Bebelusi de mai 2003 (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Aalina, cind ma lamuresc io, te lamuresc si pe tine :) Cred ca am citit numai partea aia ca nu i-a mai trebuit pina la 9, dar probabil de la aia 150 ml i se trage.. Logic.. Pe mine m-a cam parasit logica.. Daca ma viziteaza din nou iti dau de stire.. :)

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Eii, pai daca-i vorba pe asa, sa va spunem noi ca avem la 5 luni 72cm si 8,760kg! Ei, ce ziceti? In schimb tot obraznici, o trezim pe mami noaptea, ca adica de ce sa doarma?
Am crescut cantitatea de cereale, dar degeaba. Am ars si eu morcovii dar i-a placut pasta. Si marul ii place, de acu nu stiu daca sa ma apuc de meniu complet, sau nu. Ca tot imi pare rau de tzitzi ale mele.
Si noi stam in premergator si e tareeee incantat de jucariile de acolo. Acu ma gandesc sa iau si eu olita ca is tare invidoasa pe Lumi si Denisa:)
Nu am mai reusit sa vorbim, da poate ne mai prindem unele pe altele in derect:)))
Oare e vreo sansa totusi, sa renunte copii astia la masa de noapte de capul lor? Ssau sa trecem la masuri radicale, gen ceiut noaptea pt. fraierirea smecherilor?

Va pupam,
D&C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Mamaaaa ce mari sunteti. Sa fiti sanatosi. Daiopri cum sa il prostesc eu cu ceai daca el mananca 150 lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

mai mamicilor nu va mai prostiti si dati la bebei de mancare. La 2, 3, 4, 5, noaptea cand va cer ei...ce daca nu dormiti(hi, hi hi!) Copii trebuie sa stie ca au pe cine scula chiar daca nu le e foame! Vor ei sa stie ca mami e la datorie chiar daca umbla cu capul in ceata a 2 a zi si se mai dau si cu capul albastru in zidul rosu de nesomn ( ). Eu vorbesc , ca al meu dragul de el doarme toata noaptea si de se mai trezeste intamplator pe la 6 zic ca nu am dormit prea bine(hi, hi hi!)
Daiopri sa-ti traiasca uriasul!
Aalina bucura-te ca ai bb mancacios!
Parpalak lasa mama ca-s mai buni morcovii afumati...deh se invata Paul cu afumaturile...si apoi cine papa slana afumata pe doua falci!
Pisi_ ella lasa sa veyi cand trecem la furculite...azi maine!
Byl bine ai venit! Sa-ti traiasca bebita!
fetelor nu va suparati pe mine dar azi ma port ciudat! Sa fie hormanii de vina. E clar am luat-o rayna ma duc la culcare pana nu scriu alte tampenii! Va pup!...si pe bebei!

Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Ce ma bucur ca scriem si ne sfatuim!
Voi va chinuiti culingurita iar eu ma chinui sa-i dau cu biberonul! Mai fetelor Francesca mea nu stie sa suga din biberon! Isi muta tetina dintr-un colt al gurii intr-altul si nu reuseste sa bea mai nimic! Sucurile de fructe ar trebui sa i le dau cu lingurita!
S-a obisnuit cu lingurita si maninca ca un om mare! Deschide gurita si asteapta gustul ...Sta... adulmeca si apoi daca ii convine inghite daca nu scoate afara!

Parpalak prin sita nu am incercat! O sa o fac si pe-asta! Saru'mina pentru sfat!

Byl bine ai venit printre noi!

Daiopri sinteti grasuni! Sa-ti traiasca bebica!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Multumim frumos! La fel si bebeii vostri sa creasca mari si frumosi si sanatosi. Lumy nici al meu nu stie cu biberonul, ca deaia nu pot sa incerc sa ii dau ceai cu sticluta. De altfel si cu canita face la fel, o roade si o muta de colo colo. Nici nu stiu de are rost sa mai ii dau biberon. La lingurita e maestru, numa ca mai baga si mana in gura si apoi aterizeaza toate pe hainute.
Si tante Alycia cu copilul care doarme noaptea sa zica secretul:)))))
Pai ce, asa se vine cu hi hi hi?
Las ca tii facem pachet pe toti, sa iti mai amintesti cum e.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Parpalak, daca tot veni vorba de Ioana, trebuie sa stii ca la 4 luni avea 8 kg( si 66 cm), acum cine mai stie cate, ca de-abia o muta mamica (eu) de la un san la altul.
Daca voi ati inceput diversificarea,Ioana creste deocamdata numai cu lapticul matern, ba chiar are un program al ei, lejer din acest punct de vedere- se trezeste noaptea pe la 2-3 si apoi dimineata pe la 7; asta daca nu cumva doarme bustean pana pe la 5. In rest papa la 4-5 ore si, daca mai vrea, i se mai da - asa se face ca tzatzica produce in continuare,spre marea mea bucurie (si durere uneori, mai ales noaptea, cand, vorba uneia dintre mamici,sanii se transforma in..."cimpoaie";m-a amuzat teribil expresia si am preluat-o - explicatia ar fi secretia de prolactina mai crescuta si nu odihna sau alimentatia). Cu diversificarea nu ne grabim, mai ales ca pana la 6 luni se recomanda,acolo unde este posibil,alimentatia naturala.
In rest,Ioana e un copil bland si vesel, pe care il face sa planga doar oboseala ori iesirea din rutina cotidiana - adica, dupa plimbarea de seara, cand dormim o vreme in carucior, vine imediat baita, apoi tzatzica si asezarea in patut.
In ce o tinem ziua ? Evident,in scaunelul de masina, dar da semne evidente ca ar prefera altceva. Oare ce?
In privinta vorbitului, aici e aici - ori e cu amandoua mainile in gura,ori tuguie buzele de nu se mai poate strecura nici un sunet, face un fel de botic suparat si neputincios in directia obiectului caruia i se adreseaza. De cateva zile si-a reluat chicotelile si a inceput sa mai deschida gura,fara sa-si indese degetelele pe gat.

http://www.omfs-ct.ro/ioana/pagina_ioanei.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Da, da , da da-ti copii la mine ca-i invat eu sa pape la fix si sa doarma ( ha, ha ,ha mai ales sa doarma) TOATA NOAPTEA! O sa fie niste (oricum sunt niste ingerasi) dar o sa fie de data asta cuminti si o sa le lase pe mamici sa faca NANI.
Asa ca fetelor via TG. Mures cu bebei!
Acum pe bune nu am chiar nici un secret pur si simplu mi-a dat Dumnezeu niste copii cuminti cand sunt bebei ( asa i-a fost soiul si la al mare!), cand cresc...uf se mai schimba roata!

Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

UUuffffffff, fetelor, eu nu sunt de acord cu chestia asta, sa le dam ceai noaptea daca plang de foame! Cum ar fi sa bem si noi o cana de ceai daca ne e foame si...gata! Ei, la noi chiar ar fi indicat, poate asa am mai slabi si noi, insa ei, saracii...ce-avem cu ei? Ei trebuie sa pape ca sa creasca frumosi si sanatosi...Si ceaiul asta...hm, nu are nimic hranitor in el! Si eu ii dau ceai, un pic, seara la culcare, in caz ca e agitata sau o doare burtica. Si i-am mai dat pe timpul verii, cand era foarte cald...Si cand avea colici...Insa niciodata, Doamne fereste, nu i-am inlocuit vreo masa de lapte, cu ceai!
Danv, si eu ii dau doar lapte de la mine, fara completare, insa am inceput deversificarea acum 3 zile. Pe 13 facem 5 luni si cred ca e cazul. Si eu eram de parere mai demult sa aman diversificarea pana la 6 luni, insa m-am razgandit. La 6 luni copilul primeste mult mai greu alceva decat laptele, e mult mai incapatanat si ne-ar fi foarte greu...Oricum, nu-i dau mult ce-i dau, nu-i inlocuiesc o masa de lapte...Chiar daca bb e alimentat la san, se pot introduce de la 4 luni sucul si piureul de fructe( nu mult), apoi, de la 5 luni, supica, cerealele...Numai ca toate trebuie completate cu lapte...Noua insa sucul de fructe nu ne-a facut prea bine, ne-a cam durut burtica la inceput...Cu toate ca nu i-am dat niciodata mai mult de 3 lingurite, mai mult asa, sa se invete cu gustul...Ar trebui sa-i dai si tu, una, alta, macar cat sa se invete cu gustul, o lingurita, doua...o sa-ti fie mai usor dup'aia...
Azi i-am dat cam 4 lingurite de cereale, chiar inainte de culcare, apoi i-am completat cu lapte...Poate nu se mai trezeste noaptea...sper!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Mai fetelor, chiar ca se simte nevoia unei "distractii" pe timpul zilei sa ne mai lase si pe noi sa ne facem treaba. Ilincuta nu sta nicaieri singura daca nu doarme decat raeori cand e in toana bune. Ii place in fundulet intre perne, dar nu poate sta mult ca pica in nas sau oboseste si plange, Ca sa nu cada in nas ii pun si in poala o pernuta si pe ea jucarii, dar le scapa mai departe, se intinde dupa ele si tot cade. As vrea si eu u7n jumper, sau macar as vrea sa-mi spuna cineva care are, cum se comporta bb in el si cat de mic sra cand l-a pus acolo. Pe aici pe la noi nu prea am vazut asa ceva, dar nici nu am mai umblat prin magazine mari si specializate.Cu premergatorul, se pare ca sunt si pareri contra acum, cand am avut-o pe Alexa am pus-o pe la 6 luni si nu mi-a zis nimeni ca e ceva rau in asta, da nici de gluten nu stiam, nici de miere si am crescut-o, slava Domnului, sanatoasa si voinica de nu-i mai gasesc pantaloni de scoala acum, toti sunt scurti. Vorba lui Parpalak, si noi am crescut cu biscuiti si suntem bine mersi.
Sa va spun una buna, apropo de biscuiti, ieri, stateam la masa cu Ilinca in brate si mancam niste fursecuri cu ciocolata, se uita bietul copil cu niste ochi...pana a intins manuta la mana mea cu un fursec in ea si m-a apucat zdravan si a tras-o la gurita ei cascata. Asa mi-a placut faza ca am lasat-o sa linga putin din ciocolata apoi i-am pus in mana un biscuite pe care l-a morfolit in gura pana si-a pierdut un colt si a mai mancat un colt si mai tarziu, asa ca pot spune ca am trecut si la biscuiti. Mine ii fac supa cu piept de pui dar deocamdata nu-i dau decat legumele. Azi i-am dat supica cu branzica si vad ca nu a facut kk, la fel patiti si voi de la branzica?
Azi am facut spanac, pentru noi cei mari dar citem aici ca ati dat si la bebei si as vrea si eu sa-i dau dar am prajit putin faina si mi-e teama sa dau copilului asa ceva, diversificare dar nici chiar asa! trebuia sa pastrez cateva frunze sa le pun la supica ei si sa i le dau pasate, nu mi-a dat prin cap.
Alycia, zici ca si pe cel mare l-ai avut asa cuminte? Eu pe cea mare am avut-o tare buna, dormea toata noaptea de pe 2 saptamani, in schimb Ilinca... lasa, sa simt si eu ca am copil, doar mi-am dorit-o.
Acum va las ca vreau sa apuc un pui de somn pana la prima "strigare".

Pupici, Dana

http://community.webshots.com/user/danaf123

Mergi la inceput