Mamici de noi-dec 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 7
Ven spune:
Julia,
Mersi de sfat......cre' ca-l pun in aplicare la noapte, daca e cazul (daca nu pot adormi de durere...).
Doamne da sa fie bine, sa n-am vreo surpriza neplacuta......
M-am hotarat sa suni maine la Cluj la clinica unde lucreaza dr., sa vad daca nu-i de garda, sa-i cer macar un sfat!! Doamne, de ce nu locuiesc si eu intr-un oras cu dr. mai competenti??!!!!!
Acuma n-am somn, si ma enerveaza ca sotul meu doarme pe el.....
Sper sa va dau vesti mai bune ds. mine maine dimineata. Somn usor!
Ven si Markus
Mitzi spune:
Felicitari tinerei mamici," spargatoarea de gheata", ca sa zic asa! Nu-i asa ca e mai usor asa, totul spontan si cu sfarsit fericit?
Eu sunt acasa,nu mai merg la servici. Nu ma simt grozav, imi este greu si mormai toata ziua.
Zeeva, am fost si eu la control pe 23 si am plecat de acolo asa cum am ajuns. Nimic concret, totul a fost "It's OK!". L-am intrebat daca crede ca s-a intors (copilul) si mi-a zis ca nu stie si nu-i pasa, facem cezariana si nu e important!
M-am suparat pe el si pe viata si pe toata lumea. Dar imi trece. Ma gandesc cu teama, bucurie, ca se aproprie.
Ven spune:
'neata fetelor!
Iata-ma-s la datorie, supa o noapte destul de agitata. N-am reusit sa adorm decat dupa ora 01:00, am dormit pana la 04:00, camd m-am trezit cu o durere de burta destul de puternica .....am luat un No-spa, s-a trezit si sotul meu, ingrijorat, n-am mai putut adormi, asa ca vreo ora si ceva ne-am uitat la TV :) adevarul e ca oarecum ma simt mai bine daca "fraternizeaza" si el cu mine putin.......scumpul de el.......bebe se trezeste de cate ori ma trezesc eu, dar se culca frumos la loc cand o fac si eu :) puiu mami, tot vb. cu el sa stea acolo linistit, ca mai avem cel putin o luna (macar pana la 36 sapt.).......in fine, am adormit dupa ora 05:00, si m-am trezit pe la 10:00....... :)
Burta tot ma doare, dar nu asa de rau.......
La Selgros nu mai mergem, ca n-am innebunit! :)
Tineti-mi pumnii sa-mi revin, ca mai am multe de pregatit pt. camera lui bebe, prin casa, de cumparat, etc.
Vene si Markus - 31 sapt. si 4 zile
Carmena spune:
Buna dimineata, burticoaselor, ca burticutze a fost demult...
La multi ani Vikinga pentru ieri, chiar daca cam cu intarziere.Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?
Ven, ce faci, cum te simti? Nu vreau sa te sperii, dar daca dr ta nu te poate vedea zilele astea, poate poti merge la un alt doctor? Eu stii, cand am avut contractii dureroase, m-a internat in spital, 4 zile si mi-a facut injectii cu litice. Acum nu mai am contractii, decat rar si nedureroase, mi se mai intareste burtica, dar fac tratament cu utrogestan, alilestrenol si scobutil. Si incerc sa stau cat mai mult in pat, desi imi este greu, greu... Scrie-ne cum iti mai este si incearca sa stai in pat cat mai mult. Am inteles de la Julia ca perioada inte 29-32 saptamani e mai critica. Doamne ajuta sa nu fie nimic grav.
Dyzica, cu umflatul membrelor si eu mai am probleme-trebuie sa nu mai mananci deloc sarat, doar cu sarea pe care fiecare aliment o are, cica, dar si eu mai calc prin strachini vis-a-vis de sfatul acesta. Ai incercat sa dormi cu perna sub picioare?(sau chiar 2-3, la inceput e mai complicat, iti amortesc picioarele, dar dupa ce te obisnuiesti, e chiar greu fara ele). Sarcina cu problemele ei...
Mai avem putin si scapam! Eu am fost ieri o tura pe la Carrefour si am vazut ca au aparut deja ornamentele pentru bradul de Craciun. Am realizat cat de putin mai avem, chiar si cele care suntem ultimele pe listuta!
Julia, ar fi frumos sa ne mai intalnim macar o data pana la marile evenimente, ca apoi, probabil dupa ce ne cresc bb-ii, si putem sa-i plimbam prin Moghioros, ca pana atunci...frig, bb mic, colici... Am vorbit si cu Koko si este si ea amatoare. Ne auzim la telefon, ca acum ne putem vedea si in timpul saptamanii, la orice ora, nu, ca suntem toate acasica?
As avea si eu o problema, sau ca sa zic asa, vesnica mea problema de sarcina-de vreo 2 zile bb al meu e mai somnoros, misca, dar mai incet, si parca mai rar, asa o fi normal sa fie? M-am cam speriat, avand in vedere ca de 2 sapt cat am stat pe acasa a fost f activ. La voi cum mai misca bb-ii?
A, si apropo voi afisa, dupa ce le aranjez putin,ultimele listute cu necesare de mamici si bb-ii, corectate de o mamica cu un puiut de 8 luni(fina mea). Poate va vor fi de folos.
Stiti ceva, voi ati cumparat cartea "Mama si copilul" de Capraru? Eu ma gandeam sa o cumpar si eram curioasa daca are si alte informatii decat cele pe care le pot gasi pe net.
M-am intins iar cat o zi de post. Daca aveti Dumitrii prin familii, la multi ani!
Aveti grija de voi si de burtici.
Carmena si bb 31 sapt
tinatache spune:
Carmena, eu am carta "Mama si copilul" a lui Capraru si m-a ajutat f mult. La unele capitole e cam invechita insa la nevoie gasesti un sfat cam pt orice acolo. Pt psihologia copilului e buna cea a Dr. Spock.
Mai fetelor, a inceput "distractia" si la mine, dureri de solduri si toate alea. Azi Noapte a fost mai bine dar ieri noapte ... cumplit! Norocul meu ca ieri a fost sambata si am putut dormi mai mult, a stat sotul cu copilul.
Si la noi e frig, a nins, nu mult si deja s-a topit, dar chiar ca ma uitam ca un copil cum sta zapada pe frunzele ce nu au apucat inca sa cada si ma gandeam... acusi, acusica vine jr.!!! Noi muncim de zor la patut, sper sa-l terminam la timp.
Spor la treaba la toate burticoasele si aveti grija de voi!
Cristina, mamica cu burtica
monicuta spune:
Aseara (25 oct) la ora 7:20 s- a nascut fetita noastra- Ana- Cristina. Desi termenul era peste 5 sapt (29 nov.), fata noastra s- a grabit. A avut 2.6 kg(5.64 lbs), ceea ce nu e f. rau pentru 35 sapt. Plamanii sunt bine dezv. Nu prea vrem sa mancam, si asta da de furca la doctori, care o monitorizeaza la nursery room. Asa ca fetelor, pregatiti din timp bagajele! Va imbratisez pe toate, Monica.
Ven spune:
Felicitari, monicuta, sa va traiasca si sa fiti sanatoase amandoua!!!
Ma pune din ce in ce mai mult pe ganduri si vestea asta, asa ca cred ca de maine incep sa-mi pregatesc si eu acolo, un mic bagajel, macar sa le am pe toate cumparate pt. spital........
Am facut acum vreo 2 ore o injectie cu No-spa, parca m-a mai lasat burta.....sper sa fiu bine pana maine, cand pot sa o sun pe dr. mea sau sa merg aici in B-ta la un dr. pe care il cunosc.......
Va doresc noapte buna si somn usor!!
Ven si Markus
alinkav spune:
Felicitari Monicuta!!!!!
Sa-ti traisca fetita!!!!! Sa va bucurati de ea!!!!!
La multi ani!!!
P.S. Sa nu uiti sa ne povestesti cum a fost! Cum ai nascut????
alinkav
monicuta spune:
uitati cum a fost...
joi am avut o zi f ocupata. de dimineata am avut un examen, apoi fuga sa fac o ecografie la bebelus, de unde a reiesit ca fetita avea 2.34kg, adica ceea ce banuia doctorita (burta mica, copil mic), nu se adeverea. de la eco, fuga la doctorita la control, pentru rezultatele de la eco si control. ce mai, o zi nebuna: plecat dimineata si venit seara, cu cel mai mult drum petrecut pe drum, pentru ca distantele sunt imense aici.
vineri dimineata curat, apoi cumparaturi, apoi spalat hainute cu soacra, dar nu calcat, ca nu a mai fost timp.am pus ceva in bagajul pt spital (ce inspiratie!), dar nu tot.
sambata dimineata pe la 2:30 am inceput cu niste contractii care pareau cam dese si la intervale de 15-20 min. am mai adormit pe la 4, apoi m- am trezit la 7:20 cu un pic de durere, nu mare. cand ma ridic din pat sa ma duc la baie, un pic de scurgere. nimic, zic eu, dar peste cateva minute din nou scurgere. nu foarte mult, apoasa, nu sange. am intrat in panica, am sunat la doctor si mi s-a spus sa ma prezint la spital sa- mi controleze apa. am ajuns pe la spital in jur de 9 dimi. mi- au rupt ei membrana, dupa care am inceput sa am scurgere, nu joaca. am primit perfuzii, antibiotic si ceva pt stimularea contractiilor. am rezistat vitejeste pana la 2 da, cand am cerut epidurala, pe care am primit- o pe la 4da. proasta am fost ca nu am cerut- o mai devreme. am facut eu pe desteapta si viteaza, dar auzisem atatea povestiri despre epidurala, ca nu stiam ce sa mai fac. nu am mai avut nici o durere, am putut impinge f usor (obositor insa), ai la 7:20 seara s- a nascut printesa noastra. e un bebelus destul de greu si lung (are 2.6 kg in los de 2.34 cat a dat eco). corpul e f. plapand, dar capusorul e atat de dragut.
nu prea mananca, a trebuit pusa la perfuzii, dar acum 2 ore am fost sa- i dau biberon si a mancat destul de bine. de asemenea ii dau niste antibiotic si o tin la caldurica, cu toate ca azi noapte a dormit cu mamica si taticul ei in camera.
conditiile de aici sunt f bune, camera cu pat si canapea, toata dotarea unui hotel bun, vedere catre lac, alei, pomi, personal dragut. ma gandesc in special la fetele din romania, mai ales cele fara prea mari posibilitati...oricare viitoare mamica ar trebui tratata in felul in care am fost tratata eu aici, fara spagi si rasfatata. am avut si eu familia prin spitale in romania si stiu prea bine cat chin era.
am uitat sa va zic...la nastere au fost 2 doctori (ginecologul si pediatrul), vreo 4 asistente si mama soacra. inca putin si eu si bebe nu mai aveam loc... sotul si sora lui au stat afara. am vazut tot in oglinda si mi s- a parul extraordinar (traiasca inventatorul epiduralei!).
curaj fetele si Dumnezeu sa ne ajute!
Elenalove27 spune:
Monicuta multe felicitari , sa iti traiasca fetita sa se faca mare, frumoasa si sanatoasa!!!
Elena cu burtica & sotul AL