pentru nimeni

pentru nimeni | Autor: roxica

Link direct la acest mesaj

buna draga nimeni
as avea si eu niste intrebari:
1. am o fetita de 2 ani si 3 luni;mai vreau un copil poate la anu'...am rh negativ..sotul rh pozitiv...fata are rh negativ(aici este un fel de contradictie cind ai spus ca de obicei fatul are rh pozitiv..caci la mine in familie..mama are rh negativ eu am rh negativ..o matusa are rh negativ,copilul ei are rh negativ...desi tatii au rh pozitiv...ma rog..asta conteza prea putin)...deci fata a fost prima sarcina..nu am avut anticorpi..totul a fost ok...la nastere si si inainte am spus la toata lumea(ginecolog,pediatru...)ca am rh negativ nimeni nu mi-a dat atenite....in ceea ce priveste vaccinul acela despre care eu tot citisem...deci nu am facut nici un vaccin...acum am mai intrebat si eu ins ting si in dreapat..parerile sint impartite..ba ca la a doua sarcina ar fi probleme...ba ca daca nu am avut la prima la a doua nici atit....un dr mi-a spus ca inainte de a ramine gravia sa mai fac o data dozarea...sa fiu sigura ca nu am capatat anticorpi in timpul nasterii(apropo..am nascut prin cezariana)...si sa mai reped analiza fetii sa fiu sigura ca ea are rh negativ...daca totul e ok nu sint probleme...ce crezi ca trebuie sa fac pt o noua sarcina la fel de buna ca prima....sau exista vreun risc cit de mic mai ales pentru copil?...ca ama auzit tot felul de chestii cum ca sint predispusi la leucemie...doamne fereste nici nu mai vreau sa ma gindesc
2. mama spune ca nu am facut varsatul de vint cind eram mica..tinind cont ca am un copil in casa care poate face foarte usor asa ceva...ce trebuie sa fac pt ca sa nu se intiple necazul tocmai cind am sa fiu gravida(exista vreun vaccin pt mine?...cum trebuie facut?inainte de a ramine gravida sau daca am ramas si nu l-am facut..adio?)
3. eu iau pastile tri-regol de 8 ani..cu intrerupere doar cind am fost gravida si am alaptat....acum am niste singerari(mentionz ca inainte de a ramine gravida am avut o rana pe col care se deschidea mereu dar se inchidea la tratamente)...si apoi cind am fost gravida dr mi-a spus sa o las in pace..si si acum la fel mi-a spus...mi-a recomandta sa schimb pastilele cu altele...de generatie mai noua:cilest,mercilon..si inca ceva mi-a spus...dar medicul de la planning mi-a spus ca nu trebuie neaprat de bine ce organismul meu a acceptat foarte bine pastilelel tri-regol..ce trebuie sa fac?
care sint mai bune?...trebuie sa mai fac cite o pauza asa din cind in cind?ce e cu vorba aia cum ca trebuie o pauza de minim 3 luni ininte de a ramine gravida?....la prima nu am tinut nici o pauza si cind am intrebat-o pe dr mi-a spus ca astea sint 'babisme'
3.postinor-ul asta....potisa-l iei daca folosesti alte pastile(de ex tri-regol?)adica iau anitbiotic...nu mai sint protejata de tri-regol si pot lua postinor?...sau nici de asta nu mai sint protejata?...
multumesc