ce sport practicati?

ce sport practicati? | Autor: violetzyka

Link direct la acest mesaj

Sunt o viitoare mamica in luna a 6-a si as vrea sa aflu ce fac si alte viitoare mamici sa se mentina in forma.Eu merg destul de mult pe jos dar nu sunt sigura ca e suficient.Aveti si alte recomandari?

:-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

in luna a 6-a in afara de mers pe jos nu prea ai ce practica. Eventual gimnastica pt gravidute, altfel, ai grija ce faci sa nu dai in altceva, Doamne fereste! Sarcina usoara!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu stiam ca inotul mai este recomandat, sau bicicleta stationara. Dar numai daca doctorul tau spune ca e OK !!!Eu ma plimbam cite o ora in fiecare seara.
Foarte bune sint exercitiile Kegel. Eu le-am facut ultimele 3 luni de sarcina si am nascut normal fara anestezie si fara durere. Glumesc!! Am nascut fara epidurala pentru ca apucasem sa-i spun doctorului ca as vrea sa fie cit mai naturala.
Data viitoare imi fac epidurala de acasa!!
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga violetzyka, bine ai venit printre noi inainte de toate, sa fiti sanatosi si sa ne spui cine da din piciorute, un baiat sau o fetita?

Daca obstreticianul care supravegheaza sarcina iti da voie sa inoti e foarte bine. Dar nu stilul fluture asa mai incetisor in jur de o ora la un bazin de inot e foarte sanatos.

Un alt "sport" pe care ar trebui sa il aiba in vedere orice viitoare mamica care doreste sa nasca natural este vorba de "gimnastica respiratorie" unde medicul ar trebui sa te invete cum sa faci aceste exercitii. Eu am avut nastere naurala dar am invatat sa respir si a fost foarte bine, contractiile musculare au fost stapanite prin aceasta gimnastica respiratorie.
Sigur ca si mersul de dimieata si cel de seara este indicat, cu imbracaminte si incaltaminte comoda.

Sanatate maxima va doresc si asteptam marea veste.

Cu drag Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Mersul pe jos, plimbarile zilnice, sunt foarte bune. Eu numai astea le-am practicat si mi-au cazut bine.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 8 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Inotul ar fi ideal! Poate ca in Irlanda gasesti o sala mai acatarii...
Succes!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Va multumesc pentru recomandari,imi sunt de mult ajutor sa-mi fac parere generala.Am auzit si eu ca inotul e foarte bun dar cand ma uit pe geam si vad ca mai tot timpul ploua,parca imi piere cheful de intrat in apa :-( Incerc sa vin de la servici pe jos,cand ma simt in forma(imi ia cam o ora) si in rest mai fac acasa unele exercitii de mobilitate.Ma simt inca destul de sprintena,sa vedem ce se va intampla peste vreo 2 luni! Se pare ca nu sunt singura care vrea sa se mentina in forma.Si micutul meu isi exerseaza toata ziua manutele si piciorutele.Se pare ca toata lumea e preocupata de sport in ultimul timp :-))

Va salut din ploioasa Irlanda.

:-)

Mergi la inceput