Oare....????
...este posibil ca o prietenie inceputa mai mult sau mai putin din interese, sa le zicem, rationale, sa se poata termina cu dragoste?
Ma bucur ca v-am gasit pe net! Sa va zic baiul meu: prietenul meu ma iubeste, eu...tin la el...este un om de treaba, mi-e drag de el, dar ce ma deranjeaza: este un pic mai micut de statura si mai slabut decat mine...acum ziceti si voi, este normal sa ma deranjeze asa ceva, cand in rest totul este ok? Ne intelegem in rest bine, si sufleteste, si sexual, dar mie intotdeaunam mi-au placut barbatii mai puternici, el m-a "convins" prin sufletul lui...acum mi-e frica ca o sa intalnesc mai tarziu pe cineva care sa "corespunda" si dpdv "trup" si ce ma fac daca ma indragostesc? Ufff, grea problema, poate aveti si voi experiente de genul asta si ma puteti ajuta...
Multumesc!
Pandora
Raspunsuri
MirelaV spune:
conteaza asa de mult aspectul fizic mai ales ca va intelegeti din toate punctele de vedere? crezi ca peste 20 de ani de exemplu..acel musculos aparut in tinerete va mai arata la fel..sau va fi doar niste piei intinse?
ptr mine..e mai importanta afectiunea decat aspectul fizic..
mai am eu o vorba..BARBATII FRUMOSI SUNT PENTRU TOATE FEMEILE
MirelaV
Crystinne spune:
Nu stiu cat ajutor iti poate oferi opinia mea dar poate te ajuta sa mai reflectezi putin.
Eu cred ca problema nu este ca este micut si slabut ci faptul ca doar "tii la el" , faptul ca te-a "convins"... aceste lucruri inseamna ca nu ai niste sentimente suficient de puternice pentru el care sa "ascunda" restul defectelor... care in cazul asta mi se par minore.
Stii cum se zice " dragostea este oarba " ...
Dar totusi eu cred ca in unele cazuri - poate nu foarte multe - cu timpul reusesti sa te indragostesti cu adevarat...
simonab spune:
Imi aduc aminte ca si eu am avut un prieten candva care era cat mine de statura(fara tocuri) si la inceput nu m-a deranjat dar apoi, cu timpul, imi doream si eu sa port pantofi cu toc si nu puteam caci era penibil (ziceam eu !) sa fiu mai inalta ca el. Vezi si tu ... asa gandeam eu in anii de liceu ... si tanjeam toate dupa tipi inalti si binefacuti. Cat despre faptul ca-i mai slab ca tine ... pai majoritatea barbatilor inainte de casatorie sunt slabi si apoi devin . Eu una cunosc mii de exemple ...
Eu la toata lumea zic sa nu se grabeasca cu maritisul ... asa ca sfatul meu este sa stai cu el si sa te distrezi alaturi de el si lasa sa mai treaca timpul si vezi cum evolueaza lucrurile.
Succes ....
Simona
PS: sper sa se inteleaga ceva din mesaj caci tare prost imi mai merge calculatorul azi ... probabil ca-i duminica si vrea si el o pauza !
amorena spune:
Draga mea, eu sunt cu totul de acord cu ceea ce ti-a spus Crystinne, si anume, ca, problema ta nu este ca el este mic si slabut, ci, problema ta este ca tu doar "tii la el", pentru ca asa cum spunea Crystinne:"dragostea e oarba",iar atunci cand esti indragostita cu adevarat nu ai ochi pentru aceste mici incoveniente,dimpotriva,chiar daca ar fi lucruri mult mai grave, nu ai vedea nimic, pentru ca este mai puternica iubirea decat aceste nimicuri.
Sper ca nu te-am suparat, ti-am spus doar parerea mea, tu faci ceea ce simti si ceea ce crezi tu ca e mai bine pentru tine.
Pupici,
Amorena
ruxij spune:
Hai sa zic si eu ce cred, desi poate gresesc. Experienta, ca-s baba, mi-a aratat ca e mai bine pentru tine ca barbatul sa te iubeasca mai mult pe tine si nu invers. Faptul ca nu esti indragostita, e o pierdere, dar uite cata suferinta aduce dragostea celor care iubesc cate un barbat care pana la urma nu le mai impartaseste aceste sentimente. Si asa dupa trecerea anilor nu mai sunt asa draguti ca la inceput. Strict raspunsul la intrebarea ta, nu cred ca o sa ajungi sa te indragostesti de el. Relatiile din interese pot sa tina mai bine decat cele din dragoste chiar, daca tin si interesele. Poate sa mai apara o problema. El poate deveni complexat cu timpul, sa nu ii mai convina ca el e mai mic si mai slab ca tine si sa isi caute alta, desi acum te iubeste. Dar nu neaparat necesar. Totusi, trebuie tinut seama ca sunt barbati si vor intodeauna sa se simta superiori. Daca are multi bani insa, asta nu o sa mai conteze, banii ii vor satisface orgoliul personal suficient de mult. Daca te indragostesti tu de altcineva mai tarziu, eii, asta nu stiu cum s-ar mai putea rezolva. Gandeste-te ca dc. te casatoresti, ar fi mai bine sa iti propui sa lasi la o parte dragostea, chiar daca va veni vreodata. Daca crezi ca nu ai putea, nu te casatori.
Numai bine si sa iei o decizie cat mai buna pentru tine.
ruxij
Laura _Oprescu spune:
fetele au dreptate...nu cred ca il iubesti de-adevaratelea ca sa zic asa...vezi tu ce faci, dar gandeste-te bine daca te mariti cu el si de ce...de asemenea nu conteaza ca e mai mic si mai slabut ..important e sa il vezi tu Fat Frumos/..problema e A iL VEZI astfel...?
Mazarica spune:
De mica mi-am zis ca sotul meu va fi inalt,brunet cu ochi albastri, nu va avea chelie si nu va fi paros. Uram blonzii.
Am avut un prieten exact ca in visul meu, pe care-l indrageam, atat.Dupa doi ani de prietenie, ma scoatea din sarite cu perfectiunea lui, ma enerva orice gest al lui, orice cuvant, asta pentru ca nu-l iubeam ci doar ne intelegeam si il simpatizam.
Dupa un timp, am cunoscut un tip inalt, blond cu ochi albastri, chel, paros ,dar cu un sarm si un suflet, ca m-am indragostit in doi timpi si trei miscari. Acum suntem casatoriti si nu ma deranjeaza nici pieptul lui paros , nici chelia , nici faptul ca e blond, il ador asa cum e.
Parerea mea e ca atunci cand iubesti nu vezi ca e slab, mic sau altceva. Daca iti doresti un prieten de suflet, o casnicie conventionala (daca te rabda sufletul) poti ramane cu el, insa daca esti mai pasionala, vrei sa te doara sufletul de drag cand te gandesti la el, ...mai cauta.
casandra spune:
Si eu am auzit de multe ori ca cel mai bine e sa te casatoresti cu un barbat care sa te iubeasca, decat sa il iubesti tu, dar nu sunt de acord. Daca el te iubeste si tu nu il iubesti, nu o sa fii fericita, o sa ai procese de constiinta, poate ai sa te indragostesti de altcineva si daca vei avea si copii, ce te vei facea atunci ?
camelia-daniela spune:
Draga mea,
acum 19 ani, cind l-am cunoscut pe sotul meu, tocmai ii däcusem papucii prietenului meu...o mindrete de bärbat... avea 1,98 m, era blond si avea ochii verzi!!! ( mama mea cädea mereu pe spate cind il vedea!!!)
Sotul meu, asa cum mi-a spus, s-a indrägostit lulea de mine, incä de la prima vedere!!...dar nu mi-a spus de la inceput!!!
Intii a incercat sä mä impace cu primul prieten, iar dupä ce i-am täiat si lui macaroana si s-a potolit cu astfel de intentii...astfel am continuat sä räminem prieteni.
Eu tineam la el ca la un prieten...era mai mic ca mine cu 2 cm si släbänog...bine, nici eu nu eram aia grasä!!!
In momentul cind mi-a zis cä mä iubeste de mult, la mine s-a aprins beculetul!!!
L-am jignit cum am putut eu mai bine, fäcindu-l piticanie s.a.m.d. si i-am zis sä mä lase in pace cä nu mai am nevoie de un altul la dosar!!!
S-a "retras" in cochilia lui, fäcind exact ceea ce eu ii impuneam!!!...a suferit mult säracul din cauza mea!!!
Tot asa, pinä cind s-a intimplat ceva si mi-am dat seama cä il iubesc si cä este un bärbat deosebit!!!
Din acea clipä, l-am iubit din ce in ce mai mult, ceea ce este valabil si astäzi!!!
Acest om, m-a iubit in toti acesti ani, färä retineri!!!
Am primit si "bobirnace" de la romani "bine crescuti" care rideau pe seama noasträ, dar mi-ar fi pläcut sä mä vezi in actiune, ce pumni si suturi le trägeam ästora care nu-si vedeau de treaba lor!!!...chit cä stiam cä intr-un final iau bätaie de la ei, cä erau mai puternici decit mine...eram multumitä, dacä le trägeam si eu cite una!!...pinä la urmä nu am luat bätaie, cä intervenea mereu opinia publicä!!!( sä träiascä!!)
Si in cazul täu, eu cred cä totul este posibil!!...si mai cred cä nu are rost sä-ti faci de acum ginduri ce se va petrece intr-un viitor indepärtat, cä astea sint numai speculatii!!!
Fä in asa fel, incit sä-ti fie tie bine...si dacä el te iubeste, o sä ai o viatä asa de frumoasä, incit, eu sint convinsä cä o inveti sä-l iubesti...baza o ai deja!!
Dacä este un bärbat sensibil si cu sufletul de aur, o sä fie super fericit, chiar si la cele mai mici gesturi de tandrete din partea ta!!!...sint convinsä!!!
Si mai e ceva: frumusetea e trecätoare...ce rämine pe veci, este frumusetea sufleteascä!!!
Te pup, Cami.
casandra spune:
Eu zic sa nu te pripesti, cred ca acum nu il iubesti, nu ca n-ar fi suficient de inalt sau de legat, dar nu cred ca ti-a ajuns la suflet. Poate ai sa ajungi sa il iubesti si atunci ai sa vezi ca nu conteaza aspectul fizic, dar daca nu, nu te sfatuiesc sa va luati un angajament pe viata.