D-lor Doctori-Nu mai suport - URGENT - VA ROOOG!
Domnilor doctori, stiu ca nu este tocmai indicat sa oferi consultatii prin internet dar am nevoie urgent de un sfat.
Ma aflu aici in Germania si nu pot merge la medic deocamdata nevand asigurare medicala, mai dureaza o luna si trebuie cumva sa rezist.
Am niste mancarimi ingrozitoare in jurul labiilor, pe exterior.
Istoric complet:
- Anul trecut am facut tratament pentru tricomonoza; si eu si partenerul meu - nu am mai avut probleme mult timp
- incepand de acum 1-2 luni am dureri si usturimi la contact sexual iar in jurul labiilor, exterior, mici rani (probabil de la atingerea din timpul actului sexual), pielea fiind mult mai sensibila.
- de 4 zile am inceput sa fac spalaturi interioare cu ceai de galbenele amestecat cu pelin, sa folosesc in interiorul vaginului crema Meclon (italiana) care contine clotrimazol si metronidazol (in acelasi timp foloseste si partenerul meu acelasi unguent);
- pe exterior am folosit unguent pe baza de propolis iar acele mici rani s-au vindecat´; oral nimic, doar seara la culcare am tinut o bucata mica de propolis brut in gura.
A doua zi dupa ce am inceput acest tratament au inceput mancarimile pe care nu le pot stopa in nici un fel.Am incercat si cu ceai de musetel, fara efect, iar astazi cu spalaturi cu bicarbonat de sodiu , dar sunt disperata , nu stiu ce sa mai fac´ca sa stopez aceste senzatii.
Va rog mult de tot sa imi dati un sfat cat mai curand.Pana atunci sunt nevoita sa incerc tot felul de metode. Am incercat eu sa folosesc mai mult produse naturale ca sa nu am alte probleme dar... :-(((
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Raspunsuri
romeostanescu spune:
Draga Talida,
Iti recomand spalaturi vaginale cu Tantum Rosa, un plic in 500ml apa, ovule de Polygynax si aplicatii locale de Triderm- unguent.
Partenerul se poate trata in continuare cu Meclon si o data la 2 zile cu Triderm.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu
Talida spune:
Va multumesc din suflet pentru raspuns!!!!
Din fericire am facut un efort si am ajuns la medic.
Am 90% candidoza, din cauza dusurilor vaginale dar nu a putut vedea clar ... tot din cauza prostiei mele
Mi-a fost prescris ovule Fluomycin (are la baza Dequaliniumchlorid) si unguent Inimur myko cu Ciclopirox-Olamin si ceva , nu mai stiu ce , pentru refacerea florei vaginale pe care se pare ca am distrus-o cu multele prostii pe care le-am folosit
Stiu ca sunt o catastrofa in privinta educatiei sexuale, mereu actionez aiurea
De trecut nu mi-a trecut in intregime, din pacate tot mai am acele mancarimi deranjante dar nu la nivelul de la inceput.
Mai am si eu o nelamurire, eu fiind totusi adepta (atunci cand este posibil) tratamentului homeopatic. Oare toate chestiile astea: propolisul, ceaiul de galbenele, de pelin, bicarbonatul, ajutau pana la urma la ceva? Sau le-am luat aiurea? Daca as avea un raspuns clar la intrebarea asta cred ca mi-ar folosi pe deplin pe viitor pentru a nu mai face aiureli.
Inca o data multumesc mult!
tinatache spune:
Talida, din disperare de cauza datorita tot unor mancarimi asemanatoare, m-am dat cu hidrocortizon. Asta aveam atunci in casa. Apoi tot la medic am ajuns, care mi-a spus exact asa: in functie de factorul provocator al iritatiei aceasta poate reactiona diferit la diferite substante, asa ca e posibil sa fi facut mai rau cu alifia mea. E adevarat ca galbenelele si musetelul, de ex., eu le folosesc la copil si nu a dat pana acum efecte adverse, insa nici nu a avut nici o ciuperca, doar iritatii de la scutec. Sper sa nu fi spus vreo prostie, si poate medicul de aici iti va raspunde altceva, insa dupa experienta avuta mie nu-mi mai trebuie sa dau cu nimic inainte de a ajunge la medic. Eventual spalaturi externe cu musetel, dar atat! Sanatate multa!
Cristina, mamica cu burtica