Ati citit ceva de Cartarescu? Eu am citit "Orbitor" ambele aripi aparute si "Nostalgia", nuvele, "REM", fiind preferata mea. Mie mi-a placut...dar sunt anumite pasaje in care are ceva, ceva doza de...nu stiu cum sa-i spun...vulgaritate? Dar nu in sensul obisnuit..
In fine, voi ce parere aveti?
Mie mi-e tare drag scriitorul asta. Si mie mi-au placut toate nuvelele lui si Levantul si sor-mea mi-a spus ca-mi trimite enciclopedia zmeilor. Ii reuseste jocul cu cuvintele, le jongleaza, le aduna, descrie atitudini si scene si vorbeste de virstele omului cu multa sinceritate.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Eu am facut in perioada studentiei vreo 2 seminarii cu el. Destept. A fost unul din putinii profesori care a reusit sa ne aduca pe toti la seminarii.
Cartarescu?
eu l-am cunoscut in vara lui '89 intr-o tabara de creatie pe la Cluj. Erau Mircea Cartarescu si Florin Iaru scriitorii reprezentativi ai generatie optzeciste. Am ales sa ascult prelegerile lui Cartarescu. Minunat om. Pentru mine in viata importanti sunt oamenii care reusesc sa imi deschida noi orizonturi. Dupa prelegerile lui cartarescu am inceput sa studiez Freud! Dupa prelegerile lui Cartarescu am inceput sa citesc Cartarescu.
Am citit Nostalgia si Orbitor...minunat. O lume in care ma regasesc. Si un scriitor pe care ma laud ca l-am cunoscut.
Eu nu-l cunosc (asa ca nu ma pot lauda cu asta), stiu doar cum arata si l-am vazut de cateva ori pe strada prin Bucuresti. De-abia astept sa apara ultima parte de la "Orbitor" si nu numai...