cind/cum/unde se fac gauri pentru cercei????
Raspunsuri - Pagina 2
mitub spune:
Sfatul meu este sa gauriti urechiusele cat de repede posibil, dar nu inainte de vaccinarea de la 2 luni si o luna dupa aia (ca nu e voie nici o intepatura dupa). Deci cand ati facut 3 luni, e OK, vascularizatia urechii nu este f. pronuntata, deci nu doare, si copilul are deja ceva imunitate de la vaccin.
Curatati locul cu apa oxigenata (ca nu ustura), apoi ungeti urechiusele cu tetraciclina, timp de vreo 3 zile. Cam 2 saptamani miscati cerceii in lobul urechii.
Sanatate si fete frumoase,
Boga
Veve spune:
Autor: cristinuca
Subiect: cercelusi
vreau sa va intreb pe voi mamicel care au fetite....despre cercelusi.
Cristina are 6 luni si jumatate si de acord cu nasii am stabilit ca ar fi cazul sa ii punem asa faimosii cercelusi, insa numai gandul ca trebuie sa ma duc cu ea la spital sa ii faca gauri ma ingrozeste.
saracuta mea cat o sa planga si o sa o doara.
voi la cate luni ati pus cerceii, eu vreau sa ii fac gaurile la Budimex.....ce parere aveti
Autor: cristinutza
Daca te-ai gandit la Budimex ma gandesc ca esti din zona. Pe Bdul.Ctin Brancoveanu, aproape de Metrou este o librarie cu o bijuterie in dreapta(Langa Farmacia Brancoveanu).Acolo i-am pus fetitei mele cerceii la 3 luni. Cu un pistol, initial o sa poarte 2 saptamani cerceii din inox chirurgical care sunt niste bobite, frumosi si ei. Ca sa nu se sperie de pocnetul pistolului i-am astupat putin urechiusa cu un deget. Sincer nu a plans deloc, n-a curs sange, nu a facut bubite(dupa am dat-o cu baneocin crema de 3xzi, cateva zile). Mi se parea chinul de pe lume sa o duc la spital sa o chinuie asistenta cu acul...Brrrr.
Bafta si o sa vezi ca daca alegi varianta cu''impuscatul cercelului in ureche'' o sa se termine totul in cateva secunde.
Autor: karol
Fetita mea are acum 1 an si 4 luni si eu i-am pus cercelusi la 4 luni.Pediatra mea mi-a zis ca, cu cat ii punem mai devreme cu atat mai bine.I-am pus cu acel faimos pistol.E ft simplu daca excluzi urletele copilului si trauma ta ca mama ca asisti la asa ceva.Mie mi-a placut ca a fost totul ft steril.Dupa ce mi-am ales cerceii pt ca dr avea mai multe modele, i-a dezinfectat urechiusa, a pus cercelul in pistol si poc.Ft rapid.Eu i-am tinut acei cercei in ureche 6 luni pt ca asa mi-a zis medicul ca ar fi bine pt ca acei cercei sunt confectionati din aur cu nu stiu ce antialergice si astfel copilul nu va avea niciodata probleme cu urechiusele..Nu i-a curs un gram de sange si nici nu am uns-o cu ceva acolo.Succes
Autor: Claudya
Da,da,fetele au dreptate!!!Este cea mai buna metoda!!!Nu ai ce ce sa te temi!!!
Autor: ymellda
Fetelor, sunteti foarte curajoase. Andra mea are 1 an si 5 luni si nu m-am indurat sa-i pun cercei. As vrea sa o fac, dar mi-e mila si frica sa nu o doara, sa nu se infecteze etc. Cred ca numai de urechi s-ar trage. Oare sa mai astept pana va intelege ce inseamna cerceii?
Ati pus vreuna din voi cercei unui copil mai mare?
Eu una nici acum nu port, iar gauri mi-am facut pe la 17 18 ani.
Autor: Bobita
Eu i-am pus de la 3 luni, la policlinica de care apartine, cu ace de unica folosinta si i-au pus direct cercelusi de aur. A plins pe moment,apoi a fost totul OK. Dupa ce i-au pus cercelusi, i-au cu mercurocrom si mi-au spus sa plimb cercelusi in gaura sa nu faca rana.
Autor: Alehandra
cred ca o sa-ti fie greu tie ca mamica, insa micuta ta pana o sa simta ceva va avea deja cerceii in urechiute.
Alexandrei mele i-am pus cerceii la 1 saptamana.
Autor: AdrianaB
Fetelor,
si eu as vrea sa-i pun donsoarei mele cerecei, mai ales ca isi doreste si ea si daca tot ii am, pacat sa stea in dulap. Spuneti-mi si mie prin zona 1 Mai, Titulescu, Victoriei unde gasesc sa-i pun, ca eu nu prea stiu magazinele de bijuterii.
Autor: angi_gemeni
Andreei i-am pus cercei in maternitate. Toata lumea mi-a zis ca voi chinui copilul, ca va simti durerea, s-o las in pace, sa-i pun mai tarziu. In afara de un scancet mai prelungit, totul a fost OK si ma felicit ca nu am amanat si i-am pus devreme.
Autor: Marina
eu i-am pus mariei cerceii tot in maternitate si nici macar scancetul ala nu l-am auzit. nu a simtit nimic. Acum la cateva luni e mai greu si cred ca cel mai simplu e cu pistolul. Mi-am mai pus si eu un cercel in ureche acu cativa ani si tin minte ca tot ce am simtit a fost o piscatura.
Autor: ymellda
Ei, m-am hotarat. E primavara, au inflorit copacii, zumzaie carabusii, e timpul sa ii pun si eu Andrei cercei. Chiar daca are 1 an si jumatate. Urati-mi noroc ca am sa innebunesc de tot, cu canini si cercei.
Autor: cristina73
La fetita mea i-am pus cercelusii cind avea aproape 6 luni. I-am pus cu pistolul acela special si totul a fost bine. Ceea ce am apreciat f mult a fost ca inainte de a-i pune cercelusii i-au facut semne cu pixul pe urechiuse in locul in care trebuiau facute gaurile apoi au venit 2 fete cu 2 pistoale si i-au facut gaurile simultan, ca sa nu trebuiasca sa o chinuie de 2 ori, deci ai putea cere si tu sa faca asta, e mult mai usor. Fetita mea a plins putin si apoi a uitat cu totul, nu i s-au infectat si nu am avut nici o problema
Autor: Mitra
Fetita mea are 2 ani si 2 luni si nu i-am pus cercei.
Nu vreau sa iau o decizie atat de drastica vizavi de corpul ei. Am spus ca o sa o las pe ea sa decida cand isi face gauri in urechi.
Eu mi-am facut in clasa a VIII-a cu prietenii si imi amintesc ca a fost fain si ne-am distrat de minune chiar daca atunci se freca urechea cu sare pana amortea si dupa aia cu acul.
Asa ca o las sa decida ea.
Laura
Autor: lilach
Eu i-am pus la Laura la 1 an si 4 luni si a reactionat f. bine. Nu am avut nici unfel de probleme cu ea.In orice caz sa ii pui cu pistol.
Autor: ilinca
si eu vreau sa ii pun fetitei mele cercei si tare as vrea sa nu sufere prea mult. Spune-mi, te rog ,Cristina unde i-ai facut tu gaurile asa deodata amandoua gaurile?
Multumesc.
Autor: cristina73
Ilinca, noi nu locuim in Romania. Pe fetita mea am dus-o la un salon specializat pentru asa ceva fiindca aici nu se fac gauri la urechiuse in maternitati. Cred ca daca gasesti un loc unde se fac gauri cu pistolul poti sa-i rogi sa i le faca deodata cu 2 pistoale.
Numai bine
Autor: lilach
Laura mea nu a avut timp sa reactioneze la prima gaura asa ca nu a plins iar dupa a doua a tras un tipat dar pina am iesit din bijuterie a si uitat.
cici spune:
pentru inceput trebuie sa-ti spun ca aici
in Bucovina se spune ca perioada cea mai indicata
si mai buna pentru gauri in urechi este luna mai.
o fi vreo superstitie, insa eu tot am lungit-o pentru ca
mi-era mila si pentru ca in mai a implinit 1 anisor ,
am chemat o asistenta acasa ,de fapt o moasa pentru ca
majoritatea se pricep si i-a facut .
pe de alta parte am citit ca timp de 45 de zile de la fiecare
vaccin facut in primul an este interzisa orice fel de intepatura.
orienteaza-te si tu in functie de tote informatiile primite.
cici
Veve spune:
Autor: niponel
Subiect: cercelusi o problema in japonia ?
Buna Am si eu o intrebare pentru mamicutele din japan Am auzit ca este interzis la scolile din japonia ca fetitele sa aibe cercei in ureche .voi ati auzit de chestia asta cu interzisul cercelusilor?La orice scoala este interzis sau la anumite scoli?Cine stie mai multe si are fetite date deja la gradi sau la scoala imi poate da si mie o informatie ? Niponel si Emmytsu from
Autor: EDDY
Niponel !Eu am fetitza shi am aflat despre acesta stupida regula(de a nu avea voie cu cercei la shcoala),cind imediat dupa nashtere l-am intrebat pe daca asistentele din clinica folosesc acul sau pistolul pentru pierce-ing la ,iar doctorul a ramas !Nefiind sigur ca a intzeles ce il intrebam,m-a intrebat el ce doresc de fapt shi cind i-am explicat ca vreau sa-i fac gauri in ureki la printzesa... !!!Apoi m-a shocat el pe mine cind mi-a spus ca in Japonia,fetele NU au voie sa mearga la shcoala cu cercei in ureki,iar cind am ajuns acasa shi i-am spus soacra-mii ce vreau,dupa ce a holbat shi ea okii cit cepele,mi-a confirmat ca este adevarat ceea ce mi-a zis doctorul.Oricum,eu am tot umblat apoi cu fata pe la mai multe magazine de bijuterii shi clinici de pediatrie pentru a gasi pe cineva dispus sa faca asta dar cind am vazut ca totzi dau inapoi...mi-am luat inima in dintzi shi am cumparat mashinariile de facut gauri in set cu cercei medicali shi gel pentru protectzia urekilor shi in ziua in care Naomi a implinit 2 luni,i-am facut eu gauri in ureki,ca dupa doua saptamini sa-i pun tortzite de aur shi gata:am maimutzica cu cercei .Iar in legatura cu regula lor...tzinind cont ca fetitza mea nu este 100% japonica,trebuie sa se respecte shi cite ceva din obiceiurile shi traditziile mamei
Adica au voie sa mearga la shcoala(indiferent de virsta sau sex) decoloratzi sau cu parul colorat in culorile curcubeului shi fetitzele nu au voie cu cercei???
Autor: Tiara
Chiar vroiam sa deschid si eu subiectul asta.Azi chiar ma duc sa-i fac gauri in urechi .I-am spus soacrei sa dea tel. la spitale si cind au auzit ca fetita e asa mica au zis ca nu se risca.Azi ma duc la ORL sa -i fac gauri dar nu am dat telefon si nici nu o sa dau,MA duc direct si ii spun ca vreau neaparat sa-i faca gauri fetei.DAca nu vor, imi cumpar aparat si ii fac eu.
Chestia cu scoala o stiu si eu ,insa cind e sa se duca la scoala ii dau jos si gata.
Autor: niponel
Buna fetelor fetita mea are cercelusi de la 1 an .Cind am fost in tara i-am facut gauri la un magazin de bijuterii i-am pus cercelusi sterilizati si gata si eu cind o dau la gradi aici in japonia o sa ma cert putin cu ei de ce nu au voie sau o sa-i dau jos din ureche si gata .ce chestii ciudate mai au si astia.dar oare de ce nu este voie?poate se agata de cercei in joaca de alt cineva si se trage de ureche si se poate rupe urechea eu asa ma gindesc ca de al ceva nu cred ca este interzis.Cine stie ce mai gindesc si astia aici.
Autor: Tiara
PE mine ma intreaba lumea ,acum ca am reusit sa-i fac gauri in ureche Tiarei de ce la noi se pun cercei in urechi asa devreme si ce semnificatie au.Nu am stiut ce sa raspund decit ca fetele par mai frumoase cu cercei.Eu ma intrebam de ce nasa trebuie sa-i cumpere cercei finei?.Si de ce baietii nu poarta cercei?
cgabriela spune:
Noi i-am facut gauri la 5 luni, cu pistolul la bijuterie , a plans la al 2-lea dar s-a acomodat cu ei f. repede si nu ne deranjeaza. Acum Briana are 16 luni.
Mini-album Briana
http://community.webshots.com/user/cgabriela
alinuta spune:
Si noi vrem sa-i punem fetitei cercelusi si pediatra ne-a recomandat sa asteptam pina dupa vaccinul de 6 luni si totul va fi in regula. N-as putea sa spun de ce trebuie sa asteptam pina atunci si nici n-am intrebat-o la timp pentru ca tocmai facusem vaccinul de 2 luni si gargaritza bazaia. Dar nu ne grabim, mai asteptam putin!
Numai bine,
Alina si Alexandra
http://community.webshots.com/user/allex21
ligiacobalt spune:
Eu i-am gauri gauri in urechi fetirei mele la 2 luni...am inteles ca suporta mai usor durerea.A plans putin dar nu mult. Pentru lucrul asta a venit asistenta acasa si i-a facut gauri cu un ac mai gros de seringa dupa care a agatat de varzul acului cercelul Cam asta a fost.Nu am avut deloccomplicatii
corinaelena spune:
Noi vrem sa-i facem gauri in urechi,pt. ca are deja 3 luni si jumatate si nu vrem sa mai treaca timpul pt.ca cand va creste mai mult o s-o doara si mai tare.
danoana spune:
Fetelor, vreau si eu sa-i pun cercelusi printesei mele si am inteles ca se poate fce foarte usor cu pistolul la magazine de bijuterii.Eu insa nu stiu nici un magazin de genul asta.Va rog frumos spuneti-mi si mie unul, de preferat prin centru.
Va multumesc, Oana si bebe Raluca care abia isi asteapta cercelusii
Rosey spune:
eu i-am facut fetitei mele gauri cu pistol special, la un centru comercial in oras( eu sunt in suceava). avea 10 luni, si a fost initiativa sora-mii, venita in vizita ca mie imi era prea mila sa o fac.a fost ff bine, nu a plans deloc, a bazait un pic la sfarsit, da mai mult in semn de protest decat de durere. cerceii sunt sterili, dar tot a supurat un pic. cand a trecut perioada pe care trebuiau tinuti, i-am schimbat cu altii, de aur, a sangerat un pic, s-a cam foit, mi-a rupt sufletul ca trebuia sa o chinui, dar din momentul acela nu am mai avut probleme cu urechile- nu a mai supurat, nu s-au mai lipit cerceii- primii trebuiau rasuciti din cand in cand, dar si asa se "lipeau" si era cam delicata manevra:) succes!!!