Imul dragostei
"Fiti milostivi, precum si Tatal vostru este milostiv" (Luca 6, 36)
IMNUL DRAGOSTEI
(al Sfintului Apostol Pavel)
De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.
Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atita credinta incit sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste.
Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizia o pauzaste, nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se apride de minie, nu gindeste raul.
Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.
Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata. Cit despre proorocii - se vor desfiinta; darul limbilor va inceta; stiinta se va sfirsi...
Si acum ramin acestea trei: CREDINTA, NADEJDEA, DRAGOSTEA. Iar mai mare dintre acestea este DRAGOSTEA
(I Corinteni 13, 1-8, 13)
Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii (Ioan 13, 35)
Dumnezeu este iubire (I Ioan 4,8)
Raspunsuri
Samsara7 spune:
Imnul dragostei din Corinteni ...Nici nu pot sa iti exprim cat de mult m-a impresionat acest text, dintotdeauna. Dar oare cati dintre noi putem iubii astfel, Tora? Si totusi, in momentele negre imi amintesc despre aceste cuvinte si imi spun ca trebuie sa credem in iubire! Si ma las leganata de incredere, surad in somn si imi spun ca intr-o zi...
Am avut marele noroc de a cunaste odinioara o dragoste mare, frumoasa. Care reunea aproape atributele adevaratei, curatei iubiri. Chiar daca am pierdut ce am iubit, stiu cel putin ca am trait sentimentul perfect, stiu ca exista pentru ca mie mi s-a intamplat.Si mai situ ca pana la a cunoaste miracolul adevaratei iubiri este de mutle ori un drum lung, obositor de parcurs, plin de spini, de dezamagiri, de renuntari.
Tora, stiu prin ce treci in aceste momente, nu imi dau seama cand ai transcris "imnul iubirii", inainte sau dupa ce ai fost ranita in inima.
Oricum ar fi as vrea sa iti transmit speranta mea, o femeie deloc fericita, dar care totusi crede ca merita sa asteptam.
Intr-o buna zi vei fi recompensata pentru frumusetea ta interioara, si atunci sufletul tau nu va mai fi ingenunchiat ci atins cu poezie si vindecat cu iubire curata.
"Si raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea..."
Mihaela
Zeta spune:
ce frumos este... daca as fi citit mai des biblia ce bine era... macar gaseam rinduri care sa ma faca mai fericita.