analize sarcina

analize sarcina | Autor: andreea123

Link direct la acest mesaj

Buna ziua la toate mamicile sau viitoarele mamici.
Andreea sunt.
As avea o intrebare si poate una dintre voi va avea timp si rabdare sa imi raspunda.
Voi fi si eu o viitoare mamica . sper ca totul sa mearga OK. dE aceea va intreb: ce analize trebuie facute , pentru ca ulterior s amerg la medicul ginecolog.
AM dat telefon la clinica unde voi face analize si m-au intrebat ce anume doresc. As dori sa stiu mai multe despre aceste analize pe care urmeaza sa le fac.
V-as fi recunoscatoare pentru raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Eu am fost la medicul de familie,care mi-a recomandat analizele:de sange pt.Rh,grupa sanguina,VSH,hemoleucograma,calciu,magneziu,fier, hemoglobina,glicemie;obligatoriu e RBW,optional HIV.De asemenea duci un borcanel cu urina sau faci acolo intr-un paharel.Mi s-a recomandat si un examen al secretiei la un centru de planning,pe care nu l-am facut. Sper ca nu am uitat nimic.
E bine sa mergi cu aceasta recomandare de la medicul de familie pt. ca gravidele beneficiaza de gratuitate. Tot acest medic iti ia periodic tensiunea si urmareste cresterea in greutate...
Sanatate si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Chiar, daca tot a deschis altcineva subiectul, hai sa ma bag si eu in seama cu juma de raspuns, plus o intrebare.
Exista analize gratuite, care ti le da medicul de familie (chimie, hematologie, biochimie urina, grupa sanguina, RH, etc.), e o lista mare, pe 2 pagini la mine, pe care eu am reusit sa le fac deja, la care se adauga HIV-ul si VDRL-ul care se platesc.
Apoi, functie de doctorul la care mergi, mai ti se pot da si alte analize (marea majoritate a doctorilor din Bucuresti le dau), care costa in jur de 2 mil jumate, plus minus (functie de clinica unde le faci).
Eee...si aici am si eu nevoie de un sfat, am de facut mai multe analize (urocultura, secretie vaginala, culturi din col, ex. serologic, toxoplasma?!), iar medicul ginecolog m-a sfatuit sa le fac la Canatcuzino. numai ca am sunat la ei sa-mi fac programare si mi-au explicat ca programarile se fac la fata locului. a mai facut cineva analize la Cantacuzino? Stii care-i procedura? ca pe mine m-au chemat sa fac o parte din ele....apoi sa-mi fac programare la altele.....mi se pare ciudat....De ce nu pot sa-mi fac programare si sa le fac pe toate odata? Voi tot la fel le-atzi facut? Sau exista si alte clinici unde se pot face pe baza de programare, toata odata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Eu le-am facut pe toate la Medsana. red ca cele de secretie au costat ceva gen 350.000 lei, nu mai stiu, ca tot pachetul de analize m-a costat numai 2.5 milioane. Ca eu n-am stiut ca poti luat trimitere de la medicul de familie si le poti face gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Draga Andreea, hai sa-ti spun cum am facut eu. In primul rand nu mi-am facut nici o analiza pana nu am fost la medicul ginecolog.El(ea) o sa-ti spuna exact ce analize trebuie sa faci. Si toate, fiindca dc iti faci intai analize de capul tau(sau al medicului de fam) s-ar putea sa nu fie astea toate si tre sa mai faci un drum, sa-ti mai ia o data sangeetc. Asa ca du-te la dr si o sa-ti dea o hartiuta pe care o sa scrie ce analize iti trebuie. In plus sunt analize diferite pentru trimestrul in care esti. In mod normal toate analizele pentru gravi sunt gratuite dar o sa ai probleme la testul pt HIV. Adica o sa-ti spuna ca nu au kit-ul pt HIV. Cel putin eu asa am patit, in rest toate au fost gratuite(inclusiv VDRL-UL PE CARE TRE SA-L FACI NEAPARAT!!!) Si sa nu strambi din nas dc iti da sa faci si analize din col deoarece astfel se depisteaza dc ai chlamidya care iti poate provoca avort, si alte boli!!!
Pupici si sarcina si nastere usoara!

Lorelai

Mergi la inceput