Buna ziua si ma scuzati ca va deranjez .
Pun si eu o intrebare: daca in zilele 11 ale ciclului am avut mucus cervical ceva mai ros si in a 12-a zi s-a subtiat si a devenit mai transparent, am avut contact sexual sunt sanse sa fi ramas ravida, sau ovulul murise deja in a 12-a zi. Eu dupa contact am stat 1/2 ora culcata pe spate, fara spalaturi cum mi-a spus prof. Ancar, iar la aproape 2 ore am avut o scurere cam tot ca un mucus transparent. Se poate sa fie acesta semnul ca s-a unit ovulul meu cu vreun spermatozoid? Puteti sa imi descrieti drumul spermatozoizilor pana la sfarsit si efectele, sau semnele unirii cu ovulul?
Va multumesc mult.
diana
Draga Diana,
Ovulatia nu poate fi monitorizata clinic (mucusul cervical este inselator). Se apreciaza prin teste hormonale LH- ziua 13, Progesteron ziua 21, ecografie foliculara cu declansarea ovulatiei cu Profasi sau Pregnyl. Cel mai devreme se poate suspecta sarcina in ziua 32, prin dozarea sanguina de HCG, testul de urina (tot HCG) in ziua 33-34, ecografia vaginala la 35 zile , si de certitudine- prin vizualizarea batailor cordului embrionar- cu sonda vaginala la 40-42 zile.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu