Bebelusi de mai 2003 (12)
Raspunsuri - Pagina 8
pisi_ella spune:
Fetelor, inca ceva, va rog mult...Cele care ati facut branzica in casa...Spuneti-mi si mie cum faceti si cantitatile...
_ella
DanaMario spune:
pisi_ella ai grija cu algocalmin este contraindicat daca alaptezi.
Joshua la primul algocalmin nu a avut nimic dar l-a al treilea murea de somn si nu putea adormi (la 12 noaptea eram prin parc cu el)
ange spune:
pisi,parerea mea de mamica cu experienta incepe cu branzica si apoi cu sana!
uite-ti aici gasesti cateva ideei de cum sa faci branzica http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13621
eu Maiei ii faceam branzica cu iaurt.era destul de gustoasa.amestecata cu mar sau banana e un deliciu!
pupici,
ange,mamica de 2 ori
ange spune:
pisi,sau aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2458
ange,mamica de 2 ori
ange spune:
pt. ca tot sunt la capitolul "retete papa Robi" va trimit si voua cateva.poate va sunt de folos
PIURE DE CARTOFI - 4 luni
- 1 cartof mare
- 10 cl (100 ml) lapte
- 1 lingurita ulei masline
- putinica sare
- putinica nucsoara
Se fierbe cartoful bine si se amesteca cu laptele, adaugandu-se apoi uleiul, sarea si nucsoara.
COMPOT DE MERE CU SCORTISOARA
(incepind de la 4 luni)
- 100 g mere
- un virfulet de scortisoara
- 1-2 linguri de apa
Merele se spala si se decojesc, se taie feliute aruncindu-se simburii si partile tari din mijloc.
Se fierb timp de 15-20 de minute, amestecind din cind in cind.
Dupa primele 10 minute se pune un virfulet de scortisoara.
Se lasa putin la racit, apoi se mixeaza
MENU - 7 luni (ca are ou) - daca se pune carne in loc de ou, se poate da de la 4 luni
Felul 1: Supica (de la felul 2)
Felul 2: sufle de dovlecei, cu morcov, cu unt, cu ou, cu branzica, cu patrunjel
Desert: suc de grapefruit
MENU - de la 5 luni
Felul 1: Supa (de la felul 2)
Felul 2: Piure de dovlecei cu cartofi si carnita de pui, cu patrunjel
Desert: suc de portocale
MORCOVI CU OERZ - 5 luni
- 2 morcovi taiati bucati
- 10 gr orez pentru copii
- 75 ml lapte
Se fierb morcovii si orezul, se paseaza si se amesteca cu laptele.
MAZARE CU CARTOFI SI OU - dupa 1 an (daca se inlocuieste mazarea cu alta leguma si oul cu carnita, se poate da si de la 5 luni)
- 2 cartofei
- 40 gr mazare
- un galbenus de ou
Se fierb cartofii cu mazarea, separat oul, apoi se amesteca, se paseaza si e pune putina sare.
BANANE CU LAMIIE
(incepind de la 5 luni)
1-2 banane
citeva picaturi de lamiie
Dati drumul bananelor in apa fiarta.
Lasati-le sa fiarba 5 minute.
Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu
MENU - de la 6 luni
Felul 1: Supica
Felul 2: piure de legume diverse cu carne(sau ficatel) si patrunjel
Desert: compot de mere cu scortisoara
PIURE DE CARTOFI SI DOVLEAC - 6 luni
- 1 cartof
- partea alba a unei bucati de praz
- 1 felie dovleac
Se rumeneste dovleacul in putin unt, apoi se acopera cu apa si se adauga cartoful si prazul. Se fierb 20 de minute, apoi se paseaza.
Tarta cu pireu de spanac(de la 6 luni)
- 1 cartof mare
- 50 g de spanac congelat
- 1 ou
- 40 ml de lapte
- 1 lingurita cu smantana proaspata
Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata.
SUPA CREMA DE CONOPIDA
(DE LA 6 LUNI)
- CONOPIDA POTRIVITA;
- 2 LINGURI UNT;
- 2/3 LINGURI SMANTANA;
- 1 LINGURA FAINA;
- PATRUNJEL VERDE;
-SARE, DUPA GUST.
Se pune conopida la fiet si se mai adauga la supa o lingurita de faina dizolvata in putina apa;cand da in clocot se pun untul si sarea-se fierbe cam 45 de min.la foc potrivit; cand este gata se ia conopida cu paleta si se trece prin sitatot in apa in care a fiert, adaugati smantana si patrunjelul;se poate servi si cu crutoane pentru bebeii mai mari!
PIURE CUCURIGU
- 100 gr fasole verde proaspata
- 1 ou
- 1 lingura iaurt
- putin patrunjel
- o bucatica de unt de dimensiunile unei alune
Se fierbe un ou tare. Separat se fierbe fasole, apoi se amesteca cu oul, untul si cu patrunjelul si se adauga lingurita de iaurt.
MENU
Felul 1: supa (zeama de la felul 2)
Felul 2: piure de cartofi si dovlecei, cu unt si patrunjel
Desert: compot de gutui
SUPA DE GRIS CU ROSII
- 100 gr rosii
- 180 ml lapte
- 3 lingurite gris
Rosia se taie in doua si se indeparteaza samburii, apoi se coace 10 minute. Apoi, se amesteca rosia cu laptele pana cand lichidul se omogenizeaza. Apoi, se adauga grisul, turnat in ploaie. Se fierbe timp de 10 minute la foc mic, amestecan continuu cu o spatula de lemn.
NOTA: rosia se poate inlocui cu: dovlecei, spanac, fasole verde, ardei etc.)
CIORBA DE ROSII CU OREZ
- 400 g apa,
- 250 g rosii,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 radacina patrunjel,
- 1 ardei gras,
- 1 lingura orez,
- 1 ou,
- 1 lingura faina,
- 2 lingurite unt,
- patrunjel verde.
Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
BUDINCA DE OREZ PASAT CU BRANZA DE VACI (AICI)
- 1 ceasca de cafea plina cu orez,
- 100 g branza de vaci,
- 30 g zahar,
- 250 g apa+lapte,
- 30 g unt,
- 1 ou,
- sare.
Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.
SUPA CREMA DE CARTOFI
- 1 litru apa,
- 300 g cartofi curatati,
- 1 ceapa,
- sare,
- unt,
- verdeata tocata,
- lamaie,
- 1 ou,
- smantana.
Se clocoteste apa. Se adauga ceapa lasand sa fiarba 20 min, apoi adaugi cartofii curatati si taiati cuburi. Dupa ce au fiert se paseaza prin sita; adauga sare. Drege cu un ou batut cu smantana si adauga patrunjel verde si lamaie.
pupici la bebici!
ange,mamica de 2 ori
danv spune:
Ange, buna treaba cu retetele si multumim ! Am vazut-o pe Maia Ioana, superb copil. Mi-ar placea sa stiu mai multe despre ea,acum ca m-ai facut curioasa. Imi plac copiii sensibili.
Parpalak,n-am auzit inca de metoda taierii unghiilor pe sub perna. Vezi sa-ti procuri o cascheta de miner,alea au becu'in frunte...
Pisi,ce mai face Emma cu suzeta?
Adita, chestia asta cu incaputul in haine,e tare dubioasa,zau...Vechii mei blugi imi spun ca am slabit, cantarul, dimpotriva. Concluzia : oglinda nu minte niciodata.
Lumy,fii pe faza,de la a-ma la ma-ma nu mai e mult. Pacat ca habar n-au despre ce este vorba in propozitie.
Dana d,toti dintisorii nostri sunt ascunsi undeva,da'ii cautam cu degetelele, scormonim dupa ei pana cand o sa vrea sa iasa unul si o sa ne lecuim...
Numai bine!
Lumy spune:
Ange multumim de retete!
Azi am testat brinzica proaspata ...A luat vreo trei virfuri de lingurita dupa care a refuzat !!! Ma ingrijoreaza ca refuza aproape tot! Sa-mi fac oare probleme? Ce ma sfatuiti mamicilor care aveti doi copilasi ? Ma gindesc ca aveti mai multa experienta...
Ia bine in greutate, nu-i slaba dar totusi ar trebui sa-i placa si altceva in afara de sin!!!Nu am cintarit-o de mult ...Dar cred care peste 7.500 Kg! Ultima data avea 7 300 pe la patru luni jumate !
Danad la mai multi dintisori!!!
Adita aseara Antim pina la urma cum a adormit? ...)))
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
alycia spune:
Uffff si noi sapam dupa dinti si situatia e aceesi. A spart dintisorul gingia de o luna si atat...mai mult nu a crescut. In schimb salivam ca un buldogut de tre sa schimbam 3-4 barbite/zi.
Pissi eu i-am dat sana la Mircea pentru ca nu e asa grasa si nu constipa asa tare ca branza de vaci!
Parpalak tare as fi vrut sa te vad cum tai unghiile sub perna cu lanterna cred ca erai tare haioasa! Eu i le tai cand il tin in fundulet in brate! Asa reusesc cel mai bine!
Ange mersi de retete o sa le experimentam...mai putin cele cu rosii ca nu se mai gasesc pe aici...decat cele cu chimicale.
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
pisi_ella spune:
DanaMario, a propos de Algocalmin si Novocalmin...SE dadeau si in maternitate sau se faceau injectabil, dupa cezariana, chiar daca alaptam...Novocalminul e tot un fel de Algocalmin...Ne faceau cam 2 pe zi, cand aveam dureri...Si mi s-a zis sa iau si acasa, cand ma mai doare operatia...De cate ori am luat, bb nu a avut nimic...Cred ca nu tre' sa iei doza mare...In orice caz, nu e contraindicat...
Danv, e problema mare cu suzeta asta... Prefera degetele, insa eu insist...Suge ce suge la suzeta, o scuipa...Iar i-o bag, iar o scuipa...Tot asa, de mai multe ori...Sa vezi ce haioasa e uneori! Cu o mana isi scoate suzeta din gura, iar pe cealalta si-o baga in gura!! Si cu asa mult interes studiaza suzeta...sa o vezi!! O intoarce pe toate partile! Insa cu degetele in gura... Sau...sa vezi, cand suge suzeta, de cele mai multe ori si-o tine cu mana, sa nu-i cada! E haioasa rau!
Va pup!
_ella
DanaMario spune:
Voi stiti vreun alt site similar cu asta dar nu pentru copii in care sa pun o intrebare sa aflu ceva pareri/informatii despre un medic din Bucuresti daca este bun sau nu.