Bebelusi de mai 2003 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi spune:

Hai sa ma laud repede, ca mai am de frecat prin bucatarie (abia aseara tarziu am reusit s-o zugravim)... Piureul de cartofi cu 1/4 galbenus de ieri i-a placut, a papat o canitza de 150 ml plina. Azi i-am pus in piure un crenvusti intreg si iar a ras o canitza. Se pare ca ea are pofta de mancare dar tre sa fie meniul foarte diversificat ca se plicti repede de o papitza anume. Maine bagam jumatate de galbenus cu jumatate de crenvusti in piure sa vedem ce-o iesi.
Continuam sa ne simtim super in premergator. De ala inca nu ne-am plictisit. Apropo, voi le dati papucei in picioare? Noi avem podele laminate si e cam rece jos...

Korinna, eu fierb un cartof in apa cu putina sare, il scurg si il bag cu putina Rama la terciuit in mini blender. Dupa ce il paseaza pun peste el carnitza/galbenushul/crenvustiul la mixat. La fel procedez si cand pun si morcov si altele.

Alina, bine ai revenit printre noi. Ne-ai lipsit. Asteptam pozele.

Carrie,

Sa nu radeti de mine da' mor daca nu intreb: am scris corect "crenvusti"?

Lumi si Denisa
http://community.webshots.com/user/lumiy si
http://community.webshots.com/user/denisadinescu(poze noi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

fetelor, nu cred ca-i bine sa incepeti sa dati carnita la BB. cica abia de la 8-10 luni sa baga carnita! Si ousorul la fel! Si nu mai mult de juma de galbenus pe saptamana. De la un an abia au voie la un ousor pe saptamana. De ce va drabiti atat cu diversificarea asta? Au toata viata inainte sa manance toate cele. si mai ales, eu nu le-as da semipreparate: salam, cremvusti, parizer si alte smecherii. nu se stie ce contin.
Eu cred ca o sa -i dau sambata primul suculet de morcov. Luni implineste 5 luni si cred ca pot sa incep si eu diversificarea.
Lumi, eu nu as baga margarina la BB. Ca nu-i sanatoasa. Mai bine un pic de unt sau daca nu, ulei de masline.
Cele care va plangeti de caldura: nu puteti opri caloriferele? Noi asa facem. chiar daca platim oricum. Decat sa stau cu gemurile deschise toata ziulica... Las ca poate ne mutam in curand si vom avea incalzire individuala.

Pupici,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

multumesc mult de urari dar din pacate e o eroare pe profilul meu personal(*cf datei de acolo am 13 ani:)))si nu reusesc s-o corectez, i-am scris si la admin.

sincer, nici eu nu ma grabesc cu diversificarea, mi-e frica ca are inca stomacelul prea fragil, ii dau ff incet cate un produs nou si astept cu inima stransa daca il primeste ...pina acum e ok dar azi a venit randul carnitei de pui care a scuipat-o cat colo.
cum preparati carnitza de pui ca e tare atoasa..

Kori, eu la pireu pur si simplu fierb cartoful si il amestec apoi cu pireu de morcovi si cu putina faina de cereale.
de sare am citit ca pina la un an nu, si ma abtin si de la ea si de la zahar, noroc ca-i plac si ceaiurile neindulcite.

intrucat Thea si Stefan al Corinei sunt cei mai pici din gasca ne laudam si noi acum cu tentativele de stat in fundic, adica tentativele sunt de la doua luni da acu ii dau voie.
aveti mare grija cu premergatorul, ortopedul de copii mi-a zis ca e ff periculos, max 20' pe zi.

dana, incearca la fundic crema Nidoflor, e f buna( si ieftina)

va pupam

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daca este "pe vazute" pe messenger vrem si noi.
ID-ul nostru este Dana_Josh, in general cam pe la ce ora sinteti pe messenger.
Daca aveti webcam de ce va chinuiti cu facut poze,scanat de ce nu le faceti cu webcam (pentru Parpalak si celelalte fete care ziceau de scanat).Eu folosesc webcam pentru poze in casa si de facut filmulete cu Josh si-i foarte comod chiar mai comod decit aparatul digital.

Lumi eu il tin incaltat numai cind il pun in premergator si-n jumper ca sa calce corect.
Si da ai scris corect crenvusti

Nici noi nu ne grabim cu diversificarea sintem abia la citeva lingurite de cereale seara si la prinz jumatate de borcanel de piureut de legume.
Abia pe la 6 luni o sa-i mai bag dimineata fructele.

Voi ii mai scoateti afara la plimbare ?
Pina la cite grade ca astazi pe aici au fost cam 5 grade si mi s-a parut cam frig sa mai iesim la plimbare.

Va pupici
Dana Si Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Am fost la medic si cica e doar o raceala mica. Dorian e ingrozit de pompita de nas. Cum reusiti voi sa va descurcati in cazurile astea.
De mancat mananca bine in continuare si inca nu i-am mai bagat nimic nou. Tot fructe, suc de fructe si supita de legume. Destul de rar mai primeste si branzica.
Doctorita a fost foarte incantata de cat de bine sa singurel in fund. Si eu. Pentru ca pana acum nu prea l-am lasat sa vad cat a progresat.
Dori a facut si prima baie in cada mare de care a fost tare incantat si s-a balacit in voie fara sa mai stropeasca tot in jur.
In premergator l-am pus doar de test si o sa il las cateva minute zilnic desi vad ca ii place. Totusi mi se pare prea devreme. Se agita el destul si pe burtica.
O sa pun si poze da sa imi trag un pic sufletul si sa ajung la zi cu evenimentele de pe forum. Si sa fac si eu curatenie si mancare...Tare bine era la mama
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Uraaa! A baut si Francesca suc de portocala! Direct dn canita! Acuma nu stiu ce sa cred ; ori i-a placut sucul ori i-a placut modul de folosire a canitei! Ma prind eu miine!

Si noi stam slabut cu diversificarea!!! Dar acuma vin cele sase luni si va trebui sa ne apucam serios de mincat!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Buna, fetele! Cat ati scris!...
Adita, nu mai e vremea pentru geamul deschis noaptea...
Lumy, felicitari pentru realizare!
Aalina, bine ai venit si Dori sa se insanatoseasca cat mai repede! Ce sa-i faci, asa e toamna! Nici Emma nu suporta pompita, eu o curat in nas cu ser fiziologic, cu un betisor pentru ureche....Ai incercat?
Lumi, eu stiu ca se scrie "crenvursti"... Asa am
vazut scris prin magazine...
Olo, nu se amana atata timp diversificarea...Cu cat amani, cu atat bb e mai incapatanat si nu vrea altceva decat lapte...Aaa! Si pe aici se recomanda carnita, de la 5 luni...Nasa-mea (doctor pediatru) mi-a zis sa-i dau neaparat carnita la 6 luni...Carnita e o importanta sursa de fier, iar laptele matern a devenit foarte sarac in fier la atatea luni dupa nastere...Ma refer la mine...Da, asa recomanda cartile si medicii nostri, la 6 luni bebeii pot sa manance si carnita, si galbenus de ou...Ambele sunt o importanta sursa de fier...Si ma gandesc ca e bine sa se invete organismul lor si sistemul digestiv cu hrana diversificata, nu trebuie amanat prea mult. Si, pe langa asta, copiii alaptati la san, la care se amana prea mult diversificarea, sunt predispusi la anemie...BIne, se da si Fier, medicament, insa de ce sa nu-si ia fierul si din produse naturale? Saptamana viitoare ii dau si eu carnita...Are 5 luni si 10 zile. E mare!
DanaMario, copilul trebuie scos la plimabare, oricat ar fi de frig! Altfel nu se caleste...Si in toiul iernii trebuie scos! Eu am scos-o pana acum pe orice vreme...Si pe vant...Si pe ploaie...(in marsupiu, sub umbrela)...Si o s-o scot si cand ne-or clantani dintii in gura de frig!
Carrie, la multi ani!

In ceea ce ne priveste...tot asteptam...Poate ne-o iesi vreun dinte! Maine mergem la doctor, ne cantarim, ne masuram...Si o intrebam si pe doamna doctor de parere are despre maraielile noastre...
Va pup! Noapte buna!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Am venit si noi de la pediatru, unde ne-a certat receptionista (un soi de secretara/asistenta) ca de ce-am intirziat (ca parca am facut intentionat) si ca va trebui sa asteptam mult si bine pina o sa iasa toti clientii care sint deja in cabinet (adica unul mare si lat). Acuma, ori habar n-avea citi copii sint in cabinet, ori a vrut sa-mi faca nervi neaparat, ca probabil paream prea calma. Dupa care ne-a cintarit, 6880g, fata de 6680g acum o luna, la care eu m-am cam speriat. Pediatrul a zis ca-i OK, ca la 5 luni nici nu se cintaresc copiii (!!!). Tot azi am observat ca a facut dungute pe unghii, nu mai are unghiile plate, si eu stiu ca la adulti, cel putin, asta e semn de ceva in neregula cu calciul (ori insuficient, ori absorbtie proasta, nu mai tin bine minte). Ne-a zis ca si asta-i OK. Din usa am mai apucat sa-l intreb ce sa-i dau daca o sa raceasca si mi-a zis sa nu-i dau nimic. Am insistat cu intrebari despre nas infundat, si abia-abia mi-a zis de solutie salina. Morala e ca ne apucam sa cautam alt pediatru.

Si eu stiam de crenvursti.

DanaMario, eu il scot pe Paul in fiecare zi - ba chiar am impresia ca m-a prins o raceala, dar el n-are nici o treaba. Ba chiar doarme ca bustenii la aer curat. Il controlez la minute sa nu fie inghetate, si-n rest nu-mi fac griji. Si planuiesc sa-l scot pe mai departe. (Cu orele). Cu webcamul meu e cintec.. In casa ies foarte prost pozele de la blitz si de la o vreme imi tot zice ca i s-au terminat bateriile (chiar si cu baterii noi). Noroc ca mai merge ca webcam simplu.

pisi, hotaraste-te, carnita de la 5 sau de la 6 luni? Ca la noi se recomanda de la 8, dar astept sa-mi treaca nervii de la pediatru si mai cuget apropos de ce-i mai bine pentru puiul meu.

Si dupa vaccin, de care am trecut cu bine, am fost in vizita la Claudya, (iar), unde am fost asa de foc de cuminti incit Claudya a zis ca nu mai crede ce scriu eu pe forum :)))

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

DanaMario, si noi iesim la aer aproape zilnic.dar chiar nu te inteleg cum de esti retinuta cu...frigul!doar aici iarna tine 6 luni,nu?!o sa stati in casa atata timp? Pe messengerul de la yahoo este pe vazute.Fetele din ro. intra in general dimin. la noi.Noi cele de aici suntem cam toata ziua on line,numai ca ne trebuie timp sa stam la palavre...hai si tu.

hihihi parpalak,aveti si voi un pediatru beton! cred ca toti pediatrii din cad sunt plecati putin...cel putin asta-i concluzia mea.Eu am cam mers din generalist in pediatru de cand cu problemele noastre si nici acum nu ma declar multumita de nici unul.Parca se vorbesc 'domne intre ei!!!

carrie,mi-am retras felicitarile cand spuneai ca e ziua ta?!

Lumy,felicitari pt. suculetul de portocale.eu de la el i-am declansat dermatita lui Robi cel putin asa cred! i-am dat de la o luna jumate...daca erai aici constatai ca nu se da bb decat jus de mar,prune,pere si cirese,asta la 6 luni.canada!!!eu nu am stiut...Maiei i-am dat de la 2 luni sucuri si a fost ok.Cred ca depinde de la copil la copil nu de tara in care esti.Zic si io!

mai oLo,cred ca exagerezi cu diversificarea! abia sambata-i dai primele lingurite de suc de morcov?! ai vazut ca fetele mai au putin si ajung la sarmale?! cum stati cu eczema?

adita,ce bubite spuneai ca apar pe bb tau?sunt de mult?in ce zone si cum arata?

Lumi,hai ca m-ai spart cat mananca bb tau!si pe deasupra sta si in premergator.Brava voua!

kori,si eu stiam ca in piureul de cartofi se pune doar ulei de masline(presat la rece) si lapte maternizat.cat despre rama in piureuri la varsta asta...

pisi_ella, si eu am furat-o cu ziua lui carrie si noi avem 5 luni si 10 zile, si noi suntem exagerati de maraitzi si agitatzi...

astazi am mancat piure de morcov+cartof dulce+dovlecel+cereale milupa de orez,cam 5 lingurite bune.Mmmmm si ce ne-a placut! De ieri papam si mar copt la aburi cu cereale de orz(tot milupa).Deocamdata e bine.Sper ca maine sa nu ma vedeti cum dau cu capul albastru pe aici ca ne-a aparut eczema de la piure.

pupici,

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Da,da,declar aici cu cea mai mare convingere ca Paul al lui Parpalak e cel mai serios si matur bebelus pe care l-am vazut ...si CUMINTE dom'le!!!Ori ca e prea interesat de Emma mea si de-aia tace si studiaza.Numai ca Emma mea gangureste numai cu mamaica lui Paul...vrea sa se puna bine de pe acum cu soacra
Parpalak,,pentru ca nu mai am messenger iti spun aici si cu ocazia asta "te dau si-n fapt".Pai cu tiramisu-ul cu care ai venit la mine te mai vaiti ca nu poti sa slabesti?N-ai cum,soro,ca l-ai facut buuun rau!!!Io nu ma mai vait de kg. in plus...tac si pap ca acu' e momentul.Asta ni se trage de "la bucatarie".Si maine poimanine zicem ca e site-ul de vina pentru tot ce ni se intampla.

Pupici la mamici si bebeici mai mari decat
mami si Emma gangurica

Mergi la inceput