V-ar placea ?? (in fiecare zi cu Dumnezeu)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lumi76 spune:

Este cel mai frumos subiect. Imi pare bine sa pot citi asa ceva. Aici unde sunt nu am nici macar un calendar crestin-ortodox. Sunt sigura ca cel care citeste un asemenea mesaj ramane cu ceva in suflet.
LUMI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

"Purtam inevitabil in noi amprenta morala a persoanelor cu care venim in contact. Un credincios care traieste in tovarasia domnului Isus Hristos, in cele din urma ii va semana." - Alexander Vinet

Sarbatori frumoase!
Violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Rugaciunea sotilor unul pentru altul

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce ne-ai învatat totdeauna sa ne rugam unul pentru altul, caci asa vom îndeplini legea Ta si ne vom arata vrednici de mila Ta, cauta cu îndurare si pazeste de vrajmasii vazuti si nevazuti pe sotul meu (sotia mea), pe care mi l-ai daruit (mi-ai daruit-o)a peterece împreuna pâna la moarte. Daruieste-i sanatate si deplina intelepciune, ca sa-si poata îndeplini datoriile dupa voia si poruncile Tale. Freste-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare sa le poarte. Întareste-l (o) în dreapta credinta si în dragoste desavârsita,ca as lucram impreuna faptele bune si sa ne tocmim viata dupa sfintele Tale asezari si porunci. Ca a Ta este stapânirea si puterea în veci. Amin

Mosuleee nu ma uita cu bebelashuuuuwww.fortunecity.se/gladahuset/bjornesmagasinsg/93/images/baby4.gif" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

9 Decembrie

" Pe de alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celorce sunt chemati dupa planul Sau."

Romani 8:28

Elena&Laura

Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.

Mergi la inceput

Din cartea "Crestinismul redus la esenta" de C.S. Lewis

"Dumnezeu a ales un anumit popor si a petrecut cateva sute de ani ca sa intipareasca in gandirea lor ce fel de Dumnezeu este El- ca exista un singur Dumnezeu si ca pe El il intereseaza conduita corecta a poporului. Poporul acesta a fost poporul evreu, si Vechiul Testament ne da o relatare a procesului de modelare a lor.

Acum urmeaza un adevar socant. In mijlocul acestor evrei apare dintr-o data un om care vorbeste de parca El ar fi Dumnezeu. El are pretentia ca poate ierta pacatele. El spune ca a existat dintotdeauna. El spune ca va veni sa judece lumea la sfarsitul vremii. Trebuie sa clarificam cateva lucruri. Intre panteisti, cum sunt indienii, oricine poate spune ca face parte din Dumnezeu sau ca este una cu Dumnezeu: nu ar fi nimic neobisnuit in afirmatia asta. Dar omul acesta, intrucat era evreu, nu putea sa vorbeasca despre un asemenea Dumnezeu (panteist). Dumnezeu, in limbajul evreilor inseamna o Fiinta in afara lumii pe care El a creat-o si care este infinit de deosebita de orice altceva. Cand ai inteles lucrul asta, iti dai seama ca ceea ce a spus omul asta a fost pur si simplu cel mai socant lucru care a fost rostit vreodata de buzele omenesti.
O parte a acestei afirmatii tinde sa treaca neobservata pentru ca ati auzit-o atat de des incat nu mai intelegem ce inseamna. Ma refer la afirmatia ca El iarta toate pacatele: orice pacate. Afara de cazul ca vorbitorul este Dumnezeu, lucrul acesta este atat de fara noima incat este hilar. Noi putem sa intelegem modul in care un om iarta jignirile care i-au fost aduse lui. Ma calci pe batatura, si eu te iert; imi furi banii, si eu te iert. Dar ce am putea crede despre un om care, fara se fie el insusi jefuit sau calcat pe batatura, spune ca te-a iertat pentru ca i-ai calcat pe altii pe batatura sau pentru ca i-ai furat banii ? Dementa prosteasca este cea mai blanda descriere pe care am putea-o da unei asemenea purtari. Totusi, tocmai asta este lucrul pe care l-a facut Iisus. El le-a spus oamenilor ca pacatele lor le sunt iertate. El nu a ezitat sa se poarte de parca ar fi fost partea cea mai preocupata, persoana care a fost ofensata in toate ofensele. Lucrul acesta are sens numai daca El a fost cu adevarat Dumnezeul ale carui legi au fost calcate si a carui dragoste a fost ranita in orice pacat. In gura oricarui vorbitor care nu este Dumnezeu, aceste cuvinte ar fi implicat ceea ce eu socotesc doar o prostie si o ingamfare neegalata de nici un alt personaj din istorie.
Totusi (si acest lucru este ciudat si semnificativ), nici macar dusmanii Lui, cand citesc Evangheliile, nu au impresia de prostie sau ingamfare. Hristos a spus ca El este gbland si smerit", si noi Il credem, fara sa observam ca daca El nu ar fi decat un simplu om, blandetea si umilinta ar fi ultimele caracteristici pe care le-am putea atribui unora din afimatiile Lui.
Unii oameni spun despre El : "Sunt gata sa accept ca Iisus a fost un mare invatator moral, dar nu accept afirmatia Lui ca este Dumnezeu." Acesta este un lucru pe care nu ar trebui sa- l spunem. Un om care nu a fost decat om si care a spus lucrurile pe care le-a spus Iisus nu ar fi un mare invatator moral. Ar fi sau un nebun- la acelasi nivel cu un om care spune despre sine ca este un ou fiert- sau ar fi insusi diavolul iadului. Trebuie sa alegi. Fie ca acest om a fost, si este, Fiul lui Dumnezeu, fie ca a fost un nebun. Il poti inchide ca pe un nebun, Il poti scuipa si Il poti omori ca un demon; sau poti sa cazi la picioarele Lui si sa-L numesti Domn si Dumnezeu. Dar sa nu spunem cu un aer de superioritate absurditatea aceasta ca El a fost un mare invatator uman. El nu ne-a lasat deschisa aceasta posibilitate. Si nici nu a intentionat sa ne-o lase. "

Mergi la inceput

10 Decembrie

"Nu v-a ajuns nici o ispita, care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda."

1 Corinteni 10:13

P.S. As vrea sa va intreb ceva pe voi, cele care mai cititi subiectul asta: ce ziceti, sa mai scriu citate din carti, asa cum am mai scris zilele trecute, sau mai bine ma limitez la citate scurte din Biblie ?
Mie imi face placere sa copiez sau sa traduc pasaje din carti, dar imi ia ceva vreme si ma gandesc sa nu pierd timpul degeaba daca sunt greu de citit sau urmarit pentru ca sunt lungi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Elena,cine e acest C.S Lewis?Da-mi te rog cateva date.Si spune-mi si ce religie are,daca stii.Taaaare-s curioasa.A,era sa uit...si cine s-a ocupat de aparitia acestei carti.Mercic.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Elena da. O sa va zapacesc si eu cu Tutea (care mie imi palce in mod deosebit).
:-)
oana

Mosuleee nu ma uita cu bebelashuuuuwww.fortunecity.se/gladahuset/bjornesmagasinsg/93/images/baby4.gif" border="0">

Mergi la inceput

Lia,

Uite iti scriu cateva pasaje despre C.S. Lewis din Introducerea cartii "crestinismul redus la esenta":

"C.S. Lewis s-a nascut la Belfast in 1898, si-a facut studiile la Universitatea Oxford, unde a ramas apoi ca lector de literatura si filologie engleza..... Cu timpul a ajuns sa fie unul din cei mai apreciati profesori ai Oxfordului.....

C.S. Lewis a fost un savant de o vasta cultura filozofica, stiintifica si literara. El a scris un numar de 58 de carti de o uimitoare varietate tematica: poezie, critica literara, filozofie, apologetica crestina, romane stiintifico-fantastice, si carti referitoare direct la viata spirituala a crestinului.
La mai bine de 20 de ani de la moartea lui este studiat intr-un impresionant numar de carti savante care se scriu pe marginea lucrarilor sale."

Despre biserica din care a facut parte:
"C.S. Lewis a trecut in tinerete printr-o perioada de ateism. Prin cercetarile sale filozofice, prin lecturile sale si prin discutiile cu prieteni credinciosi, trecand prin stadii de gandire ca romantism, idealism si apoi teism, Lewis a revenit in biserica in 1929, imbratisand credinta crestina in forma ei anglicana."

Cartea a fost tradusa in romana si publicata de Societatea Misionara Romana (1994), dar o gasesti pe internet in engleza, se cheama "Basic Christianity", daca nu ma insel...

P.S. Papadie, si mie imi place mult Tutea ! Scrie-ne din el, te rog !!

Elena&Laura

Mergi la inceput

Continuare din cartea "Crestinismul redus la esenta":

"Asadar, suntem confruntati cu aceasta alternativa. Omul despre care vorbim fie ca a fost (si este) ceea ce spus, fie ca este un nebun sau ceva si mai rau. Mie mi se pare evident ca El nu a fost nici nebun si nici demon: in consecinta, oricat de ciudat ar parea, eu trebuie sa accept ideea ca El a fost si este Dumnezeu.
Ei bine, ce scop a avut aceasta venire in lume ? Ce a venit El sa faca ? Desigur, a venit sa ne invete; dar de indata ce examinezi Noul Testament sau orice alta scriere crestina, vei descoperi ca acestea vorbesc fara incetare despre altceva- despre moartea Lui si despre invierea Lui. Este evident ca toti crestinii considera ca aici se afla punctul central al istorisirii. Ei cred ca principalul lucru pentru care a venit sa-l faca pe pamant a fost sa sufere si sa fie omorit."
~Va urma ~

Elena&Laura

Mergi la inceput