Ce semnificatie are Papanicolau III??!!

Ce semnificatie are Papanicolau III??!! | Autor: laura miu

Link direct la acest mesaj

VA ROG DIN SUFLET SA-MI EXPLICATI SI MIE CE SEMNIFICATIE ARE REZULTATUL LA PAPANICOLAU III!!!
Am o colega care tocmai a luat rezultatul acestei analize si este cl III, este foarte speriata si nu stie ce anume trebuie sa faca in continuare, mai scrie 'Verificare HP'.
Daca puteti sa-mi spuneti cate ceva despre acest rezultat v-as fi recunoscatoare.
Multumesc foarte mult,
Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kamiska spune:

Draga Laura,
Trebuie sa mergi neaparat la medic si sa parcurgi toti pasii care-ti spune doctorul. Verificare HP trebuie sa insemne verificare HPV ( adica Human Papiloma Virus ) adica sa vada daca virusul acesta a determinat modificarile celulare ca sa se ajunga la gradul III. Oricum fugutza la doctor ca nu e prea bine, apoi te rog spune-mi si mie ce ti-a zis medicul.
Sanatate multa si capul sus ca se rezolva !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Uite aici un articol unde poti gasi raspunsul la intrebarea ta:

http://www.gyncancer.com/pap-test.html

sper sa-i fie de folos colegei tale.

Alina si Andreea cea nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellena spune:

Laura,
Uite ce am gasit la: Clinica Virtuala DespreCopii.com pag. 9 subiect: Papanicolau:

Papanicolaou System Bethesda System Comments

Class 1: Normal/Benign Within normal limits No abnormal or atypical cells found
Class 2: AtypiaAtypicla cells are present but benign InfectionReactive and reparative changesAtypical squamous cells of undetermined significanceReport will identify type of infection or reactive and reparative change and will include recommended follow up for atypical cells of undetermined significance Includes common gynecological infections such as Candida, Chlamydia, Herpes, etc.Reactive and reparative changes refer to conditions such as cervical inflammation, effects of therapies or devices like IUDs.Some labs may report infection/inflammation as Class 1: Benign with inflammation
Class 3: DysplasiaAtypical cells with suspicion of malignancy. Defined as cervical intraepithelial neoplasia (CIN) or dysplasiaCIN 1=mild dysplasiaCIN 2=moderate dysplasiaCIN 3=severe dysplasia Squamous intraepithelial lesion (SIL) is defined as either "low-grade" or "high-grade." Grade does not mean invasive carcinoma in the system.Low-grade SIL encompassing:· cellular changes associated with HPV · mild dysplasia/CIN 1 High-grade SIL encompassing:· moderate dysplasia/CIN 2 · severe dysplasia/CIN 3 · carcinoma in situ/CIN The degrees of dysplasia, grades of CIN and carcinoma in situ (class 3 & 4) are attempts to identify points along the continuum of cervical cell changes that, if left untreated, eventually lead to invasive cnacer.Carcinoma in situ is cancer of only the top layer of cervical cells; it does not invade into deeper tissueThe new terms found in the Bethesda sywstem (low-grade SIL and high-grade SIL) are intended to reduce the variability and the inconsistency found in the old Pap classification system.
Class 4: Carcinoma in situ/CIN 3
Class 5: Invasive carcinoma Invasive squamous cell carcinoma Cancer has spread into the deeper tissue of teh cervix and possibly to other parts of the body.

Sanatate multa!

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Laura, spune-i colegei sa nu se sperie, se rezolva fie naturist fie cu o mica operatie care se cheama conizatie.

Cazul meu,dupa test PN, colposcopie si biopsie: displazie severa CIN 3, HSIL (deci cu risc crescut), propusa pentru conizatie. Nu mi se gasise nici un fel de microb in secretia vaginala. In loc de operatie am ales insa tratamentul domnului Vasile Popa de la Natura Medica (nu fac reclama, dar nu sunt egoista si vreau sa poata beneficia si alte femei de tratamentul dansului). In principal tratamentul consta in aplicarea unui unguent pe colul uterin dupa spalatura vaginala cu amestec de 8 plante. Tratamentul primit de mine a fost insa mult mai complex, din cauza ca aveam si fibrom si mastoza. Dupa doua luni de tratament m-am dus la colposcopie din nou si doctorita mi-a zis: colul in proces de regenerare, nu mai prezinta risc. Am continuat in fiecare luna cu macar cateva zile de spalaturi si aplicare a unguentului, facand de frica controale la fiecare 2-3 luni si era din ce in ce mai bine. Acum le repet la 6 luni. Chiar ieri am fost sa imi spuna rezultatul de la ultimul si doctorul a zis: 100% esti o femeie sanatoasa, nu am gasit nimic.

Cazul unei prietene, care a avut acelasi diagnostic cu al meu. Ea nu a avut incerdere in tratamentele naturiste si s-a dus direct la operatie. Operatia este foarte usoara, se face sub anestezie si consta in rezectia bucatelei de col cu celule anormale ( se vede foarte bine la colposcopie si ei inlatura numai strictul necesar). Dupa operatie insa, timp de inca 6 luni, pana se vindeca tot pe acolo, testul PN ii tot iesea 2. Asa ca de frica a inceput sa ia suplimente pentru sistemul imunitar, injectii cu aloe vera etc. Acum, dupa un an de la operatie este complet vindecata.

Concluzia: colega ta se poate vindeca daca nu mai amana, sa se grabeasca, ori cu tratamentul ori cu operatia, in nici un caz nu se amana asa ceva. Dupa vindecare sa nu se culce pe o ureche, ci sa faca mereu controale, la 3 luni, apoi din 6 in 6 luni. Eu una am si acum din unguentul acela cu care m-am vindecat acum 2 ani jumate si il aplic din cand in cand, preventiv, sau ma ung doar cu unguent de galbenele, macar cateva zile pe luna.

Sanatate,
Gabela

Mergi la inceput

Draga Gabela,
si eu am fost in aceeasi situatie ca si tine cu displazie severa CIN 3 si mi s-a facut conizatie pe 5 sept.2003, am fost la control dupa 6 sapt, mi-a facut o alta colposcopie si mi-a zis ca arata foarte bine colul si ma pot apuca sa fac un bb. mie nu mi-a dat doctora tratament dupa rezectie, doar ovule Meclozol si spalaturi cu galbenele. Eu in continuare fac spalaturi de 2 ori /sapt. Vreau sa incerc si eu tratamentul pe care l-ai facut tu al d-lui Vasile Popa. Imi poti spune si mie te rog tratamentul?
Multumesc.

Mergi la inceput

Kamiska, unguentul este preparat de domnul Vasile Popa personal, nu stiu ce contine. Dansul a fost farmacist, acum este la pensie, daca vrei sa-l contactezi imi spui si iti dau numerul de telefon, eventual pe personala, sa nu se considere reclama. Sper ca mai are cabinetul, eu ultima data am vorbit in primavara. Plantele pentru spalaturi erau in numar de 8 si zau ca nu le mai stiu, aveam inca vreo 8 din care faceam ceaiul de baut, asa ca nu mai stiu care exact erau pentru spalaturi si care de baut...

Daca tu acum esti vindecata si vrei doar preventiv, poti folosi pentru spalaturi infuzie de galbenele sau coada soricelului si te poti unge pe col cu alifie de galbenele. Sau tot preventiv, la 2-3 luni sa pui ovule Cerviron fiindca sunt pe baza de extract de galbenele. Si sa nu uiti sa mergi la control, cel putin o data la 6 luni. Sa nu recidiveze. Daca organismele noastre sunt predispuse la asa ceva, trebuie sa avem grija sa mergem cat de des la control ginecologic.

Gabela

Mergi la inceput

Draga Gabela,
Da-mi te rog nr. d-lui Vasile Popa, nu se considera reclama, am vazut ca fetele isi dau adrese de cabinete si numere de tel ale medicilor, chiar si nume de reviste de unde au luat articole.
Eu fac spalaturi cu infuzie de galbenele de 2 ori pe saptamana, o sa-mi pun preventiv si ovule cerviron, insa eu vreau sa fac un BB si trebuie sa vad daca e bine pe timpul sarcinii sa pun Cerviron. Alifia de galbenele ai luat-o de la Plafar?
As vrea sa fac si tratamentul d-lui Popa, desi doctora mi-a zis ca sunt Ok nu are ce sa fie rau daca mai fac si un tratament naturist.
Referitor la control eu vreau sa merg din 3 in 3 luni, atat de tare m-am speriat incat as merge si lunar.
Merci si sanatate multa !

Mergi la inceput

Kamiska:
Iti pot da numerele de telefon ale domnului Vasile Popa de la Natura Medica: 021/450.05.25 sau 021/450.73.28, in Bucuresti. Il suni, ii spui despre ce este vorba si il rogi sa te ajute. In general suna foarte mult ocupat din cauza ca da consultatii la telefon.

Cred ca este bine sa faci la inceput ce ti-a prescris medicul tau, apoi, lunile ce urmeaza sa folosesti unguentul de la Natura Medica. Dupa terminarea menstruatiei si pana incepeti sa prestati pentru bebe (sa zicem zilele 5-10, depinde cum e la tine) faci spalaturi si te ungi pe col, iar in perioada cand prestati faci cum scrie Livia in tratamentul ei, cu ovulul de argila.

Te inteleg ca te-ai speriat tare si eu am fost la fel, dar bine ca a trecut...

Gabela

Mergi la inceput

Multumesc mult Gabela.
Sanatate multa si tinem legatura!

Mergi la inceput