vit A si sarcina

vit A si sarcina | Autor: tutus

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Dupa cum stim, pe perioada de sarcina, pielea este mai uscata, iar unele dintre noi trebuie sa foloseasca creme. In acest caz e o prietena. Nu stiu cum a procedat la prima sarcina, dar acum spune ca ii e frica sa faca inca un bebe pt ca i s-ar face pielea ca de reptila, iar ei ii e frica sa foloseasca creme pt ca a auzit ca vitamina A care e continuta in creme e daunatoare. Uite ce am gasit eu pe net (o cautare rapida) legat de vit A:
"S-a demonstrat experimental ca dozele mari din aceasta vitamina au un efect teratogenic (adica pot induce malformatii) nu numai la animalele de laborator dar s-au comunicat cazuri de malformatii la fetii umani. Doze mari de vitamina A, precum cele continute in Supradyn, trebuie evitate in sarcina mica (doar daca exista un deficit dovedit de vitamina A, ea poate fi administrata)."
Da, in articolul de mai sus e vorba de cantitati mari de vit A (si Supradyn), dar nu stiu cat contin cremele de fata, iar apoi stiti voi ca noi femeile uneori suntem speriate chiar si de furnicutele cele mai mici si inofensive, sa nu mai vorbim de chestii care pot afecta sanatatea bebeilor.
Vreau sa stiu cum ati stat voi cu pielea (pielea fetei in special) pe perioada de sarcina. Eu am un ten mixt (gras in zona T si normal in rest), iar cat am fost insarcinata mi-a fost f bine. Eu nu folosesc creme, asa ca nu stiu ce sa-i spun prietenei. Va rog sa-mi spuneti parerile voastre. Ati folosit creme? Ce marca? Cat timp (de cand pana cand)? In ce cantitate?
Astept raspunsurile voastre! Toate cele bune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eu n-am folosit nici un fel de crema pe timpul sarcinii si n-am patit nimic (piele uscata, etc..) si nici bb n-are nimic. E posibil ca hormonal, pielea sa-si revina, nu-i musai sa fie mai uscata. Iar cantitati mici-mici de crema nu cred ca sint chiar asa de daunatoare.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Si eu am tenul mixt si folosesc o crema de la farmacie SENSIBIO (fara parfum - ptr ca sunt alergica) care este o crema normala si o foloseam si inainte de a ramane insarcinata. NU ma dau in fiecare zi insa cred sincer ca nu are ce sa il afecteze pe bb.

Va pupacim si sarcina usoara,

Andra cu burtica de 25 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Eu sunt abia in luna a 2-a dar mi-e imposibil sa nu folosesc crema, pentru ca tenul meu este extrem de uscat si cu atat mai mult in sezonul rece (nu de la sarcina, asa e el mereu).
Folosesc crema de galbenele cu propolis cumparata din Romania (imi fac stoc mereu cand merg pe acasa) care fiind foarte naturala sper sa nu dauneze...

Irina si bebe(ii?) din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

E mai bine sa nu folosesti. Pe mine m-a avertivat un medic enocrinolog sa nu folosesc creme contra acneei in timpul primului trimestru de sarcina, tot datorita vitaminei A.

Mergi la inceput