Despre epilat
La ce interval de timp va epilati, mai ales cele care folosesc aparatul?
Exista anumite momente/zile propice epilatului? Eu, chiar daca am un atenunator pt durere, respectiv o parte care se pune la rece si apoi si ataseaza pe aparat, in ultimul timp am niste dureri asa de mari cand ma epilez. Azi am rezistat eroic dupa ce ultima data dupa cateva minute de folosit aparatul am apelat la lama caci durerea era insuportabila. Si totusi ma epilez de aproape un an cu aparatul... Sa nu mai functioneze asa de bine aparatul (e de la Philiphs)? Ma gandesc ca daca m-as epila si mai des ca pana acum s-ar obisnui pielea si nu ar mai durea asa de mult. Voi cum faceti?
Multumesc!
Eli de si
Raspunsuri
Marianar spune:
S-a mai vorbit aici despre epilat, daca te ajuta cu ceva:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15170
eli spune:
Marianar multumesc. Eu am cautat cu actuala cautare dar nu imi afisase acest subiect si totusi nu am gasit inca nici o solutie. In tara ma faceam cu ceara, dar aici nu exista nici ceara si nici cabinete cosmetice care sa epileze cu ceara asa ca....
Eli de si
country girl spune:
Eli draga, cateva tip-uri despre epilatul cu aparatul:
- incearca operatiunea imediat dupa dus/baie cand porii sunt deschisi si firul se smulge mai usor;
- epilarea este mai dureroasa in zilele ciclului; evita deci sa faci operatiunea in acele zile;
- epilarea facuta in zilele cand luna este in descrestere (intre luna plina si luna noua) are rezultate mai indelungate - parul creste mai grei si mai rar;
- dupa epilat neaparat dezinfecteaza locul cu o lotiune astringenta (preferabil fara alcool) si hidrateaza bine cu crema de corp.
adimercedes spune:
Eli, in plus fata de cele zice de country girl, as mai zice ca firele nu trebuie sa fie mai lungi de 0.5 cm, ca doare ca naiba. Si eu ma fac cu aparatul si daca las firele sa cresca, ma urc pe pereti... Asa ca ma fac cam o data pe luna, dupa ciclu, dar si asta variaza: vara ma fac mai des, de exemplu. Nu e neaparat sa te faci dupa dus, dar trebuie sa hidratezi pielea inainte, macar vreo 2 zile. Firele ies atunci mai usor si nu doare asa tare.
Spor la lucru, Adi
adimercedes spune:
Eli, revin. Am uitat sa iti spun ca in perioada asta de trecere de la anotimpul cald la cel rece sau invers si pielea reactioneaza. Incearca sa nu te epilezi cand e rece in casa sau in camera in care te faci...
Adi
madelaine spune:
Eu sint cosmeticiana, iar la mine la salon epilez cu ceara de unica folosinta , dar am si ceara normala, pe care o folosesc pentru zonele mai sensibile. Din experienta cred ca epilarea cu ceara e cea mai buna. Am cliente care au foarte mari probleme, pentru ca inainte foloseau aparatul, in sensul ca multe fire de par cresteau pe sub piele. Le-am recomandat sa faca un peeling inainte de baie , sa se frece bine cu lufa pe picioare, iar dupa baie timp de 2 sapatamini sa se unga cu putin ulei de masline, seara inainte de culcare. Dar cum au spus si fetele , inainte de ciclu si in timpul lui este mai dureros indiferent de metoda folosita. Intr-adevar firul de par nu trebuie sa fie mai mare de 0,5 pentru ca devine mai dureros. Succes mult si cit mai putine dureri. O intrebare doar de curiozitate. Cu ce se epileaza acolo? Aici in Liban unele femei se epileaza cu zahar.
Madelaine si cei trei muschetari
ralucami spune:
Eli si eu folosesc aparatul(culmea ca-i tot de la Philips) de ani buni. Sincera sa fiu eu m-am obisnuit si nu ma mai doare chiar foarte tare(doar prin zona inghinala mai am retineri si cand simt ca nu mai rezist ma fac cu lama). Si mie mi s-a intamplat sa ma doara mai tare in 2 situatii: ba firul era mai lung sau in camera era frig si nici nu imi hidratasem pielea.Eu ma epilez cam odata pe saptamana(am noroc ca nici nu am o pilozitate prea mare).Medelaine aici autohtonele folosesc in mare parte lama sau cremele de epilat. Nu se strofoca ele asa de tare ca noi cu ceara sau aparate. Cand am deschis o discutzie odata( cu amicele mele japoneze) despre epilarea in zona inghinala au facut o fatza de am crezut ca se sufoca si mi-au spus unele dintre ele ca la nu stiu cat timp il mai ajusteaza cu foarfeca Iar cand le-am spus ca la noi sunt fete care se fac cu ceara in locul cu pricina , am crazut ca vor cadea pe spate. La final mi-au dat din cap edificator si mi-au zis in cor:" AAA dar voi purtatzi t-back de-asta va "chinuitzi" asa!!"
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Lauraa spune:
Ce-i aia t-back?
Eu de vreo doua saptamani am o problema MARE cu partea anterioara a gambelor. Ma mananca pielea si mi se face pielea gainii si ma inteapa, nici nu stiu cum sa explic.E oribil.Cum creste un pic parul cum incepe cosmarul. Si pur si simplu nu pot sa astept sa creasca "de epilator" ca ma mananca de ma rupe la shoshoni . Si il rad, aducandu-mi linistea pt. o zi dupa care creste si incepe... Abia alaltaieri am apucat sa-l fac cu epilatorul (Braun) si parca s-a mai potolit dar tot nu e ok. Cu ceara nu m-am facut niciodata pe picioare (decat o data inghinal) si nici nu o sa ma fac. Am inceput de varice si nu e indicat... Nu mai stiu ce sa fac...
Laura
cristinamh spune:
daca tot se discuta subiectul, a mai patit cineva urmatorul lucru: orice fir as smulge, cu orice metoda (ceara, aparat, penseta), de pe orice parte a corpului, in 5-10 minute arata locul respectiv ca o ciupitura mare de tantar, asta dupa ce initial era ca o basicuta. va dati seama cum arata picioarele mele cand termin, ca trebuie sa ma epilez cu 3 zile inainte sa plec undeva, ca sa se retraga toate petele. se si inrosesc si sunt fierbinti. am fost la dr, am incercat cu "oximed", dar nimic. mi-au zis sa renunt la metodele astea, dar eu nu suport sa ma fac cu lama sau crema, caci creste imediat si arat ca un arici... si asta desi ma epilez dupa baie, masaj si stat la caldurica...
aveti vreo idee?
cristina si andrei
http://www.andreirazvan.home.ro