara lactoza mai e si
Aveti astfel de experiente neplacute, a disparut intoleranta, in cat timp? (v-am zapacit cu intrebarile dar vreau sa stiu..)
Multumim, noi

Raluca si Ilinca (1 an si 9 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

si fetita mea a avut asa ceva dar pana i-au depistat cauza stomacul era in pioneze, subgreutate.... asta s-a intamplat pe la 6 luni, am intrerupt orice altceva decat laptele fara lactoza timp de 1 luna, apoi treptat i-am inytrodus apa de orez, zeama de la morcovi fierti, mar copt, dupa 3 luni iaurt. pana aproape de 2 ani a avut intoleranta la lactoza, dupa care n-a mai baut lapte pana in prezent 2 ani si 6 luni. oricum ceea ce se numea baut de lapte la ea era ca il bea numai in somn si in cantitati mititele, 125-160ml la peste 1 an. marul doar copt o perioada lunga de timp si bananele, ca fructe, orez si morcov fiert la greu, cartof sub nici o forma nu e voie. sa nu uit, fara gluten, deci fara fainoase, doar orez, porumb. eu m-am documentat dintr-o carte pe care mi-am cumparat-o din librarii, unde se explica pe larg fenomenul si e prezentata dieta "patologie pediatrica". tot acolo m-am dumirit ce inseamna MP, diagnosticul cu care ne-am internat inainte sa stim ce are copilu (maslnutritie protein calorica). poti sa imi trimiti mail si cu alte intrebari pe tema asta. nu ma deranjezi si chiar mi-=ar face placere sa ajut in asemenea situatie. singurul "medicament" care ni s-a recomandat atunci a fosdt ecoflorina care de fapt e ferment lactic, si care ne ajuta de fiecare data cand avea scaune nedigerate si multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Si noi avem asa ceva tot de la o enterocolita. Facem tratament de 14 zile cu enterol (pe care l-am gasit doar in Bulgaria) si bem Nan fara lactoza pe care nici noi nu-l agream. Si am mai luat Smecta 10 zile .Dupa 6 sapt de lapte fara lactoza o sa trecem la lapte normal. Sper sa treaca si sa nu mai facem diaree. Vezi ca e un articol intr-o revista mami mai veche despre intoleranta la lactoza. Un sfat - fa-i laptele cu cereale de orez (simple, fara zahar sau altceva - noi am gasit la Bebelac) pt ca astfel laptele e mai consistent si bb ia mai bine in greutate. Nu trece la lapte normal decat atunci cand dr zice ca-i ok.
Multa sanatate si va tinem pumnii sa scapati de lapticul fara lactoza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

noua ne-a recomandat doctorita austriaca sa ii dam lapte de capra in loc de lapte normal, si i-a mers mult mai bine dupa schimbare. acum depinde si de cat de grava e intoleranta.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Se pare ca si noi intram in clubul bebeilor ce trebuie sa bea lapte fara lactoza o perioada. Noua ni s-a spus ca s-ar parea ca are colon iritabil, adica perioade de constipatie alternate cu perioade nu neaparat diareice dar cu scaune nedigerate. In cazul ultimelor perioade va trebui sa ii dam lapte fara lactoza, ecoflorina si kreon. Problema e ca nu accepta deloc laptele asta. Voi cum faceti????
Eu ii dau Milupa HN. Altele cum sunt?

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Milupa HN nu este lapte fara lactoza. Eu stiu ca are putina (cel putin Humana HN are sigur). Noi bem de la NAn. Nu ii place in mod deosebit, dar il bea. Sugestie? Schimba laptele... Parca si cei de la Humana au laptic fara lactoza, si Morinaga...Ideea este ca nu prea cresc cum trebuie bbi cu lapele asta fara lactoza, si ma enerveaza la culme. De-abia astept sa scapam de el. Cum sa le placa? Am gustat si eu si zici ca e creta cu apa...Si miroase intr-un hal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Carina, Ilinca bea Nan fara lactoza insa ii pun in el cereale de orez, altfel nu prea il accepta. Si Ilinca a luat Kreon o perioada de timp tot datorita nedigerarii suficiente a scaunelor.
cat timp trebuie sa beti lapte fara Lactoza?

Raluca si Ilinca (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput