Mamici de martie-aprilie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 6
Mickyyy spune:
Eu n-am avut prea mult chef de munca si mi-am bagat nasul prin subiectele altora...respectiv al mamicilor de ian-feb, dar pe vreme cand erau si ele de varsta noastra.
Am citit pe-acolo despre gimnastica speciala pt. gravidute (o tine o moasa de la municipal parca), dar costa 4EUR/sedinta si se face seara de la 6-7, adica eu si sa vreau nu pot ajunge, am citit despre primele miscari ale bebelusului, si cum se simt, (in medie cam pe la 18 saptamani le-au simtit ele), in fine am citit multe lucruri interesante, dar si multeeeeee problemeeeee.
Oare noi nu avem probleme, sau nu le punem pe forum? Ca eu una n-am luat nici macar o pastilutza de cand am aflat ca's gravida (de fapt am luat, prenatale, dar nu la genul asta de pastile ma refeream). Acolo lumea a luat la greu No-spa, plus o gramada de alte pastile pentru somn, pentru contractii, pentru o gramada de minuni.
Si nici durerile n-au fost semnificative, in afara de o cadere de tensiune si niste dureri de stomac mai de mult, in rest pot spune ca am avut o sarcina chiar usoara.
Oare sa fiu eu mai norocoasa? Ca dupa ce-am citit pe-acolo am inceput sa ma cam sperii.....daja ma bate gandul sa-mi fac o ecografie morfologica si niste analize pe care le tot aman......prea a fost simplu si usor pana acum.
malina_mircu spune:
micky am vazut si eu ca elel de la inceput au avut probleme, inca de la primul subiect. si am crezut atunci ca vor aparea pe parcurs, dar se pare ca noi suntem mai norocoase.
am cautat tratamanete naturiste pentru constipatie:
- prune sau smochine,
- miscare multa, fructe si legume
- ceai de cicoare dimineata un pahar pe stomacul gol
pentru hemoroizi
- terci de coada calului aplicate local, dar cred ca merg si spalaturi cu ceai (se gaseste sigur la farmacie)
- bitter suedez extern local.
- ceai de musetel (usureaza scaunul fara a avea efect laxativ)
- extern alifie de musetel;
Remediile astea le-am gasit intr-o carte cu cchestii naturiste (Medicina domnului). Dar eu zic ca inaite sa fol ceaiuri sa intrebati la farmacie daca este voie in sarcina, pentru ca sunt ceaiuri care nu sunt indicate. Tratamentul cu bitter + coada calului este verificat de cineva.
Pupici
diana76 spune:
fetelor , eu azi sunt mai lenesa la scris ca de obicei pentru ca ma doare capul destul de tare. In ultimul timp m-a mai durut.. Asta pentru tine Micky, referitor la probleme de sarcina. Mai rau e ca la mine chiar au o motivatie durerile de cap, niste cauze clare. Intr-o zi m-am enervat la serviciu, iar azi dimineata mi-am gasit masina in parcare la bloc lovita destul de tare. M-am suparat asa de rau ca nici acum nu mi-a trecut durerea de cap. Daca tot asa ma tine , voi lua pana la urma un paracetamol... In rest, nimic, totul e ok, am fost sa imi duc puiul la aer de munte ca in fiecare week-end si am bateriile incarcate pentru inca o saptamana de serviciu. La doctor ma mai duc peste 2 saptamani la vizita lunara pe care trebuie sa o fac. Cam atat, pupici la mamici cu burtici.
Diana
Ela76 spune:
Malina, pe unde ai disparut de ziua ta?
La multi ani! - (cred ca de data asta ar fi doar greseala site-ului)
Sa fii sanatoasa si sa ai un bebe asa cum ai visat!
Ela
machetuza spune:
salut, salut!
am "scapat" si eu pe forum!
multumesc pt sfaturi fetelor, ma simt mai bine acum, dar am inceput sa tusesc usor si am de gand sa beau ceaiuri pt tuse.
mickyy, macabra declaratie mi-ai trimis!!! meriti o si un
vrei in sabii sa ne taiem sau in... burti sa ne masuram??
...dar cum sa agresezi o??!!
sa ne fereasca D-zeu, pe toate de o asa declaratie!!!
rad eu, dar cu juma de gura...
sa stiti ca si eu trag cu ochiu' la suratele mai mari, si mie mi-au trecut aceleasi ganduri prin cap - cu problemele lor care vor aparea si la noi, pe parcurs-, dar zic si eu ca suntem mai norocoase...
diana, daca durerea de cap persista poti lua un paracetamol si ar fi indicat sa-ti masori tensiunea.
roxanacaz si vasce , voi cu ce va hraniti, dragutelor? cu aer??? ca eu am luat in greutate 6 kg (sunt in sapt 22) si maninc exact ca inainte... poate mai multe fructe...
mikaela nu e cazul sa-ti faci probleme! iti vei simti puiutul peste 2-3 saptamani. citeste si la mamicile mai mari si ai sa te convingi ca e normal ce ti se intampla!!
pupici la burtici!!!
simona
Mickyyy spune:
Malina, am uitat cu desavarsire de ziua ta , si stiu ca am vazut pe site ca trebuia sa fie in viitorul apropiat si ma straduiam sa nu uit...noroc cu ela .
Oricum, nu-i inca timpul pierdut sa-tzi urez , sa ai parte de-o sarcina usoara si un bb sanatos....si distractie placuta de ziua ta, sau mai bine sa ne povestesti cum a fost...ca presupun ca seara asta n-o sa mai apuci sa citesti mesajul!
DARAEL spune:
Dragi burticute, bine v-am gasit !
Stau si ma gandesc, cate chestii pe capul nostru… si inca nu au inceput sa fie cele reale ! DPN este o data aproximativa din cate stiu eu si faptul ca doctorii astia nu au alteva mai bun de facut decat sa tot calculeze, ma nedumereste de tot ! Aici am glumit: daca ati fost atente, fiecare dr. are un disc de calcul bazat pe formula aceea cu „la prima zi a ultimului ciclu aduni 10 si apoi din luna in luna calculezi data aprox. a nasterii” dupa cum a scris Diana (scuze ca am copiat, dar spre deosebire de altii am indicat autorul !!!). Oricum, in zilele actuale, la echografie se masoara o gramada de indici fetali care si ei dau DPN. Dar, burtici dulci, nu va faceti griji: bb va avea grija de tot si, va asigur, nu o sa intarzie, caci o sa vina cu primavara…
Sa nu uit: pentru Mikaela, la varste mici, bb este destul de greu de masurat, asa ca un pixel in plus sau in minus pus pe echograf poate influenta foarte mult datele de la echo. Iar despre chestia cu miscatul la 16 saptamani… nu mai asculta pe toti – o sa vezi de fapt ce multi „intelepti” o sa intalnesti ! Important este ca bb sa creasca sanatos si, daca o sa mai ai putina rabdare o sa vezi ce bb zglobiu ai… na, ca bb. Al meu a aprobat deja (si noi am fost mai linistiti pe la inceput, dar acum…) !
Special pentru Diana: Nu te mai neca, fata frumoasa, ca se supara bb.. Iar despre idioti care sa iti faca zile fripte, sa stii ca o sa mai gasesti. Ia vezi ce super o sa te simti daca o sa iti dai seama ca TU NU ERAI IN MASINAAAAA... Eeee ?!
Pusi la burtici,
DARAEL
diana76 spune:
Stiu ca sunt in intarziere cu o zi, iarta-ma, Malina, dar ieri am fost nauca din cauza durerii de cap d-aia nici n-am intrat decat o data pe site...asa ca iti spun azi
LA MULTI ANI!! Sa fii sanatoasa si tu si bb-ul tau si sa ti se indeplineasca toate dorintele!!
Darael, mercic-pepsic pentru incurajari si bine ai venit printre noi, ca eu personal nu te-am mai vazut pe aici..daca vrei spune-ne mai multe despre tine.
Machetuza, stiu ca pot lua paracetamol, dar am tot luat din cauza durerilor de cap si incerc sa nu apelez la pastile decat daca efectiv nu mai pot.
va pupic,
diana
Mickyyy spune:
Neatza , si bine ai venit printre noi, Darel, ca nici eu nu imi aduc aminte sa te mai fi vazut pe-aici...sau poate cine stie....am inceput sa imbatranesc si am memoria scurta, (desi acum ar trebui sa am totusi cel putin 2 nueroni ).
Simona, era o glumitza sadica , de care mi-am adus aminte cand ai zis tu de raceala (o primisem si eu cand am fost racita), da' daca chiar vrei razbunare....hmmm....cred ca prefer varianta masuratului in burti . A mea intrece orice imaginatie, in rest nu pot spune ca m-am ingrasat (ma cuprind toate hainele vechi, mai putin la talie), dar am o burta uriasa....cumnata mea care e in 7 luni o are cu putin mai mare ca a mea......Sau poate pare uriasa pentru ca eu sunt inalta si slaba, si nici sani prea mari nu am, asa ca burta iese foarte bine in evidenta in ultima vreme, n-am nici o sansa sa o mai maschez.....
Si acum tre sa ma laud ....am un bb tare jucaus, in fiecare dimineata la munca (intre 10 si 12) am parte de adevarate meciuri de , doar ca nu are prea multa forta deocmadata, ca altfel cred ca as avea burtica plina de vanatai, la cate ghionturi primesc de la el.
Mi-aduc aminte cand tot ma foiam si asteptam sa miste odata, si el nu mai voia, si ma tot agitam, si intrebam in stanga si-n dreapta cum se simte, cand se simte.....si toata lumea imi spune sa stau calma si sa am rabdare, ca dupa ce-o sa inceapa sa miste o sa imi doresc "linistea" de la inceput si n-o sa mai am parte de ea
malina_mircu spune:
Salve
Multumesc la toata lumea pentru urari. Si va doresc de asemenea sanatate la bb si sa ne bucuram de ei fericite si in liniste. Si sper eu impreuna.
micky ieri nu am petrecut ci duminica. In familie. Dar pentru ca ziua sotului este peste o saptamana si este din Curtea de Arges mai petrecem si weekendul viitor (ne serbam si acolo amandoua zilele). Plus ca facem 5 ani de cand suntem impreuna. si anul asta mai avem ceva de sarbatorit .
Pupici