microgynon

microgynon | Autor: monaz.

Link direct la acest mesaj

buna ,
am o rugaminte la cele care folosesc acest anticonceptional. eu il foloseam inainte de a doua sarcina si am ramas cu multe folii insa nu am pastrat nici un prospect. ma poate lumina cineva? undeva pe acolo scrie ca este compatibil cu alaptarea? mi-a dat medicul altul mai sofisticat dar are niste efecte secundare ca mi se zbirleste parul pe mine si vreau sa revin la microgynonul meu.
va multumesc anticipat.
m.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

din cate stiu eu nu cred ca au efecte secundare. dar mai bine du-te la o farmacie si roaga farmacista sa se uite pe prospect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mona, din cate stiu, microgynon-l nu poate fi folosit in perioada cand alaptezi. Singurul tip de anticonceptionale care merge in aceasta perioada este Exluton, pentru ca are o concentratie mica de hormoni, asa mi-a spus doctorita mea acum 3 zile la ultimul control.
Cel mai bine este sa ceri parerea unui medic, in orice caz, nu lua Microgynon daca alaptezi!

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Roisin are dreptate...si eu am folosit microgynon...in perioada alaptarii am folosit Exluton pe care mi l-a prescris medicul (din cite am inteles este singurul care se poate folosi in perioada alaptarii).

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Buna monaz

Si mie mi-a recomandat medicul microgynon, dupa ce am nascut, dar uitandu-ma pe prospect si vazand ca trebuie sa-ti faci analize serioase inainte de a-l lua, am renuntat.
Chiar vroiam sa intreb pe cineva care a luat microgynon cum este:
- te ingrasi dupa ce incepi sa-l iei ?
- se mai reduce din pilozitate ? (mie asa mi s-a spus)
- ai interdictie la anumite medicamente ?
- trebuie sa-ti faci analize inainte de a lua?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

PS. Nu mai stiu daca pe prospect scria ceva de perioada de alapare dar incearca sa intri pe www.farma.ro si sigur gasesti acolo prospectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Microgynonul nu e compatibil cu alaptarea. In perioada cat am alaptat am folosit Exluton si nu am vazut nici un fel de efect secundar (au trecut 4 ani si ceva de atunci).Pastreaza microgynonul pt perioada in care tyermini de alaptat. De obicei au termen de garanti destul de lung din cate mai tin eu minte.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaz. spune:

da, efecte secundare au toate anticonceptionalele. eu ma intelegeam bine cu microgynon pe care l-am luat dupa prima sarcina (adevarul e ca dupa ce am terminat cu alaptarea) la recomandarea ginecologului cu care nascusem. nu a fost nevoie de analize (in principu se spune ca trebuie sa faci analize inainte de a lua orice tip de anticonceptional). nu m-am ingrasat si nu am resimtit nici un alt efect secundar trecut in prospect.
acum medicul cu care am nascut a doua oara mi-a recomandat unul compatibil cu alaptarea care se numeste cerazette (e belgian) , care da, are concentratie mica de hormoni, insa efectul secundar care apare mai in toate cazurile este singerarea abundenta sau normala pe tot parcursul administrarii, asta pe linga altele o mie ca acnee , dureri de cap si luare in greutate (si precizarea e " in cele mai multe cazuri..."), ceea ce nu vreau sa experimentez deloc. sunt in dilema mare ca totusi vreau protectie sigura.
e jenant ca acum nu pot sa ii zic asa pur si simplu, stiti eu nu vreau ce mi-ati prescris, vreau exluton... si nici nu pot lua de la farmacie ca am nevoie de reteta (aici nu se dau anticonceptionale fara ea).
oricum, va multumesc mult ca m-ati ajutat cu raspunsuri.
pa,pa,
m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

quote:
Originally posted by otau

Buna monaz

Si mie mi-a recomandat medicul microgynon, dupa ce am nascut, dar uitandu-ma pe prospect si vazand ca trebuie sa-ti faci analize serioase inainte de a-l lua, am renuntat.
Chiar vroiam sa intreb pe cineva care a luat microgynon cum este:
- te ingrasi dupa ce incepi sa-l iei ?
- se mai reduce din pilozitate ? (mie asa mi s-a spus)
- ai interdictie la anumite medicamente ?
- trebuie sa-ti faci analize inainte de a lua?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

PS. Nu mai stiu daca pe prospect scria ceva de perioada de alapare dar incearca sa intri pe www.farma.ro si sigur gasesti acolo prospectul.

Eu am luat aprox.7 ani Microgynon si am constatat urmatoarele:
- m-am ingrasat 5-6 kg
- despre reducerea pilozitatii nu pot sa-ti spun nimic pt ca eu sunt blonda si n-am probleme
- in interactiune cu antibioticele nu mai au efect
- nu am facut nici un fel de analize, desi am inceput sa le iau la recomandarea medicului si nu de capul meu.
Sper ca ti-am fost de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Azi, pe National TV a fost invitat un doctor care a fost intrebat despre mijloacele de contraceptie. Mie nu mi s-a parut prea informat sau poate avea emotii insa a spus clar ca nici o pilula nu ingrasa ci ca noi incepem sa mancam mai mult, si ca nu facem asta fiindca ne fac pilulele pofta de mancare ci pentru ca asa fac femeile. Adica am avea ceva la cap cu autosugestia.......ce parere aveti de asta?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Mie mi-a crescut pilozitatea de la Microgynon. In plus, anul acesta am facut de cateva ori Candida, de care nu am reusit inca sa scap... De aceea am renuntat la ele si vom ramane cu mijloace traditionale, mai putin... invazive! Si, medicul, inainte de a prescrie anticonceptionale, fie ele si de ultima generatie si cu cantitati minime de hormoni, AR TREBUI sa te trimita sa iti faci niste analize sa vada nivelul de hormoni din organism. E drept ca ajuta intr-o parte, dar de ce sa strice in altele doua?!? Faptul ca sunt usor acceptate de organism in majoritatea cazurilor, nu e o garantie ca o sa fie la fel si la tine...
Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

mie microgynonul mi-a facut numai bine, m-a scapat de ovare polichistice, mi-a reglat menstruatia... nici vorba de ingrasat, sau de cresterea/scaderea pilozitatii. evident, nu contest ca e posibil ca microgynonul sa aiba efecte diferite asupra altor femei, ca doar nu suntem toate la fel...

Mergi la inceput