Stormpay,e-gold,paypal
Stie cineva cum functioneaza sistemele astea de plata?Adica se pot primi bani in Romania in felul asta?Cum?
Orice informatie ar fi utila.
Raspunsuri
iomi spune:
eu nu stiu decat de paypal, sotzu' a incercat sa cumpere ceva de pe Internet si nu acceptau decat prin asa ceva. concluzia e ca NU SE POATE din Romania, nu stiu de ce, el a pierdut o gramada de timp cu emailuri si explicatii, dar tot nu a reusit. ideea e ca trebuie sa te inscrii pe site-ul lor, dar merge numai pentru tarile in care au agreement cu vreo banca. nu stiu cat am reusit sa te lamuresc.
succes cu celelalte variante.
Ioana & bb Luca
Jasmine spune:
Pe site-urile unde se vorbeste de plata in sistemle astea scrie ca functioneaza pt orice tara.
Ce nu pricep eu e CUM???????
Ela spune:
Toate 3 sunt modalitati de plata prin internet - pe baza unei carti de credit!
Deci nu pot fi trimisi bani prin intermediul lor si poti plati si din Ro - daca ai carte de credit, bineinteles!![]()
Numai bine!
ciupercar spune:
Buna Jasmine!
Exista banci, BCR sau Bancpost daca nu ma insel, care au carduri pt plati electronice. Asa numitele carduri virtuale.
Trebuie sa ai cont la aceea banca si sa virezi in contul respectiv de card suma de care ai nevoie.
Este mult mai bine sa folosesti acest fel de card pt a preintampina furtul din cont a unei sume mai mari.
Asa ai strict suma pe care vrei s-o cheltui si chiar daca iti heckareste cineva cardul, nu mai are ce sa fure.
La BCR este suficient sa ai cont (nu neaparat de card) dar la Bancpost trebuie sa ai card ca sa-ti faca virtual (sunt pereche-cardul de debit sau credit cu cel virtual)
Sper ca ti-am fost de folos.
Succes!
ciufulici spune:
Nu stiu ce este stormpay si nu am auzit de el pana acum.
Paypal este un sistem de plati electronic, cum ii zice si numele, si cum spunea si Ela. Pentru a putea utiliza paypal trebuie ca atat platitorul, cat si beneficiarul platii sa aiba cont (in unele locuri card) la paypal. Detalii despre cum se poate obtine un cont la paypal se gasesc pe web, dar nu este foarte usor de obtinut si de folosit in Romania.
E-gold este cu totul altceva decat un sistem de plati. E-gold este o banca virtuala, care functioneaza ca orice alta banca. Un cont la e-gold poate obtine oricine in 5 minute daca da o fuga pe www.e-gold.com si urmeaza indicatiile din pagina care se deschide acolo. Nu costa nimic si contul se pastreaza o bucata de vreme chiar daca e gol, fara nici un miligram de metal in el. Intr-un cont de e-gold se pot depune bani de catre ORICINE, prin transfer bancar (adica de la ORICE alta banca reala unde platitorul are cont) sau prin depunere directa de numerar, sau prin transfer dintr-un alt cont de e-gold sau plata prin paypal, etc. Contul este incarcat imediat ce se primesc banii si dureaza exact cat un transfer bancar. Pentru transfer intre conturi, ambele e-gold, este instantaneu. Proprietarul unui cont de e-gold poate transfera bani din contul personal e-gold in ORICE alt cont la ORICE alta banca reala din lume, poate plati orice facturi, poate inclusiv trimite bani prin posta sau western-union direct din contul de e-gold, in limita sumei disponibile in cont. Nu se acorda nici un fel de credit si nu functioneaza ca o carte de credit, ci ca un cont bancar!!! Exista insa o limita inferioara a sumei care se poate transfera din cont, pentru ca toate transferurile se fac manual, de catre operatori umani, pentru a se evita fraudele. Nimic nu se face automat. Adica este acolo un nene/tanti care opereaza efectiv fiecare transfer si nu ar fi foarte fair-play sa il fac sa isi piarda cateva minute ca sa imi transfere mie 20 de centi la BCR. Suma minima transferabila este de 5 dolari. Binenteles ca pentru fiecare transfer (intrare sau iesire de bani) se percepe un comision, tipii aia trebuie sa traiasca si ei, nu?
Ce este rau la e-gold? In primul rand comisioanele ridicate (de obicei 10% dar uneori trec de 10% din suma transferata) il fac impracticabil pentru transfer de bani, pur si simplu. Cu western-union e mai ieftin si mai rapid. Dar cel mai ieftin e prin transfer bancar direct, acolo unde exista posibilitatea. De asemenea folosirea e-gold implica oarece riscuri, existand posibilitatea ca un hacker abil sa intercepteze comunicatia, sa afle parola si ulterior sa devalizeze contul. Pentru ca nu exista nimic de genul "card" ori alte masuri de securitate, decat protocolul de securizare de la shtml, oricine da parola corecta e tratat ca proprietarul contului. Treaba asta nu se poate intampla decat din neglijentza proprietarului contului, care uita sa dea logout, ori intra in e-gold prin alte site-uri redirectate, care pot intercepta parola, ori intra pe e-gold de la i-caffe si nu se uita la vecinul care trage cu ochiul la parola, etc. Daca se respecta ce scrie pe pagina de la e-gold, contul e in sigurantza.
Ce este bun si de neinlocuit la e-gold? In primul rand independentza de moneda folosita si protectia contra inflatiei. La primirea banilor intr-un cont de e-gold acestia sunt convertiti automat in e-metal (argint, aur si platina) la cursul zilei. Adica nu sunt pastrati in cont ca xxx dolari/euro/etc ci ca xxx grame (uncii) de aur, de exemplu, dupa optiuni. In felul acesta, chiar daca dolarul creste sau scade, suma din cont este dependenta de pretul aurului, care isi pastreaza oarecum valoarea. De aici si numele de e-gold. Cei care au avut intr-un cont de e-gold 1000 de dolari anul trecut in noiembrie (inainte de afganistan si irak) au acum aproape 1500, cu tot cu dobanda. Mai bine ca la orice alta banca. Si este sustinut de multe banci din lume. Un alt lucru bun este ca se pot transfera bani repede si in siguranta in/din aproape orice coltz de lume unde exista o banca reala ori o conexiune la internet. Dar e-gold isi dovedeste cu adevarat utilitatea pentru aceia care isi fac din internet un mod de a castiga bani, care se ocupa de e-commerce, vanzari online, rezolvari de taskuri pe internet, etc. Dar asta e un alt subiect... Acolo e-gold e de neinlocuit.
Pentru cine are bani in plus si nu are ce face cu ei, contul meu de e-gold, nr.: 698107
ciufulici spune:
Scuze, l-am scapat, s-a dus, voiam sa mai pun un punct, apoi vreo cativa ![]()
![]()
![]()
, dupa care sa ma semnez. Am dat din greseala "trimite". Dar dincolo de zgambilicii pusi, numarul contului era pe bune. Aici era zgambiliciul care numara bani, dar nu l-am mai gasit, unde e??
Ciufulici
Oana_B spune:
Despre celelalte doua nu am auzit dar paypal este valabil in 38 tari pe langa US:
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=p/gen/approved_countries-outside
Oana_B