Mamici de ian-feb 2004(14)

Mamici de ian-feb 2004(14) | Autor: Reliana

Link direct la acest mesaj

Sarcini usoare si curaj pe ultimele sute de metrii!

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Buna la toata lumea!

Cu incantare am descoperit azi primii fulgi de nea! Vine iarna oare?

Ma bucur sa vad ca unele dintre voi au inceput deja cumparaturile pt bb. Eu voi astepta sa se nasca intai. Dar bravo voua!!!

Adriana
Nu-i bai c-ai uitat ca-s baietei Arturicii! Nu m-am hotarat la nume ...inca. Va dau de stire cand iau decizia finala.
Despre spital, cu siguranta ca sunt si aici aspecte negative dar nu vreau sa ma las doborata de ele. Fiind in situatia de a petrece mult timp aici mi-am propus sa-mi creez toate conditiile si sa fiu optimista. Pana acum am reusit si voi reusi si de-aici in colo sa-mi pastrez tonusul. Eu mai am maxim 10 saptamani pana la MAREA INTALNIRE si vor trece repede.

Un pic mai devreme m-am uitat la "Odiseea celor 40 saptamani" si-am constatat cu bucurie ca suntem pe spirala exterioara deci, zic eu, am intrat in linie dreapta!

Arturicii sunt tare vioi, fac tumbe, dau din manute/picioruse iar cel din dreapta a sughitat.

Sa aveti o zi frumoasa!

Ioana si "Arturicii - sapt 26"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Ioana ninge in bucuresti?eu ma rog sa dea un pic de ploaie aici,de ninsoare nici nu mai vorbesc.Doamne ce dor imi e de zapada!!!!!!!
Ma bucur ca tu si Arturicii sunteti bine aveti grija de voi in continuare

Noi suntem bine dantzuim non stop la mami in burtica.
O seara placuta la toate burticutzele

anita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violet spune:

mie mi-e frica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Buna seara!

Anita
A fulguit ieri. Azi a fost soare dar ... miroase a iarna. Meteorologii zic ca va ninge sapt care vine. Si mie imi place mult iarna.

Violeta
Nu am inteles de ce ti-e frica ?!

Ioana si "Arturicii - sapt 27"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Fete frumoase, bine v-am gasit ! Desi pana acum v-am urmarit fara sa intervin, iata ca se pare ca a venit momentul sa va trimit si eu un mesaj.

Deoarece am gasit in cateva carti ceva date despre echografia in sarcina, sper ca o sa va foloseasca cateva: referitor la echografia placentei, prin ea se evidentiaza atat structura ei, cat si localizarea.

Structura - pana la inceputul trim III placenta are o structura echografica omogena, iar apoi se pot observa unitatile cotiledonale (6-9), ca o evolutie normala a placentei. In functie de aceste aspecte echografice in dinamica (evolutia) normala a placentei, s-au descris de Grannum 4 stadii de maturare de la 0 la 3.

Al doilea aspect relevant pentru echografist in studiul placentei este localizarea, care este la randul ei cuprinsa in 3 grupe, I; II; III, in functie de raporturile sale cu uterul. Aceste aspecte sunt cunoscute de ginecolog / echografist, care le va pune in raport cu evolutia voastra / a sarcinii din punct de vedere clinic.

Chiar si placenta praevia - inserarea placentei la nivelul segmentului inferior al uterului nu mai este in zilele noastre o mare problema datorita diagnosticului precoce si mijloacelor de tratament. Oricum, literatura de specialitate releva o frecventa destul de mare a placentelor jos inserate in trim II, cam 50%, pentru ca mai apoi, datorita fenomenului de "migrare placentara", sa nu mai apara in mod real la nastere decat la 1% din cazuri.

Dar cel mai important studiu al placentei poate releva anumite aspecte patologice, de care nu vreau sa amintesc, caci doresc tuturor sa nu aiba parte de asa ceva !!!

Deci, burticilor, nu va mai faceti sange rau ca nu stiti una sau alta... oricum sunt o gramada de chestii de specialitate !!!

Intrebati pe medicul vostru curant fara jena, si, daca nu apuca sa va spuna chiar totul, sa stiti ca de multe ori este chiar mai bine sa va spuna un sincer "totul este bine !" (parerea mea) decat sa va umple capul de termeni de superspecialitate. Oricum, asta nu inseamna ca o sa-i slabim cu intrebarile, dar sa nu uitam ca si ei sunt, nu nu ocupati, nu plictisiti - asta nu intra in discutie - ci oameni, care de multe ori nu isi dau seama ca fetele nu inteleg graiul acesta pasaresc care lor li se pare ceva firesc... stiti cata lume se mai intreaba si acum ce este CC sau BCF sau... , sau...

Cam asta ar fi pentru moment.

Sa fiti iubite !

PS> Am gasit si noi cutia muzicala - e super.

la burticute
Darael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Buna dimineata, burticute! Ce mai fac bebeii? Bebicu meu acum e mai cumintel (de ieri), ca a fost foarte jucaus. Ce ziceti de iarna asta grabita? Eu cred ca s-au decalat anotimpurile cu 1 luna: iarna incepe in octombrie, primavara in februarie, vara in mai...
Ce noutati mai aveti? Ce ati mai facut frunos in camera lui bebe?
Tuturor fetelor noi de pe forum: bine ati venit! Asteptam sa ne impartasiti si impresiile voastre. Darael, multumim pentru mesajul interesant si pt.incurajari. Cumva esti o viitoare mamica?
Pupici tuturor si haideti la o sueta!
Lia 26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Buna dimineata frumoase burticute!
DARAEL bine ai venit, multumim de informatii.
VIOLET chiar asa de ce iti este frica?
Noi am fost f. harnicuti in dimineata asta, ne-am trezit devreme, am fost sa ne facem analize si am mers pe jos 2 statii mai mari de autobuz. Am ajuns devreme la birou si ne bem cafeluta fara cofeina.
M-am trezit brusc in timpul noptii pt.ca am crezut ca este cutremur, ma cam plimbam cu patul, cand am pus mana pe burtica eram ca in "valurile Dunarii", BB dansa, se invirtea, era tot o agitatie.
Ioana 77 multa sanatate tie si Arturicilor, in seara asta cica o sa ninga iar. Am inteles ca iti place tare mult zapada.
Andruska ma inscriu pt.plimbarea la Prisma simbata.Sper sa reusim sa ne intilnim.
Layla-29 saptamani cu BB "Dulci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Lia 70 ce faci?cum ai petrecut in weekend? ai fost la doctor? sau azi parca spuneai ca mergi?
Noi nu am pregatit nimic pt. camera lui BB, nu am cumparat nimic si nici nu ne-am hotarat pt. un nume. Deocamdata ii spunem "Dulci".
Am devenit amandoi superstitiosi si am hotarat ca pina in decembrie cand o sa intru in concediu sa nu pregatim nimic. Doar studiem piata.
Layla-29 saptamani cu BB " Dulci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

'Neata!
In primul rand vreau sa va spun La Multi Ani pt. Sf. Dumitru, celor care poate va numiti asa sau aveti in familie Dumitrii, Dimitrii, Dumitre, Dumitrite, etc. Sa fiti/fie sanatosi si norocosi!

Ce week-end luuuuuuuuuuuung! E asa de bine ca s-a dat ora inapoi!
Am dormui mai mult si mai bine. Sper ca si voi ati facut la fel si sunteti odihnite si gata de o noua saptamana (nu neaparat de munca!!!). Si eu am auzit ca de azi vine iarna. Mai bine asa decat cu ploaia aia interminabila si apasatoare.
Bun venit pentru cele mai noi membre ale clubului! Chiar, voi sunteti gravidutze?
Layla, m-ai dstrat copios cu " valurile Dunarii". Chiar asa de fortos a devenit bb? Poate o fi un baietel voinic.
Lia sa ne povestesti ce ai facut la medic. Si eu stiu ca azi te duci la Elias. Bafta multa!!!
Ioana, ce-ti mai fac Arturicii? Tot in sabii se dueleaza?

Mi-am adus aminte de camera lui bb. Noi am fost sambata prin Obor si ne-am uitat de mocheta pt. camera lui bb. Nu prea ne-a placut nimic, in primul rand din cauza calitatii f. proaste si nici modelele nu m-au prea incantat. Asa ca am hotarat sa punem parchet si deasupra sa punem un covoras tot pt. copii. In Brico si in Practiker am vazut ceva frumos. In rest nu am facut inca nimic.

Rares va saluta de la mami din burtica si va ureaza o zi usoara.
Pupici si va astept la taclale.
Adriana in 25 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Hei, buna Layla! Ma bucur sa te intalnesc! Intr-adevar, trebuia sa merg la dr. azi dim., dar am amanat pt. miercuri sau joi cand e dr. mai libera. Abia astept sa fac eco sa vad daca e fetita sau baietel! Pupici lui Dulci! Ce analize ai facut si ce ti-a mai spus dr.?
Vineri si sambata am tot umblat cu parintii mei pe la rude si prin magazine, apoi ei au plecat, iar duminica am stat toti trei (mami+tati+bebe) si am lenevit si am mancat prajituri si alte bunatati (marturisesc: am baut si 2-3 gurite de vin buuuuun!).
Cum va descurcati voi cu ciorapii (dresuri), cu lycra? Ati gasit ciorapi cu buritca? ("cu marsupiu", cum zic sotu' si colegii).
Nu stiu daca v-am mai scris, dar am primit de la mama niste salopete pt. bebic de toata frumusetea (printre altele). Si o pereche de pantalonasi matlasati, mici-mici, pe fond bleumarin cu imprimeu cu ursuleti rosii si galbeni, imi vine sa-i pap! Nu va mai spun ca pe sifonier am expozitie: 1 pereche de ghetute si 1 pereche de botosei-catei.
Pupici. Astept vesti de la toate fetele din clubul nostru!
Lia

Mergi la inceput