Mamici de mai-iunie 2004 (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Aaaa, am uitat Getuta, eu consider ca nu este cazul sa mai dai nimic fata de pretul ecografiei, ca de-asta este clinica particulara si te costa de te indoaie.

Pupici,

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Neata!

Eu stiam mierea nu e buna pt copiii sub 1 an,ca tot pe forum si nu numai ,mai citisem ca mierea acopera necesarul de vitamine. Dar m-am dus si pe google si am gasit despre botulism www.bioport.ro/Bioport/botulismul.html .Trebuie sa gandim si pozitiv,ca asa nu mai mancam nimic.Dadusem si eu ieri peste un articol cu toxine din mancare si nici n-am mai vrut sa citesc, ca oricum de mancat le mancam cu totii,si n-am nevoie sa ma ingrijorez acum chiar din orice.

Si un articol despre miere:

" Mierea de albine este un produs natural si pur, cu o enorma valoare nutritiva, un adevarat concentrat de lumina solara. Mierea este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, fiind folosita adeseori mai ales in scopuri terapeutice si in alimentatie. Mierea este obtinuta din nectarul florilor, printr-o prelucrare speciala in organismul albinelor.

Mierea contine dextroxa, levuloza, zaharoza, dextrina, maltoza si alte zaharuri rare. Ea contine, de asemenea, acid formic, acetic, malic, citric, aminoacizi, carotina si pigmenti xantofilici, precum si factori antibiotici.

Mineralele care se gasesc in miere sunt: fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu, magneziu etc. Acestea se afla in miere sub o forma care le face usor asimilabile de catre organismul nostru. Mierea este un excelent mediu de conservare pentru vitamine. O cantitate de 45 g de miere pe zi ar fi suficienta pentru acoperirea integrala a necesitatilor unui om adult in vitaminele: B1, B2, B6, C, K, PP, H, B12. Cele mai importante calitati ale mierii sunt date de aportul de oligoelemente crescut pe care il contine. Mierea de albine are foarte multe efecte binefacatoare asupra intregului organism. Unele cercetari stiintifice au confirmat folosirea traditionala a mierii sau diluata in ceaiuri, ca remediu impotriva tusei, in afectiunile caii respiratorii si in starile febrile, precum si in cursul tuturor bolilor acute, febre tifoide, ictere, etc.

Este utilizata, de asemenea, cu succes in vindecarea plagilor si a arsurilor, pentru combaterea carceilor si intarirea inimii. Ajuta foarte mult in dezvoltarea normala a fatului in cazul femeilor insarcinate. Mierea este un foarte bun calmant, linistind in mod natural organismul. Dintre toate zaharurile, mierea este cel mai usor suportata de catre rinichi. Mierea are importante proprietati bactericide, distrugand germenii unora dintre cele mai periculoase boli. Asigura foarte usor cererea de energie a corpului, fiind ideala pentru sportivii de performanta si pentru cei care depun efort fizic indelungat in activitatile lor zilnice sau pentru conditiile extreme de stress si frig. Mierea nu este absolut deloc iritanta pentru mucoasa tubului digestiv si este foarte usor asimilabila. Cei care consuma in mod regulat miere sunt mai longevivi.

In ceea ce priveste modul de utilizare a mierii de albine, trebuie sa retinem cateva reguli. Se pot consuma cantitati foarte mari de miere, pana la 200g pe zi, fara a se produce vreun fel de tulburari. Totusi ratia medie zilnica este de 50g, pentru a preveni o eventuala supra excitare a organismului si predispozitie spre diabet. Fiecare prin experienta isi poate regla aceasta cantitate functie de anotimp sau predispoziti. Mierea poate fi consumata simpla sau in combinatie cu alte alimente: cafea, ceai (cu conditia ca acesta sa nu fie prea cald), fructe, grau incoltit, tarate de cereale, sucuri de fructe si legume, oua crude, branza dulce, prajituri si torturi. Inlocuirea zaharului este o mare realizare, benefica celui care alege acest lucru. Mierea nu trebuie sa provina de la albine care au fost hranite cu zahar sau siropuri artificiale in timpul recoltarii nectarului.

Mierea poliflora este indicata in consumul general, avind cel mai variat si bogat aport de vitamine. Mierea monoflora are calitati terapeutice deosebite, prin faptul ca mosteneste calitatile terapeutice ale plantelor din care este adunata. In cazul imbolnavirii cailor respiratorii se recomanda mierea de munte, de maghiran, cimbru, tei; pentru bolile aparatului digestiv se recomanda mierea de campie, de menta, maghiran, cimbru; pentru maladiile cordului, mierea de levantica, menta, de campie, de padure; mierea cea mai potrivita pentru afectiunile renale este cea de castan, de flori de camp si de fructe. Mierea de salcameste indicata pentru astenie si nevroze; mierea de tei pentru insomnie, nevroze, bronsite, raceala. Mierea de menta este utila in dischinezii biliare sau gastrointestinale, indigestie, balonari. Mierea de levantica este utila in astmul bronsic si enfizem pulmonar; cea de rozmarin in boli ale cailor respiratorii si mierea de castan dulce in boli ale venelor.

Dar sa nu ne prindem mintea cu aceste teori medicale, ci mai bine sa folosim miere de care o fi, ori ce fel de miere este mult mai folositoare decat zaharul. aveti gija ca multe intreprinderi, magazine sau producatori o topesc la temperaturi destul de ridicate, spre a o manipula si ambala mai usor. Se pierde foarte mult din calitatea mierii, si ar fi de preferat cea zaharisita, netopita, muncim mai mult dar si efectele sunt pe masura.

Alimentele naturale, care ar trebui consumate zilnic, sau cit mai des, alaturi de miere si lapte sunt: ceapa, usturoiul, patrunjelul, morcovul, varza, tarita de grau sau graul incoltit. In hrana vie, mierea are un rol primordial in prepararea sucurilor si dulciurilor. Se respecta de multe ori forma si gusturile clasice. Blaturile, cremele si ornamentele cu grau incoltit si macinat pasta cu “masina de carne”, sau boabele de grau zdrobite cat mai fin, tarate, gris, branza dulce, unt, fructe proaspete rase sau mixate, nuca, cocos, stafide, mac, dovleac de placinta, smantana, oua, frisca facuta cu miere, etc., bineinteles cu indulcitorul numit miere si fara sa le mai bagam la cuptor."

pe undeva scrie ca e buna chiar de luat in sarcina.Asa ca nu va mai ingrijorati si mancati miere si fiti optimiste!

Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Si eu stiu la fel. Doar pt. sugari e periculos, pt. gravide,nu. Apropo de alimente "interzise" Mie-mi vine sa cand mai aud cate ceva . Pana acum stiu ca nu e voie
--telemea (care imi place de lesin),
--branza moale (Camembert,Brie,etc - imi place si asta la nebunie)
-- ficat (contine cantitati mari de Vit. A - interzisa in sarcina),
-- maioneza (din cauza oualor posibil infectate cu salmonela)
--oua moi (acelasi motiv)
Mai sunt si altele, excluzand din start chestii cum ar fi Cola, Fanta, cafea,etc. Sper sa ma pot abtine pana la sfarsit. Un pic de telemea tot am mancat, in salata ca de nu crapam la sigur.
Alte noutati nu mai am, decat ca ma feresc sa mai zic ca nu mai am greturi, de doo ori am zis asa si de doua ori mi-au revenit in forta,asa ca...
Ati pus ceva pe voi? Eu inca nu am pus nimic,nici burta nu se vede.De fapt nu se vede dimineata deloc, spre seara parca nici nu ma mai pot incheia la pantaloni.Oi fi si balonata... Daca stau intinsa simt in abdomenul inferior o umflatura, cred ca e uterul , la aceasta varsta am auzit ca are marimea unui grapefruit.
Irinusha,tu esti cu infectia? Ce fel de infectie? Urinara? Ce simptome ai? Eu seara fac un inceput de febra , 37, si am observat ca urina e camtulbure.Oare sa cer o analiza? Alte dureri sau jene nu am..

Numai bine, pupicila burtici!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getuta spune:

Piatra lunii si eu am mai citit pe Internet si mi-am dat seama ca
asa este. Eu am acasa o carte despre mama si copilul unde spune ca mierea trebuie evitata si in timpul sarcinei, dar este singurul loc unde aminteste asa ceva. Nu trebuie sa-i luam chiar pe toti in seama cum bine ai spus.
Lauraa eu stiam ca trebuie evitata branza de capra si branza fermentata asa cum ai spus si tu, dar telemeaua? M-ai omorat. Ce naiba branza mai mancam?
Ma mai documentez pe internet despre alimentatie. Vorbim mai tarziu, Geta.

Bine ai venit Crangutalil! Sai ai un bb sanatos. Lasa tigarile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna mamici!

Uite ca am reaparut ... dupa zile pline de chin si ameteala.
Laura, nu sunt eu cea cu infectie ... m-ai confundat cred cu Natalia. Eu una doar am crezut ca sunt racita, dupa care s-a aratat ca m-au apucat doar durerile de cap ... dar ce dureri. De fapt asa ma apuca pe mine primavara si toamna ... un fel de migrena, de se lasa cu greturi si stari de voma, plus ca zici ca-ti explodeaza capul ... numai ca inainte de sarcina ma indopam de medicamente si imi trecea ... acum indur eroic!
Ieri am vorbit cu fina noastra - care in august a nascut un baietel frumusel si cumintel, deci e cu mai multa experienta - si mi-a spus ca si ea a suferit de aceleasi dureri si ca s-ar fi masat pe cap, gat, dupa urechi, etc, cu un ulei japonez de menta (s-ar gasi in Germania, numai atentie la concentratie, ca cel concentrat iti ia respiratia) ... care cica ajuta contra durerilor. Asa ca azi o sa ma duc la farmacie ca m-am saturat. Oricum, parca imi e mai bine ... si nu prea as vrea sa cred ca-i de la "ala mic" ... prea dam mereu vina pe sarcutii copilasi! :)

Pupicuri la mamici si burtici!

O zi minunata si copii sanatosi! :)

Mergi la inceput

Bine ai venit Crangutalil! Ai grija de ala mic si renunta la tigari! Altfel iti doresc o sarcina usoara si un bb-l sanatos!

Mai fetelor, nu mai fiti mai asa de panicoase! Prea intrati in panica de tot ce cititi si auziti! Daca ar fi chiar asa ca tot ar dauna fatului, inseamna ca toate gravidele ar trebui sa se inchida in casa, ermetic, si sa se hraneasca doar prin vena cu vitamine. Nu-i chiar asa ... alcoolul, tutunul si majoritatea medicamentelor pot dauna ... si nici asta nu-i chiar asa de sigur! Bine, e bine sa nu incercam pe copiii nostri ... insa nu mai fiti asa panicoase. Eu iau medicamente ptr. colita si nu-mi mai fac griji ... stiu femei care au fumat toata sarcina si au copii sanatosi, mama mea a mai baut de sarbatori un paharel de vin si eu sunt intreaga ... si tot asa! Linistiti-va, mancati de ce aveti voi pofta si simtiti-va bine ... acum incepe cea mai frumoasa parte din sarcina, adica lunile 3-8 ... savurati-va sarcina si bucurati-va de copilasi!
Capul sus, totul o sa fie bine!!!
Pupici din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Frumoasele burtici (va place cum suna ha?)ce mai face-tzi?Mai avem un pic si iesim din starile astea de rauri,asa ca inca putzintica rabdare.Am inceput deja sa ma uit pe la haine de gravidutzede abia astept a le imbrac si eu.

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Irinusha cam ai dreptate si eu stiu fete care au fumat de au rupt pe toata perioada sarcinii si au mai si baut din cand in cand si au copii sanatoshi.Bine eu una am ranuntzat la fumat de cum am aflat de sarcina dar cu berea mai iau si eu cate o guritza o data de doua ori la saptamana ,mie kiar mi-a zis si doctorul ca nu afecteaza cate un paharel mic de bautura si ca sa stau linistita .

Bine ai venit Crangutalil!

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Ma gandesc si eu cateodata ca unele chestii sunt exagerate, (telemeaua), dar pe de alta parte ma gandesc si ca n-as risca pt. nimic in lume. Si cum am zis ,am si mancat telemea, iar azi imi fac salata de boeuf (cu maioneza). In nici un caz nu sunt exagerata, ma hranesc normal,cat de sanatos pot. Cafea chiar am voie sa beau (tensiune mica) dar nu imi place. Alcool nici vorba, de tigari m-am lasat de 9 luni.Eu zic ca e bine ce si cum fac.

Laura

Mergi la inceput

Eryka, uite ca tot nu am plecat ... nu prea am chef sa ma apuc de curatenie ... si tocmai azi cand ma simteam mai bine! Se vede ca m-am puturosit de tot! ;)
Asa mi-a spus si mie doctorita de casa ... ca nu-i dracu chiar asa de negru. Primele trei luni sunt importante ca atunci se creeaza organele fatului ... si ca atunci ar trebui sa ai grija ca mamica in devenire. Dupa a treia luna mi-a spus doctora ca pot bea linistita un paharel de bere sau vin ... tariile sunt rele si binenteles sa nu exagerezi. Dar nici nu cred ca o sa exagereze vreuna dintre noi. Oricum, eu de Craciun si Revelion vreau sa inchin un paharel de vin cu familia ... in cinstea celui mic binenteles! ;)
Sper ca nu s-a suparat nimini pe mine ... nu am zis-o cu rautate ... dar am zis-o ca nu-mi place sa va vad asa speriate!

Eryka, eu deja mi-am luat niste pantaloni de graviduta. Dupa cum v-am mai zis, eu sunt deja dolofanica, deci imi vin bine! Nu sunt din aceea in fata cu burta din alt material, ai mei se regleaza dupa marimea burtii in spate cu un elastic. Imi plac acum ca sunt lejeri, dar arata totusi normali. Eu m-am gandit ca doar pantaloni o sa-mi iau ... bluze am destule si chiar daca or sa stea pe burta nu ma derajeaza ... chiar o sa-mi placa sa ma dau mare cu burtica mea!
Pupici din nou!

Mergi la inceput