Tipuri de anestezie la nastere
Raspunsuri - Pagina 2
adimercedes spune:
Mii de multumiri ca ati raspuns. Mai astept (si alte) detalii . Adela, despre ce fel de efecte secundare vorbesti? Lumineaza-ma si pe mine, te rog!
Adi
Adela P spune:
quote:
Originally posted by adimercedes
Mii de multumiri ca ati raspuns. Mai astept (si alte) detalii . Adela, despre ce fel de efecte secundare vorbesti? Lumineaza-ma si pe mine, te rog!
Adi
Ok. Tin sa precizez ca aceasta a fost experienta mea si ca nu se intampla la toata lumea.
1. disconfort in timpul travaliului din cauza ca nu m-am putut misca sau intoarce de una singura.
2. in a doua parte a travaliului efectele epiduralei au "migrat" putin in jos, simteam partial contractiile insa picioarele si bazinul imi erau complet amortite ceea ce...--->
3. a facut ca expluzia sa fie foarte dificila, am impins pe ghicite vreo doua ore fara stiu daca de fapt imping sau nu, simteam contractiile insa nu simteam sa imping. impingeam din gat ca altfel nu simteam.
4. post partum, nu am putut urina decat cu foarte mare dificultate vreo 2 saptamani. credeam ca terminasem cu impinsul la nastere, da de unde! acum trebuia sa ma chinui sa imping sa urinez. nasol.
5. un picior imi era inca partial amortit cam 3 saptamani dupa.
6. simteam o usoara durere in coloana in punctul in care mi s-a introdus cateterul cam o luna post partum.
Nu vreau sa te sperii, ti-am povestit insa treburile astea pt ca mie mi-ar fi placut sa le stiu inainte sa fi facut epidurala. Sa stiu de ce nu pot face pipi, nu sa cred ca cine stie ce Dumnezeu oi fi avand si ma va tine toata viata. Sau sa merg la doctor si ea sa ma trateze cu atibiotice (cu toate ca alaptam) pt o infectie urinara care nu exista in loc sa STIE ea insasi ca e unul din posibilele efecte ale epiduralei si ca trece de la sine.
Cam asta ar fi. Oricare ar fi alegerea ta, iti doresc o nastere usoara si sanatate tie si lui bebe.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
adimercedes spune:
Adela: Multumesc mult pentru ca ai elaborat pe marginea subiectului. Inca nu astept, deci nu sunt. Poate anul viitor pe vremea asta... Abia am renuntat la pastilele anticonceptionale si vreau sa stau cateva luni sa isi revina organismul, sa se elimine hormonii in exces... Apoi mai vedem . Dar imi place mult sa fiu informata bine, sa stiu dinainte in ce ma bag.
Sa auzim numai de bine, Adi
Yasmin spune:
Dragele mele fan epidurala, probabil ca dr meu a fost un ageamiu pt ca am suferit cumplit . Am nascut prin cezariana intr-o clinica particulara, scumpa si cu renume. Am ales, evident, epidurala. M-am chinuit dr vreo 20 de min, cu 2 intepaturi in coloana (probabil ca ceva nu ii reusise de prima data), dupa care mi-a cazut tensiunea si am lesinat. Imediat s-au hotarat la anestezie generala, fara sa ma mai intrebe macar, asa ca m-am trezit peste o ora, ca o floare, si ceva nedefinit inca (bb) se agatase de sanul meu si nu prea realizam ce se intampla. Recomand anestezia generala daca vrei sa fii confuza.
claudia_2803 spune:
Cu toate ca am citit despre problemele voastre inca raman fan epidurala.Am avut un travaliu de 15 ore.Abia dupa 9 ore mi-au facut epiduralul.Fara el nu stiu cum as fi rezistat.Nu am avut nici un fel de probleme si sigur cand voi avea al 2-lea bb il voi face iar.E o minune!
Claudia&Laurici
Helen spune:
Am aflat de curand ca va trebui sa nasc prin cezariana, altfel as putea eu sa raman cu probleme chiar f grave toata viata( am spina bifida oculta si deja imi da ceva probleme) - imi puteti spune si mie care sunt riscurile operatorii si care modalitate este mai buna ca si efecte secundare sau /si risc : rahia in coloana (anestezia partiala) sau generala?
Helen - sapt 25
Andruska spune:
Eu am nascut cu anestezie generala - dupa un travaliu de 30 de ore, cezariana s-a impus de urgenta - si dupa nu am avut nici o urmare negativa.
Sincera sa fiu si la al doilea tot anestezie generala imi doresc- ptr ca nu vreau sa ii aud cum isi cer tot felul de instrumente pe acolo si sa lesin ...
Bafta multa si numai bine,
Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
flaviutza spune:
of ca peste 4 luni ma paste si pe mine nasterea...al meu consort rade de mine si zice sa fiu barbata si sa nasc natural ca atatea femei..auzi la el" aaaa, tu esti o doamna, o sa stai in timpul nasterii la o cafeluta, n-o sa simti nik si doctorul o sa te anunte ca ai un bebe"...lol..ce-i place sa ma tachineze cu faptului ca peste nici doua luni o sa fiu " doamna " si nu "domnisoara."..
cred ca o sa optez pt epidurala..desi,,,eu as vrea o cezariana scurta...nu de alta da' eu lesin instantaneu si la un vaccin!
MarikaStefan spune:
Sa va impartasesc si eu din experienta mea.
Prima nastere am avut la 26 de ani, nu s-a declansat nasterea si trecuse deja termenul, asa ca dr. mi-a recomandat provocarea nasterii, am sta la perfuzii de la 9 dimineata, pe la 6 seara au inceput contractiile, iar la 9:30 era fetita mea inbratele mele.
A doua nastere, tot depasire de termen, dr. mi-a recomandat cezariana, dupa o zi de travaliu, si tinand cont am mai pus 10 la varsta. Am avut anestezie generala, nu am simtit nimic in timpul nasterii, dar o senzatie ciudata dupa ce mi-am revenit. Nu as mai trece inca odata prin asa ceva. Mi-a fost frica de la bun inceput, greturi, ameteli, senzatie de inec, tuse, m-am pus foarte greu pe picioare. Dar acum la 5 luni dupa nastere nu mai resimt nimic. Este totul OK.
Totusi, raman la parerea ca nasterea pe cale naturala este pe primul loc fara anestezie, am simtit totul, nu au fost dureri insuportabile, iar momentul nasterii a fost "cel mai" sublim din viata mea.
Sanatate la mamicile si la toti bb-ii!!
Mari si Kitti&IOnel
Lumy spune:
SAlutare fetele!
Si eu sint fan epidurala!
nu de alta dar eu am avut contractii la cinci -sapte minute cu doua zile inainte de nastere ...((( Nu au vrut sa ma interneze sau sa ma ajute in nici un fel ! Mi-au spus la spital sa revin atunci cind contractiile vor fi la doua minute!
Dupa doua nopti nedormite , in care efectiv am cronometrat alaturi de sotul meu toate contractiile am plecat catre spital cu gindul ca nu voi mai pleca de-acolo! M-au internat si m-am chinuit de la opt seara pina la opt dimineta sa nasc! Cind aveam dilatare sapte am cerut epidural ca nu mai rezistam ...Dupa atitea nopti nedormite eram ca o leguma stoarsa de zeama ... Am cerut epidural ca sa pot sa ma refac cit de cit! SI BINE AM FACUT !!!! Am dormit o ora si ceva cu niste contractii de amplitudine maxima de se minuna si sotul meu ca nu ma trezeam! Aceea ora de odihna mi-a dat puterea sa merg mai departe cind la opt dimineta am nascut-o pe Francescuta noastra!!! Nu mai spun ca sotul care a fost alaturi de mine m-a incurajat si mi-a dat ceea ce aveam nevoie in acele momente ..Caldura sufleteasca si dragostea lui ma faceau sa lupt!!!
Eu am simtit tot timpul ca imping , am simtit tot timpul ca gilma inainta si chiar la iesire cind i se vedea capusorul ceva nu a mers!!! Cu toate strofocarile mele s-a apelat la forceps. Cauzele au fost altele daecit anestezia epidurala ...! CEa mica s-a nascut cu cordonul ombilical in jurul gitului iar la un moment dat in timpul travaliului i-au scazut bataile inimii , micuta s-a speriat a facut cacuta , a inghitit caca moment in care doctorul si-a dat seama ca starea ei se va inrautati daca nu se va apela la forceps!
Nu vreau sa sperii pe nimeni dar s-a actionat foarte rapid incit nu mi-au mai facut anestezie locala si m-au taiat pe viu! Durerea a fost imensa ..Nu am putut nici sa tip! Am gemut efectiv de citeva ori iar cind mi-am vazut fetita am uitat de toate! Eram fericita ca era un copil sanatos de 3230 Kg si 51 de cm !
Daca ar fi sa mai nasc odata SIGUR AS APELA LA EPIDURALA!
V-am pupat!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy