Cum "intretineti" relatia?
Sunt asa de curioasa,vorba vine ,sa aflu ce faceti sau cum procedati sa mentineti sau sa aduceti noutatea in relatia asta dupa ceva ani si cand ici ,colo isi fac aparitia tabieturile.
Cum procedati? Cum e iubirea in timp, cum o alimentati?
Din punctul meu de vedere,barbatii sunt mai comozi in privinta asta, si stiu ca noi femeiile de obicei tinem focul apris.Deci,care va sunt atuurile?
Daca iubire nu e,nimic nu e!
AniS
Raspunsuri
Crystinne spune:
Da AniS as dori sa stiu si eu cum va fi... Ai abordat un subiect care ma intereseaza mult.
Convietuim amandoi de scurt timp impreuna iar mie tare mi-e teama de banal... Am eu suficienta imaginatie, dar mai tarziu??? Daca obosesc sa tot aranjez cine romantice, sa fac pe "bufonul", sa aduc noul in casa... Ca el nu e atat de "creativ" :-(
Poate "auzim" ceva sfaturi ... Stiu ca pe aici sunt persoane trecute prin viata si poate ne "vand" ceva trucuri
hanna spune:
Va spun cum am fost sfatuita si eu sa fac: o femeie trebuie sa fie o "doamna" in societate, o "gospodina" acasa, si o "curva" in pat; scuzati limbajul, asa mi s-a spus si mie de-a lungul celor 25 de ani; nu pot sa spun ca l-am aplicat in totalitate, dar am ramas fidela ideilor mele despre casnicie, incredere, intelegere,iubire ( musai sa fie impartasite).
Hanna
Crystinne spune:
Da, dar cum ramane cu noul? Cu banalul? Ca aceste trei "calitati" se pot si ele invechi si partenerul se poate plictisi si de asta.
Cel putin asa cred eu fara experienta.
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by Crystinne
Da, dar cum ramane cu noul? Cu banalul? Ca aceste trei "calitati" se pot si ele invechi si partenerul se poate plictisi si de asta.
Pai cand se plictiseste de cele trei chestii, le inversam locul : " Doamna in bucatarie, gospodina in pat si ... "
Laura
iren spune:
Laura
...dar ce te faci cind intervine monotonia si partenerului nu-i plac schimbarile de nici un fel,iar daca schimbi ceva,indiferent ce,se debusoleaza si se obisnuieste foarte greu cu noul-asta in cazul in care nu poate sub nici o forma sa revina la ce-a fost(avut)inainte??Pe de o parte e bine,ca nu trebuie mereu sa te gindesti ce surprize sa-i faci,ca sa nu se plictiseasca,dar,pe de alta parte te saturi de rutina si de chestii "supra-planuite" pina peste cap
Iren&Bogdanelu
Laura _Oprescu spune:
...no, hop si eu...dar asta chiar e un subiect pe care mereu l-am discutat cu prietenele mele ...ce noroacoasa sunt ca mi-am pastrat aceleasi prietene din facultate...inca din primul an, am fost un grup de cinci filoloage care ...ce fac cand se intalnesc???????? vorbesc..vorbesc intruna...unul din subiecte a fost si a ramas asta .."de ce se transforma pasiunea initiala in prietenie"(...pro si contra,iminenta si evitare.).vreau sa va zic insa ca dialogurile noastre au fost constructive..toate am ramas cu aceeasi baieti din primul an de facultate si maritate cu ei pana in ziua de azi...deci, a mers!11
fetelor, dupa mine, secretul unei casnicii este in primul rand o iubire mare , mare...si apoi ca intretinere, truculete de care a vorbit toata lumea (doamna..etc) eu partea cu bucataria o sar, desi pentru ca gatesc asa rar,sotul meu ma ridica in slavi ..in fine...probabil mesaj subliminal...
...pentru ce as milita insa din toata inima, este increderea in sine...o femeie<confidenta> este o femeie frumoasa...o femeie care zambeste chiar cand este singura este o femeie multumita...si cum se construieste increderea in sine? asta nu merge cu truculete...asta e pentru tine deci trebuie sa crezi ca esti deosebita, sensibila, plina de umor,descurcareata, desteapta..si apoi nu asa suntem toate?calitatea suprema?putem da viata!!!!!!!!!!!!!si asta ne face invincibile...luptatoare...de neingenuncheat! de m-as naste inca o data femeie as vrea sa fiu!...citeam undeva"un barbat-un cuvant, o femeie -un dictionar!"...acum mi se pare simplist citatul, dar intr-un fel ,cand te gandesti la tot ceea ce este in sufletul unei femei,daca raportezi timpul pe care il aloca o femeie trairilor ei si infinitatea de senzatii pe care o incearca,atunci da chiar ca un dictionar este...si cum nimeni nu sta sa citeasca un dictionar, tot timpul va ramane loc de mister...iar misterul as zice ca iar e un truc bun de retinut...cum ziceau simbolistii ..."a sugera -iata
visul!"(adaptat ar citatular suna asa" orice arati pe de-a-ntregul,
suprima placera descoperirii)..lasa deci loc de mister!
.si neaparat as zice sa nu uiti sa iti surprinzi sotul...de la "am venit sa te iau de la serviciu sa mergem sa mancam in oras"...pana la "ce parere ai de Coehlo?"...vrei sa citesti si tu? e usor de citit si bla .bla,bla...ideea de baza fiind mutarea preocuparilor lui cotidiene intr-o alta sfera ,a imaginarului..de aici, facilitarea de a comunica si despre alte lucruri ...de a-i afla parerile,gandurile,trairile...am citit undeva ca barbatii comunica altfel decat femeile..de ex. daca au o problema ei nu si-o marturisesc privindu-se in ochi, ci in timpul unui meci sau cand sunt implicati in altceva,abordeaza subiectul...au alt stil decat noi....
fetelor, ce sa va spun ..cand mi-am cunoscut sotul am avut impresia ca il cunosc dintotdeauna,iar acum mi se pare ca l-am cunoscut ieri...
suna banal ,dar e o senzatie care ma urmareste...si el e de acord cu mine...pupici...
aurelursu@k.ro spune:
Fetelor, da' cu barbatii care muncesc cate 12 ore pe zi si vin acasa obositi, cum sa procedam? Cum le trezim "simturile" adormite si obosite. pupici gabi
tinatache spune:
Mai fetelor, am inplinit 6 ani de la casatorie duminica trecuta iar noi ne-am amintit abia sambata seara, tarziu!! Amandoi am uitat, asta ca sa nu avem pe cine da vina:))) Luni mi-a adus sotul meu drag un buchet mare si splendid de flori la care ma uit de 10 ori pe zi!
Si eu cred ca in primul rand tb sa fie la mijloc o iubire mare! Cand i-am spus unei prietene necasatorite ca am uitat de aniversare ea s-a intristat si a zis: "deci asa se intampla dupa mai multi ani...". Noi nu ne-am gandit nici o clipa la asta, pur si simplu ne-am amuzat cand ne-am adus aminte si ne-am propus sa mergem sa sarbatorim cu prima ocazie cand putem merge undeva doar noi 2.
Unul din secrete ar fi, zic eu, umorul. Sa nu dramatizezi sau exagerezi fiecare intamplare, indiferent ce se intampla sa zambesti intai, sa nu cedezi primului impuls de a arunca cu vorbe, si un cuvant poate rani adanc. Nu e usor, va spun din prorie experienta, dar rezultatele sunt ... super!
Cat despre nou vs. banal... mda, complicata chestiune... La noi toate sunt inca noi, am plecat de putin timp din tara si aici toate tb descoperite. Am cumparat 2 ghiduri cu restaurante si locuri de distractie pe care o sa le stergem de praf dupa ce scapam si de a doua nastere. E adevarat ca daca stai intr-un oras unde locurile de destindere le numeri pe degetele de la o mana... unde naiba sa tot mergi??? In schimb eu nu as scapa nici o ocazie (daca nu o uit) de a sarbatori frumos: 1 martie, 8 martie, ziua copiilor (aici se merge cu copiii dar zambetul lor e atat de frumos!), aniv. casatoriei, zile de nastere, totul tb sarbatorit, ori un picnic, ori o plimbare romantica, ori o cina la restaurant... De aia am spus intotdeauna ca e bine ca si romanii au importat sarbatorile vesticilor, ce daca sunt niste ocazii in plus de a te simti bine? Cu ce gresim daca ne imbracam de Haloween sau mai stiu eu ce sarbatoare?
Transformati fiecare ocazie, cat de mica, intr-o sarbatoare si va veti umple casa de fericire. Nimic nu e mai frumos decat o casa plina de zambete!
Cristina, mamica cu burtica
anis spune:
Se pare ca nu esti o reteta, sau macar niste trucuri.
Eu zic ca , de obicei femeia e cea care propune, "hai sa facem aia" sau organizeaza "cine romantice" sau macar o plimbare.....Oare de ce?
Dar cum ramane cu tabieturile? Voi aveti loc la TV de exemplu? Adica puteti schimba canalul? Eu zic ca nu....Barbatii detin controlul, respectiv telecomanda.....si uite asa ajungem sa avem 2 TV in casa...
Daca exista iubire, eu zic ca merita sa-l mobilizati si sa incercati sa va bucurati impreuna de tot ce e in jurul vostru si in ce va implicati...dar partea asta cu mobilizatul..e tare grea
AniS
Crystinne spune:
Stai Ani ca uite sunt niste "retete" de la fete. Sa recapitulam:
- incredere de sine (tot a femeii, normal )
- surprize facute partenerului (tot femeia ca de aia se spune ca suntem sexul frumos, suntem creative )
- umor
- sarbatoare din orice (asta chiar imi place mai ales cand se lasa cu dans si ceva vinisor bun )
... aaa sa nu uitam de cele trei mari calitati :
Ideea ca sa ne dorim o casnicie fericita o gasesc intr-adevar buna, pentru ca daca asteptarile se bazeaza numai pe calitatile celuilalt cred ca se duce totul de rapa.
In vremea celibatului poate multi au privit relatiile altora din afara si au gandit: ohh... uite draga , dupa ceva timp nu te mai tii in brate asa mult, nu te mai saruti, nu te mai tii de mana, nu mai faci asa des , etc... Pe mine asta ma intristeaza mai mult.Si imi doresc sa stiu cum as putea "congela" astfel de dorinte si trairi desi ,RECUNOSC, nici ceea ce ar putea sa se sedimenteze mai tarziu, respectul, prietenia, intelepciunea relatiei, etc. nu ma deranjeaza, insa... toate astea cu pasiune
Tare mult as dori sa stiu si eu cum gandesc barbatii :-)Am intalnit barbatii, cei drept nu multi, care erau tare draguti si plini de imaginatie si surprize si etc... Dar, cu o floare nu se face primavara , parca asa se zicea :-(