Rog sfaturi, pareri in caz de divort
Raspunsuri - Pagina 2
Mirunda spune:
Draga Stefan,
esti un pic confuz, probabil ca socat de evenimentele urate ce se petrec in viata voastra. Asa ca o sa iti zic ce am inteles eu, si daca nu am inteles bine, sa ma corectezi: deci inteleg ca sotia ta are un iubit, amant ma rog, sa il numim Mr.X de exemplu. Din aceasta cauza a plecat de acasa, si te-a lasat pe tine si pe copil , mutandu-se cu Mr.X? Sa inteleg ca tu ai grija de baiat, iar ea va viziteaza din cand in cand, si vrea sa divorteze de tine? Asa este? daca este asa, ce zice baietelul vostru?
Oricum, daca am intels bine, imi pare tare rau de tine si de voi. Si mai ales de baiat. Spre binele lui, cred ca ar fi fost corect si cinstit din partea sotiei tale sa discutati pe tema asta, sa vedeti ce sidaca se mai poate face ceva, sa va slavati casnicia. De nu, cred ca baiatul vostru este destul de mare, si ar fi putut , ati fi putut discuta cu el, o astfel de decizie este extrem de importanta, si sa isi vada mamica plecand, cred ca este tare dureros pentru el. Nu stiu, poate ar fi bine sa incerci sa vorbesti mai mult cu ea, daca insa este hotarita sa divorteze, nu vei avea ce sa face. Insa fata de baiat are o mare responsabilitate, si aici cred ca trebuie oricum sa aveti o discutie, poate si separat dar si cu baiatul, sa vedeti ce se poate face pentru ca el sa sufere cat mai putin. Imi pare rau, iti tin pumnii, sper totusi sa se razgandeasca, si sa reusiti sa treceti peste aceasta criza.
Toate bune, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
country girl spune:
Nu e un sfat ci doar o constatare, la care am ajuns si eu dupa destula suferinta: o relatie intre 2 persoane, mai ales intre 2 soti, e ceva complicat si minunat. Si ea evolueaza in acelasi timp cu persoanele intre care exista si nu neaparat in aceeasi directie. Din cele relatate de tine se pare ca relatia intre tine "Tunad" si sotia ta s-a schimbat in sensul ca ea si-a castigat o oarecare independenta materiala care a generat si o gresit inteleasa independenta sentimentala. Aveti un copil impreuna si pentru acest copil ea va ramane intotdeauna mama, iar copilul este deja destul de mare sa inteleaga singur anumite lucruri. Pentru ca dragoste cu de-a sila nu se poate, sau poate doar pentru ca sotia ta trece printr-o perioada de confuzie, eu in locul tau i-as lasa "libertatea" dorita. Atunci cand se va dezmetici si va intelege ce a pierdut (un sot iubitor si un copil, o familie) se va intoarce singura si veti regandi relatia voastra toti 3. Daca nu se va intoarce, inseamna ca intre voi 3 nu mai exista ceea ce face din voi o familie si nimic nu poate inlocui acest sentiment. Stiu ca e greu sa te detasezi in acest moment dar pot sa-ti spun ca tu esti cel care trebuie invidiat: iti vezi copilul in fiecare zi si traiesti alaturi de el. Curaj!
cl spune:
Stefan, si eu spun, ca si Mirunda, incercati sa stati de vorba, sa vedeti ce sentimente aveti unul fata de celalalt si cu ce ati gresit fiecare. Mai ales ca nu ati avut certuri majore si, am inteles eu, nici violenta in familie nu exista. Incercati sa mai dati o sansa casniciei voastre, de dragul copilului vostru. Cred ca sotia ta este putin debusolata si nemultumita de ceva, probabil isi pune niste intrebari existentialiste, iar celalalt a profitat de starea ei si a actionat. Poate nu are nici un sentiment pentru el, ci pur si simplu a vrut o variatie. Incearca sa o ierti si poate reusiti sa o luati de la capat. Iti doresc ca totul sa se termine cu bine.
Claudia
Dall spune:
Buna tunad,
in primul rind imi pare nespus de rau pt tine si mai ales pt micutul sufletel in al carui capsor nu doresc sa strapung siimtiindu-i din afara durerea,mai ales ca este la o virsta la care are pareriile lui personale,caracterul oarecum fiind format.
Siimt ca inca iti iubesti sotia,ca ai primi-o innapoi fara ezitari,ca i-ai ierta greseala facuta,trebuie insa sa te gindesti acum la viitorul tau si al copilului.Sotia si-a ales un drum nou in viata ,asta nu alaturi de voi.Acum trebuie sa va concentrati pentru copil,sa ramineti in relatii,sa evitati certuriile si reprosuriile fata de copil.
Cit ar fi de greu,giinditi-va la copil.
Pt tine ca tata...,vei observa ca dupa o vreme ,cind vulcanul sentimentelor se v-a liniisti,vei privi divortul ca o linie dupa care urmeaza un nou inceput.
Despre sotie nu doresc sa adaug prea multe, necunoscind motivele care au dus la aceasta hotarire.
Iti doresc din suflet toate cele bune si iti tin pumnii sa gasesti un drum nou,plin de fericire!!
Cu drag,
roxanasc spune:
Stiu ca e o situatie grea in care te afli acum, dar va trece. Iti spun din proprie experienta...
Orice decizie veti lua, va trebui sa fie pentru binele copilului. Oricum ar fi, voi sinteti modelul lui, ceea ce vede el, ceea ce simte el, ceea ce va face cind va fi mare. In general, copii ajung sa faca aceleasi lucruri ca si parintii lor, deci gindeste-te la ceea ce ai vrea sa faca si copilul tau cind va fi mare.
Roxana
tunad spune:
Problema(ruptura) este mai veche intr-adevar, nu am avut nici o revelatie, eu m-am exteriorizat si acum sunt "gelos" si am facut aia ...aia..., ea, secreta cine o vedea cu "ceva suspect" ori ii erau prieteni "devotati"(si ai mei tot prieteni dar "tacuti") ori dusmani nu vorbeam cu ei(nu-i credeam tot eu).
Ea se baza pe asta si era bine acoperita, dar cand a plecat, fara copil,... dusmanii mi-au "spus" iar prietenii "devotati"ei au confimat ca nu eu sunt vinovat de cele intamplate.
Acum este cu el si sotia lui si continua sa o ajute, chiar se pun martori la proces. Ce vrea sa fie asta? Cata democratie!
Cand incerc vorbesc, eu cu ea, despre copil si viitorul lui, "de ce pui copilul in fata!?"
Neaga orice-i spun despre ea si ma acuza de exteorizarile mele.
Este foarte hotarata, asa ca ...!?!?
crinuta spune:
Ma scuzi, insa daca asa stau lucrurile, ce mai vrei? Eu as fugi cat as putea, si as fi fericit sa scap de un astfel de om, atat eu, cat si copilul meu.
Crinuta
Oana spune:
quote:
Originally posted by tunad
Acum este cu el si sotia lui ....
Si cu el si cu sotia lui ?
tora97 spune:
imi pare rau pentru tine... te inteleg si imi pare tare rau, nu numai datorita situatiei prin care treci, dar si pentru ce va urma...
este adevarat, copilul are virsta necesara a putea opta cu care dintre parinti sa ramina. iti va fi greu, pentru ca asa este intotdeauna, nu numai ca trebuie sa trecem peste durere, sa o inabusim in fata copiilor, dar trebuie sa i sprijinim si pe ei, sa i imbarbatam... sa ne ascundem lacrimile, sa ne strivim injuraturile, sa inabusim furia, neputinta, ura. stiu, acum si tu vei spune ca nu o urasti, ca nu esti furios, dar vei fi... vrind, nevrind
sint totusi 11 ani... nu ii poti sterge cu buretele si sa treci mai departe...
sa ti dea Dumnezeu puterea de a zimbi din nou cit mai repede
cit despre sotia ta.... o avea motivele ei, desi, eu, ca mama, nu o pot intelege.. as arunca cu pietre in mama nu in sotie... ca mama nu poti pleca asaaaa pur si simplu, nu ti poti condamna puiul, cu buna stiinta, la asa ceva.
sincer, te admir. cind intilnesc un barbat care pastreaza puiul, care trece peste egoismul specific "rasei", jos palaria!!!!
tunad spune:
Sunr tot pe forum....
Daca nu aveam acesta problema, nu stiam ca "vita" poate avea asemenea aspecte.
Am citit din curiozitate, aproape totul.
Deci...., "o femeie casatarita (cu un baiat 10 ani) care traieste cu sotul altei femei casatorite (un baiat 9 ani si o fata 13 ani)", fiind cu totii timp de 6 ani, nu poate fi "iertata".
Sunt curios, atunci cand sotia lui i-si va da si ea "seama" ca am avut "dreptate", ce se va intampla? Deocamdata.....
Vineri, cand m-am dus acasa, o batrana ce sta tot timpul pe canapea in fata blocului "..scuzama ca-ti zic,dar a fost la usa .., ce batea!"
Am sunat pe telefonul "lui", am intrebat ce treaba are "ea" cu mine si .... mi-a dat-o la telefon...."azi ei banii, da-mi si mie trei patru sute de mii pentru...". Mi s-a ridicat tensiunea, am spus "fugi ma, fugi ma " si am inchis. De ce face astfel de lucruri?
Inocenta cu care sunt inzestrati copii, face sa-ti fie greu sa iei decizii majore si nu privesti in urma... undeva si tu ai gresit!.
"Hai tati, sa vedem ce face pana data viitorea la proces???"....
Inca asteptam ziua "decisiva (decisa de ea)".
Credeti ca poate exista o astfel de zi?....Cum sa fac?....
Daca trebuesc sa fie puse anumite intelegeri?.... Care sa fie?