nu vreau concediu de maternitate platit de firma!

nu vreau concediu de maternitate platit de firma! | Autor: ana_a

Link direct la acest mesaj

am si eu o intrebare... inca nu sunt insarcinata dar ma gandesc ca in momentul in care as fi se poate in asa fel sa nu primesc acea indemnizatie de la firma unde lucrez?adica sa fac un contract cu casa de pensii si sa primesc banii prin posta?se poate?
asta inseamna sa imi desfac contractul de munca de la firma unde lucrez?pentru ca asa intentzionez numai ca asta dupa ce raman gravida...
va salut si toate cele bune!

ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Teoretic e posibil. Practic orice e posibil deci si contrariul.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Poti incheia contract cu Casa de pensii, potrivit art.5 din Legea nr.19/2000, doar daca nu ai contract de munca, nu te afli in plata unor pretatii de asigurari sociale, sau nu esti asigurata in sisteme de asigurari sociale neintegrate in sistemul public (de exemplu: avocatii).
Daca inceteaza contractul cu firma unde lucrezi, ai posibilitatea sa intri in somaj si, in acest caz, daca intrunesti conditiile legale, plata indemnizatiei se va face de catre institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michandro spune:

Ana, toate cheltuielile aferente concediului de marternitate nu sunt suportate de firma, ci de Casa de Asigurari. Tu doar primesti banii prin intermediul firmei. Deci, poate te mai gandesti si ramai angajata. Firma nu-ti face nici un favor platindu-ti indemnizatia. Pentru ea nu este nici o cheltuiala. Asa ca, fie ca pleci, fie ca ramai, firma nu-ti da nici un ban din "buzunarul" ei. In plus, ramanand angajata ramai si cu alte avantaje (vechime pe carte de munca, continuitate la locul de munca, etc - lucruri foarte importante daca vrei vrea un imprumut, pentru urmatoarele slujbe ...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

mda...
treaba e mai complicata dar oricum multumesc de sfaturi, mihaela, cam ai dreptate, stiu ca banii sunt suportati de casa de pensii, doar ca nu as vrea sa ma duc acolo in fiecare luna dupa bani din motive mai mult personale... dar totusi decat in somaj...mai bine asa!
am o colega care a ramas insarcinata anul asta in aprilie, firma i-a dat acesti bani dar patronul e un om cam sacait, mereu da impresia ca fata nu merita banii aia ca si cum i-ar fi cersit dupa ce a lucrat 3 ani de zile la el si a platit-o la negru cu salar minim pe statul de plata...acuma primeste un mil jumate...si salarul ei in timp ce lucra era in jur de 3 milioane.... de asta am eu dorintza de a nu lua acesti bani din firma... pentru ca pe fata asta cand a aflat ca e insarcinata a vrut sa o de-a afara....

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girasol spune:

Te înteleg perfect, si eu am un patron pus pe sicane. Dar nu are rost sá îi faci jocul cerând desfacerea contractului de muncá. Întâi du-ti sarcina pâná la capát (odatá ce te hotárásti).
Dacá dupá aceea îti face mizerii, poti sá-i spui cá o sá sesizezi la Casa de Asigurári (ceea ce poti face dacá nu-ti dá banii). Deasemeni, poti delega o colegá sau altá persoaná sá-ti ridice drepturile bánesti, în cazul în care nu vrei sá mai dai ochii cu el (ei).
Baftá!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Este nevoie de niste dispozitii care sa protejeze femeile insarcinate si mamicile ,ce inseamna acest lucru ca o tanara sa fie stresata de patron ,ca daca peste 9 sau 1 an va naste ,ce va fi cand vine dupa banii de maternitate sau de CIC ,platit din fondul de asigurari- ce va zice acest 'om'.Nu te stresa ,ai alte probleme mult mai importante acum cand te pregatesti la cel mai frumos lucru din viata ta.
Poti deschide un cont la CEC sau la o banca si sa rogi pe cei de la contabilitate sau financiar sa-ti vireze lunar banii in cont.La Cluj asa se procedeaza.
sanatate ,succes,multe bucurii iti doresc
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

quote:
Originally posted by ana_a

mda...
treaba e mai complicata dar oricum multumesc de sfaturi, mihaela, cam ai dreptate, stiu ca banii sunt suportati de casa de pensii, doar ca nu as vrea sa ma duc acolo in fiecare luna dupa bani din motive mai mult personale... dar totusi decat in somaj...mai bine asa!
am o colega care a ramas insarcinata anul asta in aprilie, firma i-a dat acesti bani dar patronul e un om cam sacait, mereu da impresia ca fata nu merita banii aia ca si cum i-ar fi cersit dupa ce a lucrat 3 ani de zile la el si a platit-o la negru cu salar minim pe statul de plata...acuma primeste un mil jumate...si salarul ei in timp ce lucra era in jur de 3 milioane.... de asta am eu dorintza de a nu lua acesti bani din firma... pentru ca pe fata asta cand a aflat ca e insarcinata a vrut sa o de-a afara....

ana

ana, dar poate ai un cont...un card ceva pe la o banca... Fa'le scrisoare dragutzilor tai de angajatori si cere'le sa'ti vireze banii direct în contul tau, pentru ca "din motive obiective" nu poti sa te deplasezi la ei în fiecare luna...
Nu shtiu, ma gândesc ca ar fi mai simplu asha...

Monica

Mergi la inceput